Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ερντογάν για Μητσοτάκη: Αδύνατον να συναντηθούμε εάν δεν συμμαζευτεί

01/07/2022
45 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ο Ερντογάν δηλώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει καλές προθέσεις και δεν θα συναντηθούν, "εάν δεν συμμαζευτεί".

Επανήλθε στην προκλητική ρητορική του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος και πάλι αποκλείει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ παράλληλα εκτοξεύει νέα "πυρά" κατά του Έλληνα πρωθυπουργού και της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, σε συνομιλία που είχε με δημσιογράφους στο αεροπλάνο της επιστροφής του από τη Μαδρίτη, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως "η στάση του ατόμου που βρίσκεται στην ηγεσία της Ελλάδας έχει ήδη φανερωθεί", αναφερόμενος στον πρωθυπουργό.

Επιπλέον, κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό πως "δεν έχει καλές προθέσεις" και μάλιστα απορρίπτει το ενδεχόμενο να συναντηθεί μαζί του, "εάν δεν συμμαζευτεί" όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, επανέλαβε τις παράλογες αιτιάσεις της Άγκυρας για τα νησιά του Αιγαίου λέγοντας πως η Αθήνα προσπαθεί να "δώσει σήμα από εκεί, χτίζοντας τσιμεντένια καταφύγια και σκάβοντας λάκκους".


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου:

"Η στάση του ατόμου που βρίσκεται στην ηγεσία της Ελλάδας έχει ήδη φανερωθεί.., Απέναντι σε αυτή τη στάση, βάζουν κάποιους μεσάζοντες. Στις συναντήσεις που είχα, σχεδόν όλοι οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί πρόβαλαν μια προσέγγιση του τύπου, "εμείς θα κάνουμε διαμεσολάβηση, να τους φέρουμε να συναντηθούν", "δεν θα έχετε συνάντηση; Έστω να είχατε μια συνάντηση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους;".

Και τους είπαμε: "Συγγνώμη, δεν έχουμε χρόνο γι αυτήν τη συνάντηση, αυτή τη στιγμή." Γιατί είναι προφανές πώς αυτή τη στιγμή στρατιωτικοποιούν τα νησιά. Από την άλλη, παραβιάζουν συνεχώς τον εναέριο χώρο μας. Αυτός που θα ευθυγραμμιστεί τώρα μαζί μας, θα μας προκαλέσει παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας;

Και στα νησιά προσπαθεί να μας δώσει σήμα από εκεί, χτίζοντας τσιμεντένια καταφύγια και σκάβοντας λάκκους. Δεν έχει καλές προθέσεις. Δεν θα έκανε αυτά τα βήματα αν είχε καλές προθέσεις. Εφόσον τα έχει κάνει όλα αυτά, λυπάμαι, δεν μπορούμε και δεν θα πραγματοποιήσουμε τη Σύνοδο του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου φέτος. Και θα πρέπει τώρα να περιμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία. Αφήστε τον να συμμαζευτεί. Αν δεν συμμαζευτεί δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε".

"Το τουρκικό κοινοβούλιο δεν θα βιαστεί να εγκρίνει τις υποψηφιότητες Φινλανδίας - Σουηδίας"

Μιλώντας στους δημοσιογράφους επί του αεροπλάνου, ο Ερντογάν δήλωσε πως το τουρκικό κοινοβούλιο δεν χρειάζεται να βιαστεί για να εγκρίνει τις υποψηφιότητες της Φινλανδίας και της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Η Άγκυρα θα πρέπει πρώτα να δει αν οι δύο χώρες θα τηρήσουν τις υποσχέσεις που έδωσαν σε αντάλλαγμα για την υποστήριξη της Άγκυρας, περιλαμβανομένης της έκδοσης των υπόπτων που ζητεί η Τουρκία, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος.

"Αυτό θα πρέπει να είναι σαφές: οι υπογραφές αυτές δεν σημαίνουν πως το θέμα τελείωσε... Χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου μας, αυτό δεν τίθεται σε εφαρμογή. Έτσι δεν υπάρχει ανάγκη να βιαστούμε", δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

"Η μπάλα είναι τώρα στην περιοχή τους. Η Σουηδία και η Φινλανδία δεν είναι αυτή τη στιγμή μέλη του ΝΑΤΟ", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ερωτηθείς σχετικά με την έκδοση υπόπτων, ο Ερντογάν δήλωσε πως, αν οι σκανδικαβικές χώρες δεν στείλουν αυτά τα άτομα στην Τουρκία, "τότε θα κάνουμε αυτό που είναι απαραίτητο μέσω των θεσμών και των μονάδων μας".

Ο ίδιος είπε ακόμη, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ότι θα ενέκρινε πιθανόν την επαναφορά της θανατικής ποινής, αν το κοινοβούλιο του υπέβαλε σχετικό νομοσχέδιο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Ερντογάν δήλωσε το σαββατοκύριακο ότι η Τουρκία μπορεί να εξετάσει την επαναφορά της ποινής του θανάτου, την οποία κατήργησε το 2004, αφού ο πρόεδρος είχε θέσει νωρίτερα το ζήτημα αυτό σε σχέση με τους εμπρησμούς δασών. Ο εθνικιστής σύμμαχός του Ντεβλέτ Μπαχτσελί είχε υποστηρίξει την ιδέα και είχε πει πως η θανατική ποινή θα πρέπει να επεκταθεί και στην τρομοκρατία, το βιασμό και τις γυναικοκτονίες.

"Αν είναι απαραίτητο, αυτό θα πρέπει να επανέλθει στην ατζέντα και να γίνει συζήτηση. Θα πρέπει να δούμε τι θα βγει απ' αυτή τη συζήτηση", φέρεται να δήλωσε ο Ερντογάν.

"Το έχω πει και νωρίτερα, αν το κοινοβούλιο πάρει μια τέτοια απόφαση ως αποτέλεσμα της δουλειάς του υπουργείου Δικαιοσύνης μας, θα εγκρίνω αυτή την απόφαση", πρόσθεσε.thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ