Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μ. Kόνσολας: Να ενταχθoύν όλα τα Δωδεκάνησα στις άγονες περιοχές Α και Β΄ Κατηγορίας για να υπάρξουν κίνητρα για τους γιατρούς που θα υπηρετούν στα νησιά

29/07/2024
62 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Να ενταχθούν όλα τα Δωδεκάνησα  στις  άγονες περιοχές Α΄ και Β΄ Κατηγορίας για την παροχή κινήτρων σε γιατρούς στις δημόσιες δομές υγείας, ζητά με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο κ. Κόνσολας ανέλαβε σχετική πρωτοβουλία στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, στην οποία ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε νέα κίνητρα για τους γιατρούς που υπηρετούν σε άγονες περιοχές Α και Β’ κατηγορίας, όπως:

- Αύξηση 3.600 ευρώ το χρόνο, στους γιατρούς που υπηρετούν στα νοσοκομεία στις νησιωτικές περιοχές, της κατηγορίας Α΄, ενώ ειδικότητες που υπάρχει υποστελέχωση, όπως εσωτερικής παθολογίας, αναισθησιολογίας, νεφρολογίας, παθολογικής ανατομικής ακτινολογίας, ιατρικής βιολογίας και εργαστηριακής ιατρικής θα υπάρξει αύξηση 7.200 ευρώ το χρόνο.

- Αύξηση 2.400 το χρόνο στους γιατρούς που υπηρετούν σε δομές δημόσιας υγείας σε άγονες περιοχές της κατηγορίας Β.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι η διεύρυνση των κριτηρίων για τον χαρακτηρισμό άγονων περιοχών Α και Β΄ κατηγορίας δίνει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να αποκατασταθεί μια ανισότητα, αφού τα περισσότερα νησιά της Δωδεκανήσου δεν συγκαταλέγονται σε αυτές τις περιοχές.

Μέχρι σήμερα, στις άγονες περιοχές συμπεριλαμβάνονται η Κάλυμνος, η Λέρος, η Κως, η Κάρπαθος, η Ρόδος, ο Αρχάγγελος και ο Έμπωνας.

Τονίζει, επίσης, ότι πρέπει να γίνει ένας επανασχεδιασμός του χάρτη των άγονων περιοχών Α΄ και Β΄ κατηγορίας, προκειμένου να μπορούν να κάνουν χρήση των νέων κινήτρων κάποιοι γιατροί και να στελεχωθούν δομές δημόσιας υγείας στα νησιά της Δωδεκανήσου

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 30/07 - 16:50
Σωστό
Πάντα ανθρώπινος κΜανο!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 29/07 - 22:59
Περί αμοιβών
Σωστές οι προτάσεις για τους γιατρούς. Για τους εκπαιδευτικούς όμως δεν αναφέρει κανένας τίποτε . Οι μισθοί αναξιοπρεπείς , τα ενοίκια απλησίαστα, τα εισιτήρια στα ύψη …

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ