Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Με μεγάλη προσέλευση η ημερίδα τoυ ΣΥΡΙΖΑ στην Κω με θέμα «Δικαιοσύνη Παντού»

03/12/2022
229 Εμφανίσεις
6 Σχόλια


Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία ΒΣΔ την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 στην αίθουσα  του Λαογραφικού Μουσείου με θέμα:

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ, οι 6 Εθνικές Προτεραιότητές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με ιδιαίτερη αναφορά στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με ομιλητές:

Τον αν. Τομεάρχη  Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη  και τον  Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Σταθάκη.

Στόχος των Ημερίδων, που πραγματοποιεί πανελλαδικά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι να συνομιλήσει με τις τοπικές κοινωνίες, εξειδικεύοντας τους έξι (6) άξονες του προγράμματός του όπως παρουσιάστηκαν στη ΔΕΘ 2022 από τον Αλέξη Τσίπρα. 

Σκοπός είναι η αδιαμεσολάβητη επαφή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την τοπική κοινωνία και η χαρτογράφηση των καθημερινών προκλήσεων που αυτή αντιμετωπίζει.

Στην εισήγησή του ο τ. υπουργός Γιώργος Σταθάκης επισήμανε πως η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι, η ΝΔ ξεπουλαει τη δημόσια περιουσία, ουσιαστικά τις ιδιωτικοποιεί και εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα ενώ χαρακτήρισε την κυβέρνηση αποτυχημένη αναφορικά με την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που δοκιμάζει επιχειρήσεις και καταναλωτές. Ο κ. Σταθάκης σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει πλαφόν στις τιμές χονδρικής λιανικής και 5% νόμιμο κέρδος. Όσον αφορά  το ταμείο ανάκαμψης επισήμανε πως η ΝΔ για το κοινωνικό κράτος έχει μηδέν και όλα έχουν να κάνουν με τη στήριξη των ιδιωτικών μεγάλων επιχειρήσεων βλέπε ιδιωτική εκπαίδευση. Στη  φορολογική πολιτική η ΝΔ τόνισε πως στηρίζεται στις φοροαπαλλαγές σε ευκατάστατα νοικοκυριά. Υπογράμμισε πως η ΝΔ προωθεί την  ιδιωτική επικουρική ασφάλιση, ένα μοντέλο παγκόσμια  αποτυχημένο. Στον τομέα της εκπαίδευσης χαρακτήρισε ισοπεδωτικη την πολιτική της κ. Κεραμεως, που προωθεί την ιδιωτική εκπαίδευση και βάζει οικονομικό αντίτιμο ακόμα και στα μεταπτυχιακά στα ελληνικά πανεπιστήμια. Στον τομέα της υγείας η ΝΔ έφερε την απόλυτη διάλυση του κοινωνικού κράτους, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φτιάξει τις ΤΟΜΥ και παρείχε δωρεάν υπηρεσίες σε όλους τους ανασφαλιστους.

 Όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια, ο ΣΥΡΙΖΑ  είχε προστατεύσει την πρώτη κατοικία ενώ η ΝΔ έφερε τον  πτωχευτικό νόμο με παράκαμψη όλης της νομοθεσίας, μια αποτρόπαια διαδικασία. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ καταργεί όλα τα βίαια μέτρα της ΝΔ,  προτείνει τη δημιουργία κρατικού πυλώνα προστασίας,  προτείνει αναμόρφωση του κοινωνικού κράτους. Καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ο κ.Σταθακης , είναι να αυξήσει τους μισθούς, η 13η σύνταξη στους χαμηλόμισθους, η φοροελαφρυνση των μικρομεσαίων ενώ τόνισε πως το κράτος χρειάζεται μια μεγάλη στροφή στο κοινωνικό κράτος με δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα. 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης ο οποίος ενίσχυσε τα λεγόμενα του κ. Σταθάκη και επισήμανε πως στόχος της εκδήλωσης η ενίσχυση των όσων ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε στη ΔΕΘ 2022.

Επισήμανε πως  η κυβέρνηση Μητσοτάκη αισχροκέρδεια στον τομέα της ενεργειακής πολιτικής, ενώ αναφορικά με το μεταφορικό ισοδύναμο,  υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στη συγκεκριμένη πολιτική που εφάρμοσε στη θητεία της. Εξέφρασε την άποψη ότι μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού θα ανακοινωθούν και οι  εθνικές εκλογές. Ξεκαθάρισε πως το διακύβευμα είναι ένα, δικαιοσύνη και ισονομία σε όλα τα επίπεδα.

Kostv.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 6
Ανώνυμος
Ανώνυμος 04/12 - 11:31
ΚΟΤΗΣ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΚΩΣ!!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 04/12 - 11:29
μετά από 2,5 ώρες εκδήλωση....
μετά από 2,5 ώρες εκδήλωση, εάν τους ρωτήσεις αυτούς που πήγαν εάν άκουσαν προτάσεις, μάλλον δύσκολα θα απαντήσουν. Καταγγελτικό λόγο μόνο απέναντι στη ΝΔ (δίκιο έχουν), αλλά πρέπει να καταθέτεις και συγκεκριμένο σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας !Αυτό ήταν το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ στη 5ετία που κυβέρνησε, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΧΕΔΙΟ !
Χατζηνικολαου Σπυρος
Χατζηνικολαου Σπυρος 04/12 - 08:12
Σφύριζα κ εληξες
Αυτές τις ημέρες διεξάγεται η δίκη στο Μάτι όπου ο Τσίπρας κ το συνάφι του είναι υπόλογοι, επίσης ο με ένα άρθρο κ ένα νόμο καταργώ τα μνημόνια , η το περιβόητο δημοψήφισμα που δεν σεβάστηκε την ετυμηγορία του λαου αποδεικνύουν ότι ο Σφύριζα απονέμει δικαιοσύνη παντού!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 03/12 - 20:01
ο Δήμαρχος μας έχει μπερδέψει........
τελικά ο Δήμαρχος μας έχει μπερδέψει με την πολιτική του ταυτότητα !!!! Σε όλα τα κόμματα παρών στην 1η σειρά !!!!
Κ.Π.
Κ.Π. 03/12 - 18:24
Βάλε γυαλιά
Όχι και όλοι ρε φίλε.... Ειμασταν και εμείς εκεί δεν πρόσεξες καλά
Ανώνυμος
Ανώνυμος 03/12 - 16:55
Χαχα
Πρώην πασοκοι όλοι

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ