Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Εστιατόρια σε Κω & Νίσυρο υποψήφια για τους Χρυσούς Σκούφους

08/02/2022
1151 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Το γαστρονομικό γίγνεσθαι στα νησιά μας συνεχώς εξελίσσεται και διακρίνεται αφού για ακόμη μία φορά στην λίστα υποψηφιοτήτων για τα βραβεία «Χρυσοί Σκούφοι» συμπεριλαμβάνονται τρία εστιατόρια από την Κω και ένα από τη Νίσυρο. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που εστιατόριο από το νησί του ηφαιστείου συμμετέχει στον διαγωνισμό και δείχνει πολλά για το μέλλον του φαγητού στο νησί. 

Σε ότι αφορά τις υποψηφιότητες για ακόμη μία φορά φιγουράρει στη λίστα ο Όμιλος Κουτσού από την Κω με τα εστιατόρια Cuveeτου ξενοδοχείου AquaBluBoutiqueHotelandSpaκαι το εστιατόριο AlbergoGelsominoστο ομώνυμο ξενοδοχείο στην κατηγορία της σύγχρονης κουζίνας. Επίσης υποψήφιο είναι το εστιατόριο Mosaico Gastro Wine Bar στο ξενοδοχείο Horizon Beach Resort στο Μαστιχάρι , στην κατηγορία σύγχρονη κουζίνα. 

Στην ίδια κατηγορία συναντάμε το εστιατόριο θαλασσινών Γευsea στο Μανδράκι της Νισύρου που έχει φέρει αέρα γευστικής ανανέωσης στο νησί. 

Η λίστα των υποψηφίων εστιατορίων προς βράβευση για το 2022, θα συμπληρώνεται συστηματικά κατά την διάρκεια της σεζόν βάση του ρυθμού επισκέψεων της κριτικής επιτροπής στα εστιατόρια της επικράτειας και με κριτήριο την αξιολόγηση και την βαθμολόγηση των γευσιγνωστών. Από τη λίστα των υποψηφίων θα βραβευτούν με Χρυσό Σκούφο όσα εστιατόρια θα έχουν βαθμολογηθεί από 15/20 και πάνω και με Top Notch όσα θα έχουν βαθμολογηθεί από 14,25/20 έως και 14,90/20. 

Η κριτική επιτροπή των Χρυσών Σκούφων επιδίδεται κάθε χρονιά σ’ ένα τεράστιο γαστρονομικό σαφάρι απ΄ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας, διανύοντας άπειρα χιλιόμετρα και ναυτικά μίλια ενός οδοιπορικού που ξεκινάει από την Αλεξανδρούπολη και το Αμύνταιο και καταλήγει στην Ρόδο και την Κρήτη. 

Τα μέλη της γευσιγνωστικής επιτροπής του Αθηνοράματος βαθμολογούν πιάτο προς πιάτο εκατοντάδες εστιατόρια. Δοκιμάζουν χιλιάδες πιάτα και γεύσεις, αξιολογούν λεπτομερώς την ποιότητα των πρώτων υλών, την τεχνική των σεφ, την επιδεξιότητα τους, την αρμονία και την ισορροπία των γεύσεων , τα πρωτότυπα υλικά, τους δόκιμους και ευφάνταστους συνδυασμούς, την αισθητική εμφάνιση των πιάτων και τη γενική αίσθηση που τελικά εκπέμπει το σύνολο των επί μέρους στοιχείων. Αυτό το πολυσύνθετο γαστρονομικό πανόραμα καταγράφεται καταρχήν στις υποψηφιότητες και τελικά στα βραβεία της κάθε χρονιάς.  

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλα τα εστιατόρια των νησιών μας με την ευχή της βράβευσης και βεβαίως της ανάδειξης της γαστρονομικής ταυτότητας της Κω και της Νισύρου. 

Σάντυ Λαδικού  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ