Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Έτοιμα σε δύο χρόνια εμβόλια mRNA κατά του καρκίνου

05/09/2022
52 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Για τα εμβόλια κατά του καρκίνου και τον τρόπο που θα λειτουργούν μίλησε ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής Αιματολογίας- Ογκολογίας, Θάνος Δημόπουλος, εξηγώντας ότι θα είναι προσωποποιημένα για τον κάθε ασθενή και θα αντιμετωπίζουν όχι απλά τον τύπο του όγκου αλλά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νόσου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι ερευνητές εκτιμούν ότι θα είναι έτοιμα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Τα εν λόγω εμβόλια βασίζονται στην τεχνολογία mRNA που έγινε ευρέων γνωστή μέσα από την Covid 19.

Τα εξατομικευμένα εμβόλια mRNA αποτελούν μια συναρπαστική και πολλά υποσχόμενη μορφή εξατομικευμένης ιατρικής για τη θεραπεία του καρκίνου. Η λογική είναι ότι κάθε ασθενής έχει τον δικό του καρκίνο και κάθε εμβόλιο θα είναι προσωποποιημένο, εξήγησε ο κ. Δημόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Παράλληλα είπε πως «το σκεπτικό να αναπτύξουμε εμβόλια χρησιμοποιώντας τα καρκινικά κύτταρα ή στοιχεία των καρκινικών κυττάρων για να αντιδράσει ο οργανισμός είναι πολύ παλιό. Αλλά η αποτελεσματικότητά τους ήταν περιορισμένη γιατί δεν είχαμε τρόπο να ενεργοποιήσουμε αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό σύστημα του αρρώστου. Με το MRNA, το οποίο τώρα είναι πιο σταθερό και μπορούμε να το χορηγούμε, όπως στην περίπτωση του κορονοϊού, η ενεργοποίηση είναι πολύ μεγαλύτερη».

Ποιες μορφές καρκίνου θα αφορούν

Σχετικά με το σε ποιες μορφές καρκίνου έχει αποδειχθεί πιο αποτελεσματική η τεχνολογία mRNA, εξήγησε: «Αυτή είναι μία διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη και σε μελέτη σε πολλούς όγκους. Κατά προτεραιότητα όγκοι, οι οποίοι είναι σε αλληλεπίδραση με το ανοσολογικό σύστημα, όπως είναι το μελάνωμα, ο καρκίνος του νεφρού, ο καρκίνος του πνεύμονα.

Επομένως είναι μία τεχνολογία η οποία θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε εμβόλιο κατά του καρκίνου για να ενεργοποιήσουμε το ανοσολογικό σύστημα του ασθενούς, να επιτεθεί στον καρκίνο, μέσω της έκφρασης νέου αντιγόνου».

Πηγή: Reporter.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ