Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ κ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ «ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΕΞΑΓΟΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ»; ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ

11/11/2023
130 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Είναι παγιωμένη η άποψη, πως τα εσωκομματικά ενός κόμματος δεν αφορούν τα άλλα κόμματα και δεν πρέπει, να σχολιάζονται από αυτά.
Όμως, τα συνταρακτικά που συμβαίνουν, τώρα, στην αξιωματική αντιπολίτευση, επιρ-
ρεάζουν όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας και εγώ, ως ενεργός πολίτης, τα σχολιάζω.

Πέρασαν ήδη δυο μήνες από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ως προέδρου του
ΣΥ.ΡΙΖ.Α, αφού τον υπερψήφισαν 70.000 (περίπου) μέλη, παλαιά και νέα «μέλη», που γράφτηκαν την ημέρα της ψηφοφορίας (συνολικά γράφτηκαν τότε 40.000 «μέλη» !).
Αυτός ο αριθμός ψήφων αντιστοιχεί με το 1,15% του συνόλου των ελλήνων & ελληνίδων ψηφοφόρων των εθνικών εκλογών του Ιουνίου.

Κατά τους μήνες αυτούς, ο κ. Κασσελάκης διατύπωσε λίγες από τις πολιτικές απόψεις του (μιλώντας : στην γ.σ του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, στις Η.Π.Α, στο συνέ-δριο του Economist και αλλού), που δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την Αριστερά, αλλά ούτε με τις θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Γεννάται αβίαστα το ερώτημα : αν είχε διατυπώσει αυτές τις θέσεις (ή και άλλες που ακόμη κανένας δεν τις γνωρίζει), πριν την εκλογή προέδρου της αξιωματικής αντιπολί- τευσης, θα είχε υπέρψηφιστεί ; Ο καθένας μπορεί να κάνει την δική του εκτίμηση …

Μετά την πρώτη ψηφοφορία, στις 18 του Σεπτέμβρη, είχα γράψει άρθρο, με τίτλο :
«Πρόκειται για νέο πρόεδρο ή για άλλο κόμμα ;» Ερώτημα, που σύντομα θα απαντηθεί από τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που είναι ραγδαίες.

Η απίστευτη (!) συμπεριφορά του νεοεκλεγέντος προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α άρχισε από την πρώτη τοποθέτηση, αμέσως μετά την εκλογή του, έξω από την «Κουμουνδούρου». Άρχισε αναφωνώντας «ΝΙΚΗΣΕ το ΦΩΣ». Ήταν το πρώτο διχαστικό μήνυμα !
Δηλαδή ; Η Αχτσιόγλου, ο Τσακαλώτος, ο Παππάς και ο Τζουμάκας που νικήθηκαν ήταν το σκοτάδι ;
Ενώ στην ίδια τοποθέτηση τόνισε : «ο πρώτος είναι πρώτος και Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ», τώρα επαναλαμβάνει συνεχώς : «ΕΓΩ επικοινωνώ με το λαό μου, αδιαμεσο- λάβητα» ! «ΕΓΩ λογοδοτώ ΜΟΝΟ στα μέλη, που με εξέλεξαν» ! (Δηλ. στο 1,15 % ! …).
«ΕΓΩ αυτά είπα και σε όποιον αρέσουν ! Όποιος δεν συμφωνεί, ας φύγει !».

Απίστευτη συμπεριφορά ! Σα να ίδρυσε δικό του αρχηγικό κόμμα. Μα εκλέχθηκε στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, με καταστατικό και συλλογικά όργανα. Δεν «κατέλαβε» - με την πρωτοφανή προβολή από τα κανάλια, πραγματική «πλύση εγκεφάλου» - μέσα σε τρεις εβδομάδες την αξιωματική αντιπολίτευση, ως λάφυρο του 56 % που του έδωσαν τα μέλη, σα να αγόραζαν ένα καλά πολυδιαφημισμένο προϊόν, που θα το γνώριζαν … εκ των υστέρων.

Αυτή η συμπεριφορά μοιάζει με «επιθετική εξαγορά επιχείρησης», στην οποία έχει «καταλάβει» την πλειοψηφία των μετοχών και μιλά με απαξιωτικό τρόπο στην μειο- ψηφία των μετόχων της επιχείρησης !
Καλά ήλθε στην Ελλάδα, χωρίς να έχει καταλάβει, ότι τα κόμματα έχουν άλλη δομή και άλλη λειτουργία, από αυτήν της γενικής συνέλευσης των μετόχων μιας εταιρείας ;

Απέναντι σε μια τέτοια συμπεριφορά, ήταν πολύ φυσικό, να υπάρξουν αντιδράσεις από στελέχη, εκλεγμένα στα συλλογικά όργανα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Και αφού η απόφαση της Κ.Ε, για συντεταγμένη πορεία προς το συνέδριο του Νοεμβρίου ακυρώθηκε από τον κ. Κασσελάκη (όχι από την Κ.Ε), τα στελέχη άρχισαν να μιλούν δημόσια.

Και τώρα, ενώ έχει παραπέμψει σημαντικά στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α -πρώην υπουργούς στο πειθαρχικό όργανο του κόμματος, πριν αυτό ολοκληρώσει την προβλεπόμενη από το Καταστατικό διαδικασία, ο κ. Κασσελάκης το ακυρώνει στην πράξη και ανακοινώνει πως θα ζητήσει από την Κ.Ε «δημοψήφισμα», βαθαίνοντας τον διχασμό στην βάση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, για ν’ αποφασίσουν, λέει, τα μέλη την διαγραφή αυτών των στελεχών.
Αυτός ο αρχηγισμός ωθεί σε πρωτοφανείς ενέργειες, γιατί τα «δημοψηφίσματα» προ-βλέπονται σε Καταστατικά, για δημοκρατικές αποφάσεις σε άλλα σοβαρά πολιτικά ζητήματα και όχι για διαγραφές ή άλλες πειθαρχικές κομματικές ποινές.

Οι εξελίξεις άρχισαν με αποχωρήσεις σημαντικών στελεχών και από μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α (Κούλογλου, Σταθάκης, Σκουρλέτης, Βούτσης κ.λ.π) και οι έλληνες πολίτες αναμένουν, με μεγάλο ενδιαφέρον, να δουν τι θα ακολουθήσει, σήμερα, αύριο, στο εγγύς μέλλον….

Ρόδος 11 / 11 / 2023

Κοσμάς Σφυρίου

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 12/11 - 09:01
Κοτης
Ουτε κασελακης ουτε ανδρουλακης. Ο λαος θελει μια ισχυρη δημοκρατικη παραταξη με επικεφαλης εναν ηγετη. Οπως τοτε με τον ΑΝΔΡΕΑ. Τα γκρουπουσκουλα στο σπιτι τους. Ο ΑΝΔΡΕΑΣ τολμησε το 1975 να διαγραψει πανω απο 100 στελεχη οπως μελινα , φλεμιγκ, κωνσταντοπουλο, κλπ κλπ. Το ΠΑΣΟΚ προχωρησε ,δυναμωσε και εγινε κυβερνηση. Τωρα ποιος σοβαρος ανθρωπος πιστευει οτι μπορει να κυβερνησει καποτε ενα κομμα με ΚΑΣΕΛΑΚΗ η ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ; Γιαυτο ολοι οι δημοκρατες πολιτες πρεπει να αναζητησουμε την ενοτητα των δημοκρατικων δυναμεων, με εναν δυνατο ηγετη. Διαφορετικα θα μας διοικουν ΒΟΡΙΔΗΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ 12/11 - 07:37
Πολιτική
Δεν φταίει αυτός κ Κοσμά. Σφυριου. Φταίνε αυτοί που ξεγελαστηκαν και ψήφισαν ένα εισαγόμενο ξενόφερτο αμφιλεγόμενο Αμερικανικό προϊόν. Τώρα καλά και κακά ξεμπερδέματα.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ