Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Χ. Γιασιράνη στον RV: Την Κυριακή 10/7 αναλαμβάνει καθήκοντα ειδικός παθολόγος στο Νοσοκομείο Κω

05/07/2022
208 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

«Την επόμενη φορά που θα προκληθώ, θα δώσω στη δημοσιότητα τα ονόματα των γιατρών που πληρώνονται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια» δηλώνει η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας

Την προσεχή Κυριακή 10 Ιουλίου,  αναλαμβάνει καθήκοντα ειδικός παθολόγος στο Νοσοκομείο Κω. Προκηρύσσονται άμεσα  και οι  θέσεις παιδιάτρου και ακτινολόγου.  Εφόσον καλυφθούν και αυτές οι δύο θέσεις, το Νοσοκομείο της Κω είναι επαρκώς στελεχωμένο σε ιατρικό προσωπικό, ενώ  στο 87% ανέρχεται σήμερα η κάλυψη και σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Τα παραπάνω  στοιχεία έδωσε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χαρούλα Γιασιράνη, μιλώντας στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Real Voice 99,5 με την Ρένα Παυλάκη.

Η κα Γιασιράνη είπε ότι ο τομέας της υγείας αποτελεί διαχρονικά τη μεγαλύτερη πηγή αγωνίας για τους νησιώτες. Η Περιφερειακή Αρχή του Γιώργου Χατζημάρκου, από το 2015 μετέτρεψε την Περιφέρεια σε «στρατηγείο» και έθεσε την υγεία σε μέγιστη προτεραιότητα, μ επρώτη παρέμβαση της «τροπολογία Χατζημάρκου» που υιοθετήθηκε από τον τότε Υπουργό Υγείας Δ. Κουρουμπλή. Έκτοτε έχουν δαπανηθεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκούς αλλά και ίδιους πόρους της Περιφέρειας  για την ενίσχυση των δομών του δημοσίου συστήματος υγείας στα νησιά. Ειδικά τα δύο χρόνια της πανδημίας η προσπάθεια κορυφώθηκε, με τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου να είναι σήμερα πιο θωρακισμένα από ποτέ. «Χωρίς αυτό να σημαίνει, όπως τόνισε, ότι δεν συνεχίζουμε την προσπάθεια, αφού, ειδικά στην υγεία, ο αγώνας μας είναι διαρκής για το καλύτερο».

Η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, με αφορμή τη συζήτηση για τις ελλείψεις στον χώρο της υγείας και ειδικότερα για την υποστελέχωση των δομών, μεταξύ των οποίων και του ΕΚΑΒ, δήλωσε ότι η Περιφέρεια,  από δικούς της Ευρωπαϊκούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014 – 2020, πληρώνει εξ ολοκλήρου την μισθοδοσία 205 ατόμων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στις δομές υγείας του Νοτίου Αιγαίου. «Την επόμενη φορά μάλιστα  που η Περιφέρεια θα κατηγορηθεί ότι δεν κάνει τίποτα επί του θέματος, η ίδια θα δώσω στη δημοσιότητα την πλήρη λίστα με τα ονόματα των γιατρών που αμείβονται από την Περιφέρεια, ώστε οι νησιώτες να μάθουν την αλήθεια» ανέφερε. Τόνισε επίσης ότι καθόλου τυχαίο δεν είναι που η αυτοδιοίκηση και κυρίως η Περιφέρεια μπαίνει στο στόχαστρο της κριτικής με ψεύδη και του άκρατου λαϊκισμού, λέγοντας ότι ο ανθρώπινος πόνος δε προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση.

Το Νοσοκομείο της Κω

Ειδικά για το Νοσοκομείο της Κω η κα Γιασιράνη έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία είναι ένα από τα πλέον στελεχωμένα νοσοκομεία στη χώρα. Όπως είπε, το Νοσοκομείο της Κω διαθέτει:

3 χειρουργούς

2 καρδιολόγους

4 ορθοπεδικούς

3 γυναικολόγους

4 γενικής ιατρικής

2 οφθαλμίατρους

3 ΩΡΛ

3 αναισθησιολόγους

1 αιματολόγο

3 βιοπαθολόγους

Την προσεχή Κυριακή 10 Ιουλίου,  αναλαμβάνει καθήκοντα και ειδικός παθολόγος στο Νοσοκομείο Κω, θέση που τώρα καλύπτεται από ιδιώτη γιατρό, με τον οποίον το Νοσοκομείο έχει συνάψει σύμβαση . Προκηρύσσονται άμεσα  και  οι θέσεις παιδιάτρου και ακτινολόγου.  Εφόσον καλυφθούν και αυτές οι δύο θέσεις, το Νοσοκομείο της Κω είναι επαρκώς στελεχωμένο σε ιατρικό προσωπικό, ενώ  στο 87% ανέρχεται σήμερα η κάλυψη και σε νοσηλευτικό προσωπικό, από τα υψηλότερα ποσοστά στα νοσοκομεία όλης της χώρας. . Ενδεικτικό είναι ότι υπηρετούν 4 μαίες.

Το ΕΚΑΒ

¨Όσον αφορά το ΕΚΑΒ στο Νότιο Αιγαίο, η κα Γιασιράνη είπε ότι η Περιφέρεια χρηματοδοτεί την μισθοδοσία 17 ατόμων προσωπικού, έχει χρηματοδοτήσει την αγορά 42 ασθενοφόρων μεγάλου και μικρού όγκου, έχει ολοκληρώσει το κτίριο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Ρόδου που λειτουργεί ως επιχειρησιακό κέντρο για όλο το Αιγαίο, ενώ έχει φτιάξει ακόμα και στα στέγαστρα για το παρκάρισμα των ασθενοφόρων. Διευκρίνισε ότι η κατανομή προσωπικού και ασθενοφόρων γίνεται αποκλειστικά  από την 2η ΥΠΕ. Η Περιφέρεια δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί του θέματος. Καλύπτει μόνο την χρηματοδότηση των αναγκών, με βάση τα αιτήματα του Υπουργείου Υγείας και της 2ης ΥΠΕ.


Ρένα Παυλάκη - https://realvoice995.gr/

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 05/07 - 16:42
Ανώνυμος
Εσείς καλά πληρώνετε, έρχονται για λίγο και κοφτουν πάλι οι γιατροί!!! Η αυτοί που νομίζετε ότι δουλεύουν και είναι στη θέση τους απουσιάζουν απ' τα καθήκοντά τους!!! Έχετε την απάντηση για τα πληρωτεα τους κάνε τε όμως κάνα ντου καμία φορά η βάλτε δικό σας άτομο μέσα μόνιμο να ελέγχει τα πάντα!!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ