Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Συμβασιούχοι Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδ/σου: Απαιτούμε σταθερό και υγιές εργασιακό περιβάλλον και ανάκληση των αυθαίρετων απολύσεων

20/05/2022
33 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Οι συμβασιούχοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, απασχολούμενοι στο έργο « Αντικατάσταση κεντρικού δικτύου μεταφοράς νερού από δεξαμενή στη θέση Σφαγεία στην πόλη Κω λόγω πολλαπλών διαρροών, εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού της 21ης Ιουλίου 2017», οι οποίοι εργάζονται στην Υπηρεσία από τον Σεπτέμβριο, βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία.

Στις 04-05-2022 πραγματοποιήθηκε εκ νέου ανανέωση συμβάσεων του εν λόγω προσωπικού, με τετράμηνη διάρκεια, έως τις 03-09-2022.

Στις 13-05-2022 πραγματοποιήθηκε άτυπη προφορική επικοινωνία με μέρος του προσωπικού, δύο εκ των τεσσάρων εργαζομένων, κατά την οποία αναγγέλθηκε η διακοπή των συμβάσεων, χωρίς να γίνεται λόγος για τα αίτια και χωρίς να έχουν καταβληθεί οι δικαιούμενες από το νόμο άδειες. 

Λόγω της έλλειψης γραπτής ενημέρωσης και την ασάφεια αναφορικά με τις νέες εξελίξεις, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να προσέρχονται στον χώρο εργασίας, σεβόμενοι τους όρους της σύμβασής τους, ενώ την ίδια στιγμή οι μισθοί έχουν να καταβληθούν από τον Φεβρουάριο.

Εν ολίγοις, οι εργαζόμενοι έχουν βρεθεί ανάμεσα στη διαμάχη μεταξύ εργολάβου και ΔΕΥΑΚ, η οποία έχει οδηγήσει στην παύση του έργου, παρά το γεγονός πως αυτό έχει ήδη ολοκληρωθεί κατά το ήμισυ και υπάρχει επαρκής και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. 

Τέλος, σημαντικό είναι να ειπωθεί πως γίνεται λόγος για απολύσεις τη στιγμή που τα εν εξελίξει έργα «Αρχαιολογικής παρακολούθησης» στην Κω είναι εντόνως υποστελεχωμένα και ως εκ τούτου θα προκύψουν επιπλέον καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση δημοσίων έργων κοινωφελούς χαρακτήρα.

Απαιτούμε: Σταθερό και υγειές εργασιακό περιβάλλον, καθώς και την ανάκληση των αυθαίρετων απολύσεων.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ