Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ο Κώστας Καϊσερλης για την απώλεια του Σωτήρη Μαραγκού

30/03/2021
97 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Θα μου επιτρέψετε να καταθέσω λίγα από αυτά που έζησα δίπλα στον συνεργάτη μου Αντιδήμαρχο Σωτήρη Μαραγκό ως υποχρέωση τιμής και ευχαριστιών.

 Ευτύχησα να συνεργαστώ μαζί του στον πρώτο ενιαίο Δήμο του νησιού και ενσυνείδητα του ανέθεσα την ευθύνη της διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης των Αστικών Συγκοινωνιών.

 Όταν παρέλαβε την ΚΕΑΣ από το προκάτοχο του τον κ. Κυρίτση βρήκε μια κατάσταση στα όρια της πτώχευσης. Για να λειτουργήσει την χρηματοδοτούσε ο Δήμος, γεγονός πρωτοφανές στα είκοσι χρόνια της λειτουργίας της!

 Ο Πρόεδρος της ΚΕΑΣ Σωτήρης Μαραγκός, στα τρία χρόνια της θητείας του  αγόρασε δύο ολοκαίνουργια λεωφορεία, συντήρησε στην Αθήνα τα επτά σε άσχημη κατάσταση παλαιά λεωφορεία, μείωσε τις ετήσιες συντηρήσεις από 300 χιλιάδες σε 100  και φεύγοντας άφησε στο ταμείο της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ ένα εκατομμύριο ευρώ!

 Ο Σωτήρης που γνώριζε από πρώτο χέρι  ότι προωθούσαμε την συνένωση του ΚΤΕΛ με την ΚΕΑΣ, εκσυγχρόνισε την ΚΕΑΣ γνωρίζοντας ότι αυξάνει την μετοχική συμμετοχή της στον ενιαίο φορέα που είχαμε συμφωνήσει! . 

 Ο άνθρωπος που έβλεπε πιο πέρα από την ζωή του. Πιο πέρα από την οικογένεια και τα παιδιά του. Που έβλεπε το μέλλον και τους κινδύνους που έρχονταν και ήθελε να θωρακίσει ακόμα περισσότερο το δικό του ΚΤΕΛ με την ομπρέλα του δικού του Δήμου. Να συνενώσουν τις δυνάμεις τους. Που οι πρωτοπόρες ιδέες του ήταν πράξη και έργα, γιατί τα λόγια για εκείνον ήταν λίγα.

 Ο Σωτήρης που πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο. δημόσια, κατηγορήθηκε από τον κ. Κυρίτση ότι υπέσκαπτε την λειτουργία της δημοτικής επιχείρησης εξ αιτίας της σχέσης του με το ΚΤΕΛ!

 Κατηγορήθηκε από εκείνους που του παρέδωσαν ετοιμόρροπη την επιχείρηση όχι πολιτικά αλλά με αυτά που γνώριζαν καλύτερα. Τα υπονοούμενα για απάτη στη αγορά των δύο λεωφορείων και τις καταγγελίες στις διοικητικές αρχές για έλεγχο!

 Η θλίψη του ήταν μεγάλη όταν τον ενημέρωσαν ότι το Ειδικό Αστυνομικό Σώμα Δίωξης του Οικονομικού Εγκλήματος, μετά από καταγγελία του κ. Κυρίτση  ελέγχει την αγορά των λεωφορείων και τα οικονομικά του! Που ξετίναξαν με τα ειδικά μηχανήματα τους την διαδρομή όλων των χρημάτων και δεν βρήκαν τίποτε!

 Και την στεναχώρια του όταν τον έστειλαν στα δικαστήρια με τα υπονοούμενα του χρηματισμού, ο κ. Κυρίτσης και οι συνεργάτες του!

 Αυτοί που χθες στην κηδεία του αείμνηστου Σωτήρη, χωρίς αιδώ, ζήτησαν να τιμηθεί για την προσφορά του, όταν ακόμα εκκρεμεί το δικαστήριο στο οποίο τον οδήγησαν!!!

 Ο Σωτήρης έφυγε και είμαι βέβαιος ότι η μεγαλοσύνη του έχει συγχωρήσει αυτούς τους μικρούς ανθρώπους.

 Ελπίζω και εύχομαι οι επόμενοι, οι δικοί του. οι συνεργάτες του και οι συμπατριώτες του,  τα πολλά χρόνια που έρχονται,  να ακολουθήσουν τα χνάρια του ώστε να θυμόμαστε τον πρωτοπόρο, ωραίο άνθρωπο, Σωτήρη.

 Σας ευχαριστώ. Κώστας Καϊσερλης


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ