Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γ. Αγγέλου: Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες για πρόσφυγες και μετανάστες στη Ρόδο

25/10/2023
8 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Σε παρέμβαση που είχε το πρωί ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Καιρίδη, προκειμένου να εξευρεθεί άμεση λύση για τους εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη Ρόδο, που παραμένουν εκτεθειμένοι για μέρες, σε άθλιες συνθήκες στα Πάρκα της Πόλης, η απάντησή του στην ουσία ήταν «πάμε κι όπου βγει».

 «Υπάρχουν αντιδράσεις», είπε και γι’ αυτό δεν προχωρούν στη στέγαση και την προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών.

Από την άλλη, είπε πως θα μεταφερθούν στις Δομές Κω και Λέρου, μεταφέροντας το πρόβλημα σε δύο άλλα νησιά της Περιφέρειας, τα οποία αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα, αφού παρουσιάζουν πληρότητα που φτάνει το 95%.

Η αδιαφορία της Περιφέρειας και του Δήμου Ρόδου για το συνεχιζόμενο μαρτύριο των ξεριζωμένων, από πολέμους και φτώχεια, καταντά απάνθρωπη.

Καμιά κίνηση για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, καμιά πίεση προς την κυβέρνηση για να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες για όσες μέρες είναι εγκλωβισμένοι στη Ρόδο. Έχουν τεράστιες ευθύνες!

Εάν δε, αποδεχθούν και τη μετακίνηση των προσφύγων σε άλλα νησιά της Περιφέρειας, που ήδη αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα,  θα αποδειχθεί ότι η αδιαφορία τους εκτός από απάνθρωπη, είναι και εγκληματική.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την στέγαση των προσφύγων και των μεταναστών σε ξενοδοχεία και καταλύματα, να εξασφαλισθεί η διατροφή και η υγειονομική περίθαλψη που χρειάζονται.

Να πάρει όλα τα μέτρα ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων ασύλου, με βάση τα δικαιώματα που απορρέουν από την Συνθήκη της Γενεύης.

24/10/2023

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ