Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μ. Φρατζάκη: Οδηγίες προφύλαξης από τον καύσωνα

06/08/2021
62 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Με αφορμή τον παρατεταμένο καύσωνα που επικρατεί και στην περιοχή μας τις τελευταίες ημέρες η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω σε δηλώσεις της στο Βήμα της Κω , έδωσε κάποιες συμβουλές που καλό θα είναι να ακολουθηθούν από όλους.  

Η ζέστη , η υγρασία προκαλεί εκτός από δυσφορία και ποιο σοβαρά θέματα που μπορούν αν αποφευχθούν εάν είμαστε προσεκτικοί. 

Πιο συγκεκριμένα η Μαρία Φρατζάκη τόνισε ότι ιδιαίτερα οι άνθρωποι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί. Τέτοια άτομα είναι παιδιά, ηλικιωμένοι και όσοι ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή.  

Σε περίπτωση λήψης φαρμάκων , καλό θα είναι να υπάρξει επικοινωνία με τον γιατρό σας μήπως και χρειάζεται να προσαρμόσετε την αγωγή σας. 

Επίσης φροντίζουμε να τρεφόμαστε με άφθονα φρούτα και λαχανικά, χυμούς, νερά και να αποφεύγουμε βαριά φαγητά.  

Καλό θα είναι να αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο και την θάλασσα μεταξύ 12 το μεσημέρι και 4 το απόγευμα. Μπορεί εκτός από ηλίαση να προκληθούν και εγκαύματα στο δέρμα. 

Φοράμε ανοιχτόχρωμα, καπέλο και αντιηλιακό το οποίο επαναλαμβάνουμε κάθε 2 ώρες σε άφθονη ποσότητα. 

Στην παραλία εάν αισθανθείτε ζαλάδα καλό θα είναι να βραχείτε με δροσερό νερό και να μεταφερθείτε σε σκιερό μέρος. Σε περίπτωση που επιμείνει η δυσφορία, μην φύγετε μόνοι σας οδηγώντας αλλά αναζητείστε άλλον τρόπο μεταφοράς. 

Επίσης είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις. Σε περίπτωση που πρέπει να μετακινηθείτε, προτιμότερο είναι τις πρωινές ή απογευματινές ώρες. 

Απολαύστε ένα καλοκαίρι με υγεία και ασφάλεια για εσάς και την οικογένειά σας. 

Σάντυ Λαδικού 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ