Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γ. Οικονόμου: Αμείλικτα τα ερωτήματα μετά την κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα ότι μεταφέρονταν τσάντες με λεφτά σε ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφους...

13/01/2023
48 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

"Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τις δραστηριότητες του κ. Παππά, του στενότερου και παλιότερου συνεργάτη του;", αναρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

"Μετά από όσα φοβερά κατέθεσε ενόρκως η κ. Διαμαντή για τις διαδρομές μαύρου χρήματος μεταξύ των κυρίων Νίκου Παππά, Χρήστου Καλογρίτσα και 'Αρτεμη Αρτεμίου, με σκοπό τη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογραφικών βραχιόνων του, τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ο κ. Τσίπρας προσωπικά χρωστάει σαφεις απαντήσεις στον ελληνικό λαό. Απαντήσεις για όλα αυτά που επί χρόνια υποκριτικά αρνιόταν πως είχαν συμβεί", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Και πρόσθεσε: Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τις δραστηριότητες του κ. Παππά, του στενότερου και παλιότερου συνεργάτη του; Γιατι εξακολουθεί να τον στηρίζει και να τον καλύπτει πολιτικά; Πόσες σακούλες και με τι ποσά κατέληξαν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ;

Αντι να κάνουν κηρύγματα ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να απαντήσουν σε αυτά τα αμείλικτα ερωτήματα".

Τι κατάθεσε η γραμματέας Καλογρίτσα

Σημειώνεται ότι η επί 40 χρόνια ιδιαιτέρα γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλία Διαμαντή, κατέθεσε χθες στο Ειδικό Δικαστήριο, ότι "έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο, τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)". Στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του έτους 2016, είναι κατηγορούμενοι ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κα. Διαμαντή ανέφερε ότι χρήματα δίνονταν και σε δημοσιογράφους και σε άλλα πρόσωπα τα οποία σχεδίαζαν την λειτουργία του καναλιού και της εφημερίδας.

"Από τον κ. Καλογρίτσα ζήτησαν να βοηθήσει το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, για την ίδρυση τηλεοπτικού σταθμού που θα ήταν ένα κανάλι του κόμματος στο οποίο κουμάντο θα έκανε ο κ. Παππάς και το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)", ανέφερε η μάρτυς η οποία προσέθεσε ότι ουσιαστικά από τον κ. Καλογρίτσα ζήτησαν να "δανείσει" το όνομά του "για τη σύσταση του καναλιού. Το κανάλι θα ήταν του κόμματος. Θα έκανε κουμάντο το κόμμα, ο κ.Παππάς”, είπε η μάρτυρας.

Σύμφωνα με την κυρία Διαμαντή, ο επιχειρηματίας ήταν καθοδηγούμενος και δέχθηκε να βοηθήσει την "ομάδα Παππά" επικεφαλής της οποίας ήταν ο τότε πρώην υπουργός Επικρατείας για ένα κανάλι του κόμματος.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης της η κα. Ευθαλία Διαμαντή ανέφερε ότι "ο κ. Παππάς επισκεπτόταν τον κ. Καλογρίτσα κάθε μέρα", μερικές φορές και δυο φορές την ημέρα. "Πριν πάει ο κ. Παππάς στο Μαξίμου ερχόταν στα γραφεία της εταιρείας του κ. Καλογρίτσα συζητούσαν για καμιά ώρα περίπου και έφευγε", επισήμανε η ιδιαιτέρα γραμματέας και προσέθεσε ότι αρκετές φορές ο επιχειρηματίας πήγαινε στο Μαξίμου και εκεί έβλεπε τον κ. Παππά και άλλους.

Αναφερόμενη η μάρτυρας στις σχέσεις που είχε ο κ. Παππάς με τον κ. Καλογρίτσα, επισήμανε ότι "οι σχέσεις τους ήταν οικογενειακές, φιλικές και κοινωνικές".

Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο (13/1), ενώ αποφάσισε να κληθούν να καταθέσουν στις 20 Ιανουαρίου 2023 οι αδελφοί Χούρι της κατασκευαστικής εταιρείας Consolidated Contractors Company (CCC). Σχετικό αίτημα είχαν υποβάλλει προς το δικαστήριο οι συνήγοροι του κ. Καλογρίτσα.

Δήλωση των Γ. Μαντζουράνη, Θ. Μαντά και Β. Γεωργακόπουλου, συνηγόρων υπεράσπισης του Ν. Παππά

"Η κυρία Διαμαντή, απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως, παραδέχθηκε ότι οι αναφορές της είναι αποτέλεσμα της 'κρίσης' της και ενημέρωσης που είχε από μια… μισάνοιχτη πόρτα. Χωρίς, βεβαίως, να συμμετέχει σε συναντήσεις και χωρίς να έχει ίδια γνώση των θεμάτων που εξετάζονται. Όπως παραδέχθηκε, 'δεν άκουγα όλες τις συζητήσεις, άκουγα ως ένα όριο. Δεν ήμουν πάντα παρούσα'.

Αυτά που κυριάρχησαν ήταν οι προσωπικές κρίσεις, οι ατεκμηρίωτες 'πληροφορίες' και κάποια ευφυολογήματα για τη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων. Αυτό που αναδείχθηκε ήταν ότι ο κ. Καλογρίτσας επιχείρησε να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια, αλλά η αδυναμία του να καταβάλει την πρώτη δόση τον κήρυξε έκπτωτο, με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής", ανέφεραν σε δήλωσή τους οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νίκου Παππά.


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ