Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γ. Νικητιάδης : Να στηρίζουμε την ομογένεια που στηρίζει τις εθνικές μας θέσεις

17/01/2023
13 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

«Επιτέλους σε αυτή τη χώρα πρέπει να διαμορφώσουμε κάποτε ενιαίο μέτωπο στα εξωτερικά μας θέματα. Δε μπορεί η ομογένεια μας, να κάνει ολόκληρο αγώνα για να μην πάρει η  Τουρκία τα F-16 και να βγαίνει ο κ. Συρίγος να λέει ότι είναι προς το συμφέρον μας να αγοράσει η Τουρκία τα F-16». Αυτά υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού και Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Γιώργος Νικητιάδης, καλεσμένος στην εκπομπή «Ο Κόσμος Σήμερα», με τη Νεκταρία Μπίλλη του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού Ν. Αιγαίου, TV KOSMOS  τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023.

Ο κ. Νικητιάδης περαιτέρω στην τοποθέτηση του τόνισε : «Στην ουσία πουλάς την ομογένεια. Πως θα στραφούμε ξανά αύριο σε αυτούς τους ανθρώπους να ζητήσουμε να στηρίξουν τις εθνικές μας θέσεις ; ». Τη στάση αυτή τη χαρακτήρισε ο τ. Υφυπουργός παιδαριώδη, εξαντλώντας ίσως την αυστηρότητα του και σημείωσε πως «θα πρέπει να λειτουργούμε με ενιαίο τρόπο». Παράλληλα όμως ο κ. Νικητιάδης εξέφρασε τη θλίψη του για τη δήλωση του κ. Συρίγου, «ενός κατά γενική ομολογία σοβαρού υφυπουργού και καθηγητή Διεθνών Σχέσεων» διευκρινίζοντας πως θα έπρεπε να ήταν πιο σαφής όταν αναφερόταν στην απόκτηση των F-16 από την Τουρκία, σε βάθος χρόνου και υπό ορισμένες συνθήκες ασφάλειας για τη χώρα μας.

Για τη γενικότερη στάση των ΗΠΑ ο τ. Υφυπουργός παρατήρησε ότι : «Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο οι ΗΠΑ δείχνουν να αντιλαμβάνονται ότι ο Τούρκος δεν είναι ένας σύμμαχος που μπορείς να του έχεις 100% εμπιστοσύνη. Ποτέ δε ξέρεις πότε μπορεί να αλλάξει ρότα» σημείωσε ο κ. Νικητιάδης και συνέχισε λέγοντας πως «Η Ελλάδα έχει αποδείξει και δείχνει με τη στάση της ότι μπορεί να είναι ένας αξιόπιστός, σοβαρός και έμπιστος σύμμαχος».

Αναφερόμενος στο θέμα των F-16 και στο ενδεχόμενο απόκτησης τους από την Τουρκία, ο τ. Υφυπουργός επανέλαβε με νόημα την  άποψη του Γερουσιαστή, Προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ (και στενού του φίλου) Ρόμπερτ Μενέντεζ ότι για να αποκτήσει η Τουρκία τα εν λόγω αεροσκάφη, θα πρέπει να σταματήσει τις παραβιάσεις του Εθνικού μας εναέριου χώρου.

Αναλύοντας το νόημα της δήλωσης Μενέντεζ, ο κ. Νικητιάδης υπογράμμισε «Σε περίπτωση που αποδεχθούν κάτι τέτοιο οι γείτονες μας θα είναι αναγκασμένοι να το υπογράψουν. Αυτομάτως αναγνωρίζουν την Ελληνική κυριαρχία που έως τώρα φαίνεται να αμφισβητούν. Θα αναγνωρίσουν το Ελληνικό F.I.R. και τα Ελληνικά σύνορα. Θα το κάνουν ; ».

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ