Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Έκλεισε ο παιδικός σταθμός στην Αβέρωφ λόγω κρουσμάτων Covid

09/12/2021
469 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Με απόφαση του προέδρου του ΔΟΠΑΒΣ κ. Παναγιώτη Χατζηχριστοφή, από σήμερα και για όσο χρειαστεί, παραμένει κλειστός ο παιδικός σταθμός στην Αβέρωφ εξαιτίας του γεγονότος ότι υπάρχουν κρούσματα Covid

« Ελήφθη η απόφαση γρήγορα προκειμένου να μην υπάρχει διασπορά και διάδοση του ιού στο σχολείο και στις οικογένειες των μαθητών και εκπαιδευτικών. Η απόφαση πάρθηκε έπειτα από συνεννόηση που υπήρξε τόσο με τον ΕΟΔΥ όσο και με την Πολιτική Προστασία.» 

Στο σταθμό της Αβέρωφ εκδηλώθηκαν κρούσματα τόσο στο εκπαιδευτικό προσωπικό όσο και σε μαθητές στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Αμέσως ενημερώθηκαν όλοι οι γονείς και ξεκίνησαν τους ελέγχους στα παιδιά.  

Σήμερα τα κρούσματα φέρονται να είναι πέντε (5). Σύμφωνα με πληροφορίες μας όλοι όσοι νοσούν βρίσκονται στο σπίτι τους και σε απομόνωση. Από το πρωί στον ΕΟΔΥ και διαγνωστικά κέντρα τα παιδιά υποβάλλονται σε τεστ και θα γίνεται ανά δύο ημέρες. Εάν δεν υπάρξουν νέα κρούσματα από το περιβάλλον του σχολείου, τότε ενδεχομένως να ανοίξει και πάλι από Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου. 

« Τα δεδομένα θα εξεταστούν από τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία οι οποίοι και μας καθοδηγούν σε κάθε βήμα για την διαχείριση του θέματος», τόνισε ο κ. Χατζηχριστοφής στις δηλώσεις του στο Ράδιο Πρώτο και Βήμα της Κω. Σε ότι αφορά την διαχείριση κρουσμάτων σε εκπαιδευτικές μονάδες υπάρχει ειδικό πρωτόκολλο που ενεργοποιείται ανά τμήμα και στη συνέχεια ανά σχολείο εφόσον υπάρχει ανάγκη. Στην περίπτωση του παιδικού σταθμού Αβέρωφ, υπήρχαν κρούσματα ανάμεσα στις δασκάλες και μαθητές οπότε ελήφθη η απόφαση του προσωρινού κλεισίματος για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. 

Σάντυ Λαδικού  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ