Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κω κατά του πολέμου στην Ουκρανία (φωτο - βίντεο)

01/03/2022
365 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Με το σύνθημα να σταματήσει ο πόλεμος και ο Πούτιν, το πρωινό της Τρίτης 1η Μαρτίου 2022 οι Ουκρανοί της Κω πραγματοποιήσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ρωσική εισβολή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρόν έδωσαν και πολίτες άλλων εθνικοτήτων που διαμένουν στο νησί μας, αλλά και Έλληνες ενώ δίπλα στις ουκρανικές σημαίες κυμάτιζαν οι γαλανόλευκες. 

Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως « Πούτιν σταμάτα τον πόλεμο», «τέρμα στον πόλεμο», «αγαπάμε την Ουκρανία» γραμμένα στα ελληνικά , τα αγγλικά αλλά και τα ουκρανικά οι πολίτες με ειρηνική διάθεση έστειλαν το δικό τους μήνυμα από την καρδιά της Κω. 

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η κα. Άννα Σταρίσακ που διαμένει 25 χρόνια στην Ελλάδα, η επιθυμία όλων είναι να σταματήσει αμέσως ο πόλεμος.  

« Είμαστε παντρεμένοι μεταξύ μας. Δεν υπάρχει οικογένεια Ουκρανών που να μην έχει συγγενείς στην Ρωσία και το αντίστροφο. Λυπόμαστε που πεθαίνουν αθώοι άνθρωποι. Λυπούμαστε που γεννιούνται μωρά στα καταφύγια το 2022.» 

Όπως εξήγησε η κυρία Άννα , οι Ουκρανοί δεν έχουν πολεμήσει ποτέ και με κανέναν και μάλιστα είχαν παραδώσει τα όπλα το 1999 για να ζει ο λαός και η χώρα με ειρήνη.  

« Αυτή τη στιγμή οι Ουκρανοί πολεμούν με ότι μέσα έχουν. Φτιάχνουν μολότοφ στα σπίτια τους. Μπαίνουν μπροστά στα τανκς με το σώμα τους. Για αυτό ζητάει η χώρα βοήθεια από άλλες χώρες. Ο Πούτιν πάντα ήθελε περισσότερα και θέλει κομμάτι , κομμάτι από την χώρα μας». 

Σύμφωνα με την συμπολίτισσα μας , στην Ουκρανία ζουν Ρώσοι οι οποίοι δεν ομιλούν την ουκρανική γλώσσα χωρίς προβλήματα. 

Σε ότι αφορά την Κω, υπάρχουν αρκετοί Ουκρανοί οι οποίοι έχουν το βλέμμα τους, την σκέψη τους και την καρδιά τους στην πατρίδα αυτές τις δύσκολες ώρες. 

« Δεν μπορούμε να στείλουμε χρήματα για να βοηθήσουμε διότι δεν λειτουργούν οι τράπεζες. Μιλάμε με τους συγγενείς μας όποτε υπάρχει δυνατότητα για να δούμε αν είναι καλά. Κάποιοι θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα αλλά είναι δύσκολο δεν υπάρχει τρόπος». 

Η Ουκρανή επίσης αναφέρθηκε στους πρόσφυγες Ουκρανούς που κατέφτασαν στην Ελλάδα οι οποίοι ήταν μόνο γυναίκες και παιδιά καθώς οι άντρες παραμένουν στην πατρίδα για να πολεμήσουν. 

«Φεύγουν μόνο γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι. Οι περισσότεροι άντρες μένουν πίσω για να πολεμήσουν με όποιες δυνάμεις έχουν για την ελευθερία της Ουκρανίας. Το ίδιο όμως είναι και για τους Ρώσους. Πολλές μητέρες δεν ξέρουν αν θα δουν τα παιδιά τους. Δεν ξέρουν ότι βρίσκονται στον πόλεμο. Τους είπαν ότι φεύγουν για άσκηση. Τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Ρωσία, κάποιες μανάδες κλαίνε τα παιδιά τους». 

Αξίζει να αναφερθεί πάντως ότι το κλίμα διχασμού που επικρατεί στις χώρες έχει μεταφερθεί και στην Ελλάδα. Φαίνεται να υπάρχει διατάραξη των σχέσεων ανάμεσα σε Ουκρανούς, Ρώσους και φιλορώσους που ζουν στην χώρα μας.  

Σάντυ Λαδικού  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
Αναγνώστης
Αναγνώστης 02/03 - 15:05
Πολιτική
Τώρα τρόμαξε η ρωσική πολεμική μηχανή.
Στρατηγός Ρόμελ
Στρατηγός Ρόμελ 01/03 - 21:10
Εγκλήματα
Όταν ανοίξει η πόρτα της κολάσεως του πολέμου όλοι πέφτουν μέσα. Στρατηγός Ρόμελ στον Β Παγκοσμίου πολέμου.
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ 01/03 - 13:01
Εγκλήματα
Να ευχηθούμε να τελειώσει γρήγορα αυτή η συμφορά του πολέμου και να μην υποφέρουν άμαχοι και παιδιά ούτε να σκοτώνονται άλλο οι νέοι άνθρωποι. Μόνο η ειρήνη είναι η εγγύηση για ευημερία των λαών

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ