Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕΥΣΤΟΙ - ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΩΜΕΝΟΙ

02/04/2022
48 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Για να προλάβει πιθανή ανατροπή, ο κ. Μητσοτάκης θα επιλέξει ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Πριν μερικές εβδομάδες, όταν η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε, ότι ο πληθωρισμός στην χώρα μας είχε φθάσει στο 6,2%, «κτύπησε η πρώτη καμπάνα», αφού ήταν ο ψηλότερος της τελευταίας 25ετίας.

Δυστυχώς, η αύξηση του κόστους της ζωής συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς (όχι μόνο στα καύσιμα και στην ενέργεια, αλλά και στα βασικά αγαθά καθημερινής διαβίωσης).

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, σύντομα, ο επίσημος πληθωρισμός να γίνει διψήφιος !

Ο ελληνικός λαός, μέχρι σ’ ένα βαθμό, μπορεί να αποδίδει τις αυξήσεις στον πόλεμο στην Ουκρανία και στην διεθνή συγκυρία, που έχει διαμορφωθεί. Όμως, από εκεί και πέρα, όταν το κόστος διαβίωσης γίνεται ζοφερό και οι οικογένειες είναι αδύνατο να το καλύψουν, ενώ πλήθος κερδοσκόπων (εγχώριων και ξένων) πλουτίζουν, (σαν να είναι σύγχρονοι μαυραγορίτες), οι πολίτες όλο και περισσότερο θα «αναθεματίζουν» την κυβέρνηση, που δε μπορεί να τους προστατεύσει.

Οι έλληνες και οι ελληνίδες όταν «γονατίζουν», κάτω από το βάρος της αβάσταχτης καθημερινής ακρίβειας, θα εγκαταλείπουν την κυβερνητική παράταξη. Θα επιλέγουν άλλη πολιτική «στέγη» στα κόμματα, που με ουσιαστικές, εφαρμόσιμες & υπεύθυνες προτάσεις, θα σηματοδοτούν λύσεις στα ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Έτσι, κατά τους επόμενους μήνες του 2022 και τους πρώτους μήνες του 2023, θα γίνουν σοβαρές ανακατατάξεις - ίσως και ανατροπές, στους πολιτικούς συσχετισμούς μεταξύ των ελληνικών κομμάτων.

Και για να τις προλάβει, ο κ. Μητσοτάκης θα σπεύσει σε πρόωρες εκλογές και ας τις διαψεύδει σήμερα …

Σήμερα, οι μετρήσεις της κοινής γνώμης, που αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις, μπορεί να εμφανίζουν συσχετισμό των πολιτικών κομμάτων περίπου παγιωμένο. Όμως, η δυναμική των αρνητικών επιπτώσεων του ψηλού πληθωρισμού στην καθημερινή ζωή των πολιτών προκαλεί σοβαρή ρευστότητα, ικανή να ανατρέψει αυτόν τον συσχετισμό.

Βέβαια, το μεγάλο πρόβλημα το βιώνει «στο πετσί του» ο ελληνικός λαός. Και αλίμονο - αν συμβεί να οδηγηθεί η χώρα και σε ύφεση της οικονομίας - σε επικίνδυνο μείγμα

στασιμοπληθωρισμού, με πολύ αρνητικές συνέπειες στα δημόσια οικονομικά μας.

  • Αν συμβεί αυτό και η Ελλάδα επανέλθει σε κρίση δημοσιονομική - κρίση χρέους με μεγάλο έλλειμα, αντί πρωτογενούς πλεονάσματος, τότε - δυστυχώς - θα δούμε την ελληνική οικονομία να ξαναβρεθεί στην δεινή κατάσταση,που την είχε φθάσει

η κυβέρνηση της Ν.Δ - υπό τον Κώστα Καραμανλή - στα τέλη του 2009… Γιατί η ελληνική οικονομία είναι «εύθραυστη». Δεν είναι «θωρακισμένη», όπως διαβεβαίωνε το 2008 (με την τότε διεθνή οικονομική κρίση) ο τότε πρωθυπουργός Καραμανλής.

Προσωπικά εύχομαι, να μην επαληθευθούν αυτά.

Εύχομαι, οι εξελίξεις να διαψεύσουν τέτοιες δυσοίωνες προβλέψεις, γιατί τότε δεν θα μας αρκούν οι προγραμματισμένοι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και θ’ απαιτηθεί ευρύς δανεισμός της χώρας από τις «αγορές». Και αν δεν τον βρίσκει (όπως το 2010) τότε θ’ αναγκαστεί να καταφύγει σε νέα έκτακτη δανειακή σύμβαση, με νέο μνημόνιο.


2 Απριλίου 2022


Κοσμάς Σφυρίου.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 03/04 - 08:10
Η ηθική στην πολιτικη
Λείπουν σήμερα, στελέχη κομματικά σαν τον Κοσμά σφυρίζουν, από την μεγάλη δημοκρατική παραταξη

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ