Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Αυξήσεις μισθών από το 2022: Ποιοι εργαζόμενοι θα πάρουν περισσότερα

21/03/2021
197 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Το 2022 θα είναι χρονιά αυξήσεων στις καθαρές αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα - Δείτε ποιους αφορά.

Με περαιτέρω μείωση των κρατήσεων για ασφαλιστικές εισφορές (πιθανότατα σε δύο δόσεις) αλλά και με αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού -η οποία μετατίθεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις για την επόμενη χρονιά- το 2022 θα φέρει αυξήσεις στις καθαρές αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.


Το 2022 θα είναι χρονιά αυξήσεων στις καθαρές αποδοχές

Η αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού έχει προγραμματιστεί για φέτος τον Ιούλιο ύστερα από την ετήσια αναβολή που έγινε στη διαδικασία πέρυσι λόγω πανδημίας. Φαίνεται όμως ότι φέτος το καλοκαίρι θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις καθώς με την πανδημία να συνεχίζεται, τις επιχειρήσεις να αναζητούν ακόμη λύσεις για να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός και τον πληθωρισμό θα είναι αρνητικός, οι συνθήκες δεν είναι οι κατάλληλες για να γίνει συζήτηση περί του ύψους του κατώτατου μισθού. 

Υπό αυτά τα δεδομένα, το 2022 θα είναι η χρονιά των νέων αυξήσεων στις καθαρές αποδοχές των εργαζομένων, αυξήσεις οι οποίες θα έρθουν να προστεθούν στις θετικές αναπροσαρμογές που έγιναν στις αρχές του 2021 λόγω του παγώματος της εισφοράς αλληλεγγύης αλλά και της μείωσης των συντελεστών υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες. 

Τα μέτρα 

Σε αυτά τα μέτρα θα έρθουν να προστεθούν από τις αρχές της επόμενης χρονιάς:

1.       Η περαιτέρω μείωση του συντελεστή υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1 ποσοστιαία μονάδα σε δύο δόσεις του 0,5% η καθεμία. Η μείωση θα είναι "μοιρασμένη" ανάμεσα στις εισφορές που πληρώνουν οι εργαζόμενοι και σε αυτές που πληρώνουν οι εργοδότες. Έτσι, και οι καθαρές αποδοχές θα αυξηθούν και το συνολικό μισθολογικό κόστος που επιβαρύνει τον εργοδότη θα μειωθεί. Η μια ποσοστιαία μονάδα (σ.σ η μισή θα αφορά στις εισφορές της επικουρικής ασφάλισης) θα είναι πρόσθετη των τριών μονάδων που έχουν ήδη αφαιρεθεί από τα βάρη εργοδοτών και εργαζομένων.

2.       Η διατήρηση του παγώματος της εισφοράς αλληλεγγύης για τους απασχολούμενους στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό δεν επιφέρει πρόσθετες ελαφρύνσεις σε σχέση με την 1/1/2021 αλλά διασφαλίζει τα κεκτημένα. 

3.       Η μετάθεση για τις αρχές του 2022 της συζήτησης για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού με την προσδοκία ότι η οικονομία θα έχει επανέλθει σε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης κάτι που θα μπορεί να αποτυπωθεί και μέσα από μια αύξηση του κατώτατου μισθού 


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ