Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ανακαλούνται οι ενισχύσεις που δόθηκαν στην Κιβωτό του Κόσμου

19/11/2022
57 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Με απόφαση του κ. Σταϊκούρα, ανακαλούνται οι ενισχύσεις που είχαν δοθεί στην Κιβωτό του Κόσμου μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που πραγματοποιείται από τις Αρχές και τη Δικαιοσύνη.
Συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων το θέμα με την κακοποίηση παιδιών σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες.

Για πρώτη φορά στα 24 χρόνια λειτουργίας, η «Κιβωτός του Κόσμου» βρίσκεται στην κορυφή της επικαιρότητας με καταγγελίες να κάνουν λόγο για  παιδική εργασία, κακοποίηση και τιμωρίες, μεταξύ των οποίων και απομόνωση.

Ανακαλούνται οι ενισχύσεις
Στο θέμα αναφέρθηκε, μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανακοινώνοντας ότι το υπουργείο, ανακαλεί τις ενισχύσεις που έδωσε στη συγκεκριμένη δομή.

Διευκρινίζοντας πως τέτοιου είδους δομές, λειτουργούν  συμπληρωματικά και δεν υποκαθιστούν το κράτος, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πως «πρόκειται για σοκαριστικές καταγγελίες που οι Αρχές πρέπει να τις διερευνήσουν άμεσα.

Πρόσφατα, σε πολλές από αυτές τις δομές, η ελληνική Πολιτεία, προσπάθησε να ενισχύσει τα παιδιά και το υπ. Οικονομικών προχώρησε σε ενισχύσεις, τις οποίες χθες, με απόφαση δική μου, τις παίρνουμε πίσω».

Οπως τόνισε, ο κ. Σταϊκούρας: «Προφανώς πρέπει να ενισχύσουμε τα παιδιά, αλλά πρέπει να ξέρουμε που πηγαίνουν αυτά τα χρήματα».

To ακίνητο του ΕΦΚΑ
Υπενθυμίζεται ότι και το υπουργείο Εργασίας, ανακοίνωσε την απόσυρση της διάταξης για παραχώρηση χρήσης κτιρίου του ΕΦΚΑ στην «Κιβωτό του Κόσμου».

«Μέχρι την οριστική διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης, κάθε σχετική κίνηση αναστέλλεται» αναφερόταν  στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας. Πηγή:www.dimokratiki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 20/11 - 10:04
Το κρατος που ειναι?
Οταν δεν υπαρχει κρατος, ανθουν αυτες οι λειτουργιες των ΜΚΟ.
Δικαιοσύνη και ηθική
Δικαιοσύνη και ηθική 19/11 - 17:15
Εγκλήματα
Όχι μόνο ανάκληση των οικονομικών ενισχύσεων αλλά να περιέλθει το σάπιο οικοδόμημα της Κιβωτού του τρόμου στο Δημόσιο. Να ελέγχεται από εισαγγελικός λειτουργούς και κοινωνικούς λειτουργούς. Επιτέλους οποίος θέλει στήνει μια φιλανθρωπική οργάνωση για να απολαμβάνει χρήμα και δόξα.όσο για τα παιδιά γεύονται τα βασανιστήρια ψυχικά και σωματικά. Άμεσα να ελεγχθούν και τα οικονομικά και να περάσουν στο υπουργείο πρόνοιας.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ