Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Αναβιώνει πτυχή της πολύκροτης υπόθεσης δολοφονίας του 46χρονου Leandro Λάππα στην Κω

18/01/2023
130 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα αναβιώσει την 6η Φεβρουαρίου 2023 ακόμη μια πτυχή της πολύκροτης υπόθεσης με κατηγορούμενο έναν 63χρονο για τη δολοφονία του 46χρονου αδελφού της συντρόφου του Leandro Λάππα, αλλά και παράνομης οπλοχρησίας.
 Το πρωτόδικο δικαστήριο του έχει επιβάλει για την υπόθεση που θα εκδικαστεί ποινή φυλάκισης 5 ετών αφού τον έκρινε ένοχο, με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3), κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, με θύμα την πρώην σύντροφό του.
 Αναγνώρισε εξάλλου στον κατηγορούμενο, με ομόφωνη απόφασή του, το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς για μεγάλο διάστημα μετά την πράξη.
 Δύο τακτικοί δικαστές είχαν την άποψη ότι θα πρέπει να κηρυχθεί ένοχος απειλής κι ένα μέλος ένοχος εξύβρισης επί έργω.
 Κρίθηκε εξάλλου αθώος για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.
 Το Δικαστήριο αφού αφαίρεσε τον χρόνο κράτησής του (363 ημέρες), ανέστειλε την εκτέλεση της ποινής υπό τον όρο μη συμβίωσης, μη προσέγγισης και μη συναναστροφής του κατηγορούμενου με το θύμα. Ομοφώνως αποφάσισε επιπλέον η έφεση του κατηγορούμενου να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
 Όπως έγραψε η «δημοκρατική», στον κατηγορούμενο είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών για την δολοφονία του αδελφού της συντρόφου του από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.
 Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.
 Την 25η Ιουνίου 2015 και περί ώραν 05.00 ο κατηγορούμενος μετέβη στην οικία, όπου διέμεναν η σύντροφός του Ισιδώρα Λάππα και ο αδελφός της Leandro Λάππα, στην περιοχή Λάμπη της Κω, και με την χρήση κυνηγετικού όπλου, το οποίο κατείχε νόμιμα, πυροβόλησε δύο φορές τον ομφαλό της πίσω πόρτας, την παραβίασε και εισήλθε εντός, ενώ και τα δύο θύματα κοιμόντουσαν. Κατευθύνθηκε στο δωμάτιο, όπου κοιμόταν ο δεύτερος και τον πυροβόλησε, προκαλώντας του τραύματα στον θώρακα, στη λεκάνη και στα πόδια. Το θύμα διακομίσθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο της Κω στο «Θριάσειο» της Ελευσίνας και η αστυνομία ενημερώθηκε περί ώραν 15.40 ότι απεβίωσε.
 Ο κατηγορούμενος αποδέχτηκε αμέσως τις κατηγορίες και οδήγησε τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω στο καρνάγιο του Ζηπαρίου, όπου είχε απορρίψει το κυνηγετικό όπλο, που είχε χρησιμοποιήσει. Από το όπλο βρέθηκε μόνο η κάννη, ενώ κατά δήλωση του δράστη, η καραμπίνα χωρίστηκε σε δύο τμήματα όταν την πέταξε στη θάλασσα.
 Στην υπόθεση που θα εξεταστεί την 6η Φεβρουαρίου 2023, ο κατηγορούμενος φέρεται την 1η Οκτωβρίου 2018 και περί ώρα 11.30 να εισήλθε αιφνιδίως στο κείμενο επί της οδού Ιπποκράτους κατάστημα της συντρόφου του, Ισιδώρας Λάππα, την οποία, αφού είχε επανειλημμένα κατά το παρελθόν απειλήσει ότι θα τη σκοτώσει, αποπειράθηκε να θανατώσει βάζοντας φωτιά στο σώμα και στα ρούχα της, όντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατόπιν σχεδίου και ειδικής προετοιμασίας με προμήθεια μπουκαλιού βενζίνης, καταδιώκοντάς την ακόμη και σε διπλανό εμπορικό κατάστημα, στο οποίο αυτή κατέφυγε προκειμένου να σωθεί, και αφού την περιέλουσε με βενζίνη, στο πρόσωπο, σε διάφορα σημεία του σώματός της και στα ρούχα της, επιχείρησε να βάλει φωτιά στα ρούχα της με τον αναπτήρα του για να της αφαιρέσει τη ζωή, καίγοντάς την ζωντανή.
 Πλην όμως απέτυχε να ολοκληρώσει την πράξη του, καθώς αφενός μεν η παθούσα αντιστάθηκε καταφεύγοντας στο διπλανό εμπορικό κατάστημα και αφετέρου συγκεντρώθηκαν περίοικοι, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να αναγκαστεί να αποχωρήσει τρεπόμενος σε φυγή. Ακολούθως, αυθημερόν και ώρα 12.45 η Ισιδώρα Λάππα, προσήλθε στο Τμήμα Ασφαλείας Κω, όπου προέβη στην από 1η Οκτωβρίου 2018 ένορκη εξέταση μάρτυρα επέχουσα θέση μήνυσης σε βάρος του κατηγορουμένου, παραδίδοντας μία κοντομάνικη μπλούζα χρώματος κίτρινου με σχέδια στο εμπρόσθιο μέρος της, ένα διαφανές πλαστικό μπουκάλι το οποίο περιείχε ποσότητα βενζίνης και έναν αναπτήρα μάρκας “bic”, χρώματος λαχανί.
 Εν συνεχεία, αυθημερόν και περί ώρα 13.55, ο κατηγορούμενος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τ.Α. Κω.
 Ο ίδιος απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι είχε μεταβεί στο κατάστημά της από τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου στο οποίο είχε μεταβεί για θέμα υγείας που αντιμετώπιζε και ότι ούτε είχε πρόθεση να την κάψει καθώς στο μπουκάλι υπήρχε μανταρινάδα και όχι βενζίνη και περαιτέρω δεν είχε μαζί του αναπτήρα.
 Παραδέχτηκε ότι πράγματι την τράβηξε με δύναμη και την εξύβρισε τονίζοντας ότι σε αυτό τον οδήγησε η δική της συμπεριφορά προσθέτοντας ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τον φόνο συνέχιζαν να έχουν ερωτικές σχέσεις και δεσμό.
 Σημειώνεται εξάλλου ότι προσκομίστηκε στο δικαστήριο και επιδείχθηκε βίντεο από κύκλωμα εξωτερικής μαγνητοσκόπησης του καταστήματος στο οποίο είχε καταγραφεί το επίμαχο συμβάν και το οποίο μάλιστα αναμεταδόθηκε σε μεσημεριανή εκπομπή μεγάλης τηλεθέασης.


dimokratiki.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ