Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Πλήθος κόσμου στον εσπερινό και στο πανηγύρι της Παναγιάς στο Λαγούδι

07/09/2022
607 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε σήμερα το απόγευμα στον Μέγα Αρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό στο Λαγούδι για την εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμία.

Μετά το πέρας του εσπερινού, ακολούθησε το παραδοσιακό πανηγύρι με ζωντανή μουσική, υπέροχους μεζέδες, άφθονο κρασί και φυσικά πολύ χορό.

ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ

Η Χριστιανική Εκκλησία τιμά κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου  το γενέθλιον της Υπεραγίας και Αειπαρθένου Δεσποίνης ημών Θεοτόκου, τη γέννηση, δηλαδή, της Μαριάμ (Μαρίας), της μητέρας του Ιησού Χριστού.

Την ημέρα αυτή γιορτάζουν ο Παναγιώτης, η Μαρία, ο Μαριανός, η Μαριανή, η Δέσποινα, ο Τσαμπίκος και η Τσαμπίκα. Πολλοί ναοί ανά την Ελλάδα είναι αφιερωμένοι στο Γενέθλιο της Θεοτόκου.

Είναι γνωστό ότι τα τέσσερα Ευαγγέλια δεν παρέχουν πληροφορίες για την καταγωγή και τη γέννηση της Θεοτόκου.

Τις σχετικές πληροφορίες τις αντλούμε από το Πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου (2ος αιώνας), σύμφωνα με το οποίο η Θεοτόκος γεννήθηκε στα Ιεροσόλυμα με θαυματουργικό τρόπο από μια ενάρετη γηραιά γυναίκα, ονόματι Άννα.

Μετά από επίμονες δεήσεις προς τον Θεό, αυτής και του συζύγου της Ιωακείμ. Η Άννα ήταν στείρα και συνεπώς άτεκνη, γεγονός που εθεωρείτο ντροπή στην ιουδαϊκή κοινωνία της εποχής της.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ