Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Παρέμβαση Κ. Καραμανλή για τις παρακολουθήσεις: "Να έρθουν όλα στο φως"

01/09/2022
13 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Άφησε αιχμές κατά των χειρισμών που έγιναν χαρακτηρίζοντας την υπόθεση εξαιρετικά σοβαρή

λήρη διαλεύκανση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων ζήτησε από τα Ανώγεια, σε ομιλία του σε εκδήλωση μνήμης για τον Ιωάννη Κεφαλογιάννη, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «διαύγεια και διαφάνεια είναι θεμελιώδη ζητούμενα για σύννομο και ομαλό δημόσιο βίο. Ακόμα περισσότερο όταν προκύπτουν ζητήματα όπως αυτό της παρακολούθησης τηλεφώνου πολιτικού αρχηγού, δημοσιογράφου ή κάθε πολίτη. Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα. Φως λοιπόν! Άπλετο φως!

Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο. Παραμένει όμως επιτακτική ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν.

Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που  διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών».

Οι αναφορές στον Ιωάννη Κεφαλογιάννη

Ο Κώστας Καραμανλής έκανε  ειδική αναφορά στην διαδρομή του Κρητικού πολιτικού, με τον οποίο είχε στενή φιλική σχέση επί πολλά χρόνια. Ο κ. Καραμανλής θα επισημάνει τους «σταθμούς» της πορείας του, τις προτεραιότητες της πολιτικής που ακολουθούσε ως βουλευτής και υπουργός, το ενδιαφέρον και την αγάπη μου έδειχνε στον τόπο του προωθώντας λύσεις προόδου. «Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από την ημέρα που ο γιατρός έφυγε από κοντά μας και το Δημοτικό Συμβούλιο των Ανωγείων αποφάσισε καθολικά, να τιμήσει τη μνήμη του.

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης υπηρέτησε για δεκαετίες τον λαό και τίμησε την ψήφο των Ρεθυμνιωτών, βάζοντας την σφραγίδα του στην ανάπτυξη του τόπου. Πολλά από τα έργα που άλλαξαν το μέλλον του Νομού έχουν την σφραγίδα του», τονίζουν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Ανωγείων, προσθέτοντας σε ανακοίνωσή τους ότι «σε όλη του την πορεία διακρίθηκε για την αγάπη του στην πρόοδο και πάντα προσπαθούσε να βοηθήσει τον τόπο και τους ανθρώπους του ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων».

Να σημειωθεί ότι στον μουσικό επίλογο της εκδήλωσης θα συνεργαστούν δυο σπουδαίοι μουσικοί, ο Μίνωας Μάτσας (σύζυγος της βουλευτού της ΝΔ, Όλγας Κεφαλογιάννη, κόρης του αείμνηστου πολιτικού) και ο Βασίλης Σκουλάς.


  Πηγή: www.protothema.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ