Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ιωάννης Παππάς: Αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης

22/09/2022
46 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

H ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού υπέγραψε την μετατροπή των ΔΙΕΚ αρμοδιότητας Υπ. Τουρισμού  σε Περιφερειακά ΙΕΚ Τουρισμού. Αποτελεί μια δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης, με σκοπό την ενίσχυση της τουριστικής   επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ενισχύοντας τον υπερτοπικό χαρακτήρα των σχολών μας και την κατοχύρωση των σπουδαστών. Εξάλλου η τουριστική μας ανάπτυξη εξαρτάται από την αναβάθμιση του εργασιακού δυναμικού μας.

 

Στα Δωδεκάνησα μας, που στηρίζουν την εθνική οικονομία , είναι αντιληπτό πως η ανάπτυξη της τουριστικής εκπαίδευσης δε θα μπορούσε να απουσιάζει. Πιο συγκεκριμένα , το ΙΕΚ Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ,θα έχει έδρα τη Ρόδο. Με δυνατότητα εκπαίδευσης των σπουδαστών ως Στελέχη Μονάδων Φιλοξενίας , Στελέχη Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού ,Τεχνικόι Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef) , Τεχνικοί Αρτοποιοί – Ζαχαροπλαστικής ,Στελέχη Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων (πειραματική) και  Στελέχη Επιχειρήσεων Φιλοξενίας με εξειδίκευση στον τομέα Διοίκησης Δωματίων (πειραματική)

 

Επίσης, σε συνέχεια της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα του τουρισμού, 75.000 νέοι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» θα έχουν την δυνατότητα χρήσης των άυλων καρτών 150 και 200 ευρώ παντού στην Ελλάδα άμεσα. Προστίθεται στους 200.000 δικαιούχους που κληρώθηκαν τον Ιούλιο και έχουν δικαίωμα και αυτοί δικαίωμα χρήσης της κάρτας μέχρι και το τέλος Ιουνίου του 2023.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
ΣΠΥΡΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ 23/09 - 08:50
Α
ΚΑΙ Η ΚΩΣ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΠ ΕΞΩ ΠΕΤΑΕΙ ΧΑΡΤΑΕΤΟ
ΟΙ ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΙ ΖΟΡΟ
ΟΙ ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΙ ΖΟΡΟ 23/09 - 06:09
ΒΓΑΛΤΕ ΡΕ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ
ΒΓΑΛΤΕ ΡΕ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΗΣΤΗΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ...ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΗΔΙΑ

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ