Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Πραγματοποιήθηκε άσκηση επί χάρτου για το σενάριο εκκένωσης τη Ζιάς σε περίπτωση πυρκαγιάς

16/06/2022
136 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Σήμερα στο γραφείο του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, πραγματοποιήθηκε άσκηση επί χάρτου, οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών για τον οικισμό της Ζιάς λόγω δασικής πυρκαγιάς. Η άσκηση με την κωδική ονομασία «ΑΣΠΙΔΑ 2022» διοργανώθηκε από το Δήμο Κω, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς  και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική  Αστυνομία, ΕΚΑΒ, εθελοντικές οργανώσεις κλπ.).

Σκοπός της άσκησης ήταν ο συντονισμός και η συνεργασία των  εμπλεκομένων Φορέων για την υλοποίηση της δράσης της οργανωμένης  προληπτικής απομάκρυνσης, όπως αυτή προβλέπεται και περιγράφεται στο  Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Εξ Αιτίας Δασικών πυρκαγιών  με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ» του Δήμου Κω.

Ο Δήμαρχος, μετά το πέρας της άσκησης, δήλωσε:

«Σήμερα πραγματοποιούμε για πρώτη φορά στο νησί μας μια πολύ σημαντική άσκηση επί χάρτου μαζί με στελέχη του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας με σενάριο εκκένωσης του οικισμού της Ζιάς.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η Πολιτική Προστασία του Δήμου συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση του σεναρίου εκκένωσης.

Στόχος μας στη συνέχεια να γίνει η άσκηση στο πεδίο με σκοπό τα αποτελέσματα να εφαρμοστούν στην πράξη εφόσον απαιτηθεί.

Θέλω να συγχαρώ όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες αλλά και τους εθελοντές για την καθημερινή τους προσφορά".


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ