Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Επιστράτευση γιατρών: Ετοιμάζονται τα φύλλα πορείας - Ύστατο μήνυμα Μητσοτάκη και Κικίλια να βοηθήσουν στη μάχη

21/03/2021
37 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

"Αν χρειασθεί να χρησιμοποιήσω το ύστατο συνταγματικό εργαλείο της επίταξης, θα το κάνω" δηλώνει ο Κ. Μητσοτάκης - Πότε θα ανακοινωθεί η επιστράτευση για να συμπληρωθούν οι 200 γιατροί που χρειάζεται στο ΕΣΥ.

Θέμα λίγων ωρών είναι η ανακοίνωση της επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Κυριακής αναμένεται να ανακοινωθεί η επιστράτευση και τη Δευτέρα να τεθεί σε ισχύ, με φύλλα πορείας, ώστε να συμπληρωθούν οι 200 γιατροί που χρειάζεται το ΕΣΥ για να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες του τρίτου κύματος της πανδημίας.


Μητσοτάκης: Αν χρειασθεί να χρησιμοποιήσω το ύστατο συνταγματικό εργαλείο της επίταξης, θα το κάνω

Σε συνέντευξή του στο Βήμα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε για το θέμα:


"Έχουμε πάντα ως πρώτο βήμα τη συνεργασία. Διότι καταλαβαίνετε και εσείς ότι η επίταξη μπορεί να είναι μια έννοια νομικά ισχυρή, αλλά όταν ζητάμε από έναν γιατρό να παρέχει τις υπηρεσίες του, δεν αρκεί μόνο να τον υποχρεώνουμε. Πρέπει να τον εμπνεύσουμε και να το κάνει. Αν όμως χρειασθεί να χρησιμοποιήσω και το ύστατο  συνταγματικό εργαλείο που έχω  στη διάθεσή μου, αυτό της επίταξης  προσωπικών υπηρεσιών θα το κάνω". 

Εκτάκτως στο Γεννηματά ο Κικίλιας: Το μήνυμά του προς τους γιατρούς

Ένα ύστατο μήνυμα πριν η κυβέρνηση προχωρήσει στην επιστράτευση ιδιωτών γιατρών απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που μετέβη, εκτάκτως, αργά το βράδυ του Σαββάτου στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς στο οποίο γιατροί και νοσηλευτές έδιναν τη δύσκολη μάχη της εφημερίας: "Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν συνάδελφό μου γιατρό που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους σε αυτή τη μάχη" ήταν η χαρακτηριστική φράση του μετά τη συνάντησή του με γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς υπαλλήλους του νοσοκομείου. 

Η επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο Γεννηματάς έγινε υπό τη σκιά του αδιεξόδου στο οποίο κατέληξε η σημερινή τηλεδιάσκεψη που είχε με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας, σχετικά με την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με ιδιώτες γιατρούς.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε στις δηλώσεις του:

Σήμερα εφημερεύει το Νοσοκομείο "Γεννηματάς" και όπως βλέπετε είναι όλοι εδώ:  Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας, Διοικητές, νοσηλευτές και γιατροί δίνουν μια τεράστια μάχη. 

Χθες, στην Αττική έγιναν 172 εισαγωγές περιστατικών COVID. Θα δούμε πώς θα βγει η σημερινή εφημερία.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους για τις συγκλονιστικές προσπάθειες τις οποίες κάνουν και να πω ότι στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς. Τους ευχαριστώ όλους: τους ιατρούς και νοσηλευτές του Ε.Σ.Υ., των στρατιωτικών νοσοκομείων και των ιδιωτικών θεραπευτηρίων που είναι όλοι σε αυτή τη μάχη. Είναι πλέον ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που τους περιλαμβάνει όλους. 

Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω από όλα και απ’ όλους. Αυτή τη μάχη θα τη δίνουμε καθημερινά, θα είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, στις εφημερίες. Θέλω να την κερδίσουν γιατί το αξίζουν οι συμπολίτες μας που έχουν προσπαθήσει πολύ για περισσότερο από έναν χρόνο. 

Τέλος, θέλω να πω ότι δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν συνάδελφό μου γιατρό που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους σε αυτή τη μάχη.

Οριακή η κατάσταση στα νοσοκομεία

Την ίδια ώρα η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς -σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ- πλέον ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών με κορονοϊό έχει φθάσει τους 672. 


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ