Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
AdBanner
AdBanner
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Απάντηση των “Modestos” (Ολλανδική οργάνωση προστασίας ζώων) στο Σ/γο Κτηνοτρόφων Κω: “Κυνήγι φαντασμάτων”

26/08/2023
358 Εμφανίσεις
6 Σχόλια

Σχολιάζοντας το πρόσφατο Δελτίο Τύπο του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Κω, που δημοσιεύθηκε στα μέσα, εκφράζουμε τη βαθύτατη απογοήτευσή μας, καθώς διαπιστώσαμε από την απόφαση, που ελήφθη στην από 10/08/2023 έκτακτη συνεδρίαση των μελών του, ότι σηζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις μόνο για θέματα που δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τις συνθήκες διαβίωσης των αγελάδων του νησιού, αφού πουθενά σε αυτή δεν εντοπίζονται ψηφίσματα για τις καταγγελθείσες συνθήκες κακοποίησης των ζώων από πολύ συγκεκριμένους κτηνοτρόφους της Κω, όπως η έκθεση στον καύσωνα και την ηλιακή ακτινοβολία καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς δυνατότητα πρόσβασης σε σκιά και με επισφαλή και αβέβαιη πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό, συνθήκες στις οποίες τα ζώα κατελήφθησαν πρόσφατα από τις Αστυνομικές Αρχές του νησιού. Αντιθέτως, στα ψηφίσματα που περιλαμβάνονται στο ανωτέρω Δελτίο Τύπου γίνεται λόγος σχεδόν αποκλειστικά για «άδικο καταδιωγμό συναδέλφων σε αυτόφωρες διαδικασίες από συγκεκριμένη ομάδα» και για «την αντιμετώπιση του επαναλαμβανόμενου παραπάνω φαινομένου διετίας με νομικά μέσα, προκειμένου να προστατευθεί ο κλάδος μας από τη δόλια δυσφήμιση που κάποιοι επιτήδειοι επιδιώκουν» και για «όσους θέλουν να αφανίσουν το επάγγελμα, προάγοντας τη φιλοζωία στον ύψιστο βαθμό!!».


Ειδικά ως προς τα ανωτέρω ψηφίσματα, δηλώνουμε τη διαφωνία μας με τον Σύλλογο Κτηνοτρόφων Κω, για τον λόγο ότι προφανώς και δεν υφίσταται «συγκεκριμένη ομάδα», η οποία έχει δήθεν στοχοποιήσει κτηνοτρόφους του νησιού και μεταχειρίζεται τρόπον τινά τις διωκτικές Αρχές για να τους κατατρέξει. Τέτοιου είδους ισχυρισμοί παραπέμπουν περισσότερο σε κυνήγι φαντασμάτων, παρά στην ψύχραιμη και ώριμη θέση ενός κτηνοτροφικού συλλόγου επί του σοβαρότατου ζητήματος της μεταχείρισης των παραγωγικών ζώων. Υπενθυμίζουμε ευγενικά στους φίλους κτηνοτρόφους της Κω ότι οι άδικες πράξεις και παραλείψεις διώκονται από τις αρμόδιες διωκτικές Αρχές σύμφωνα με τη νόμιμη διαδικασία, όχι από τους/ις καταγγέλλοντες/ουσες. Αν μέλη του Συλλόγου τους διώκονται για αυτόφωρα εγκλήματα, προφανώς οι διωκτικές Αρχές θεωρούν ότι, δυστυχώς, πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου και ως εκ τούτου έχουν καθήκον να τους διώξουν. Με απλά λόγια, έαν ορισμένοι κτηνοτρόφοι της Κω συνελήφθησαν με την διαδικασία του αυτοφώρου λόγω της έκθεσης των ζώων τους στον ήλιο, χωρίς σκιά και νερό, αυτό έγινε επειδή οι αστυνομικές αρχές έκριναν ότι υφίστατο παράβαση που καθιστούσε αναγκαία την αυτόφωρη σύλληψη και ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ «ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ» ΠΟΛΙΤΩΝ «υποχρέωσε» δήθεν τις αστυνομικές αρχές της Κω να συλλάβουν κτηνοτρόφους. Συνεπώς, κατά την αντίληψή μας, με το ψήφισμα αυτό, ο ίδιος ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων επιβεβαιώνει δημόσια ότι μέλη του «καταδιώχθηκαν» με την διαδικασία του αυτοφώρου, γεγονός που αυτόματα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα συγκεκριμένα μέλη του είχαν όντως προβεί σε παραβάσεις της νομοθεσίας για την ευζωία των ζώων. Το αντίθετο συμπέρασμα, ότι ορισμένοι κτηνοτρόφοι «άδικα καταδιώχθηκαν σε αυτόφωρες διαδικασίες», θα σήμαινε ότι οι ίδιες οι αστυνομικές αρχές ενήργησαν παρανόμως παραβιάζοντας τα δικαιώματα ορισμένων πολιτών. Ως εκ τούτων, δεν μπορεί να λέγεται ελαφρά τη καρδία ότι η δίωξη αυτοφώρων εγκλημάτων από τις Αρχές είναι «καταδιωγμός» και μάλιστα «άδικος» στην Ελλάδα του 2023, αλλά ούτε και να καταλείπονται υπονοούμενα για «συγκεκριμένη ομάδα» και λοιπά μυστηριώδη, διότι τέτοιοι ισχυρισμοί θεωρούμε ότι κινούνται στο όριο της προσβολής των αστυνομικών και εισαγγελικών υπαλλήλων της Κω.


Εξ άλλου, έχει αποδειχθεί πολλάκις κατά το παρελθόν ότι οι πραγματικές προθέσεις των καταγγελλόντων/ουσών έγκεινται στην εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων και όχι στην καταδίωξη των κτηνοτρόφων. Ενδεικτικώς, γνωρίζουμε ότι οι νομικοί σύμβουλοι των καταγγελλόντων/ουσών βρίσκονται εν παρόντι χρόνω σε επικοινωνία με την αρμόδια δημοτική Υπηρεσία του νησιού, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα καθιέρωσης ενός πλαισίου βασικών κανόνων ευζωίας για τα παραγωγικά ζώα και ευελπιστούμε ειλικρινά ότι αυτή η λύση θα ικανοποιήσει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Ειδικότερα, την Δευτέρα 14 Αυγούστου οι νομικοί μας σύμβουλοι έστειλαν, κατόπιν εντολής μας, πρόταση περί ωραρίου και συνθηκών βόσκησης των αγελάδων με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Κω. Η πρότασή μας περιλαμβάνει τα εξής: 

- Για τους θερινούς μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο να απαγορεύεται η βοσκή των ζώων σε χώρους και θέσεις, όπου είναι αδύνατη η πρόσβασή τους σε σκιά, τις ώρες από 10:00 π.μ έως 18:00 μ.μ., κατά τη διάρκεια ημερών που η θερμοκρασία αγγίζει τους 30 °C και τους ξεπερνάει. Φυσικά οι αγελάδες θα πρέπει να έχουν ακώλυτη πρόσβαση σε νερό όλο το 24ωρο. Αυτό ενδεχομένως θα επιτευχθεί με τη χρήση κατάλληλων συμπαγών σκευών που δεν θα ανατρέπονται από το σκοινί των ζώων, όπως συμβαίνει με τους αυτοσχέδιους κουβάδες.

- Σε περίπτωση βροχόπτωσης και χιονόπτωσης, οι αγελάδες πρέπει να μεταφέρονται σε παντός είδους καταφύγια για να προστατεύονται από τις καιρικές συνθήκες.

- Για νύχτες των μηνών Νοέμβριο μέχρι και Απρίλιο κατά τις οποίες η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους 20 °C, τα ζώα πρέπει να μεταφέρονται σε παντός είδους καταφύγιο για διανυκτέρευση.

Αιτούμαστε η παραπάνω πρόταση να τύχει επεξεργασίας από τον Δήμο της Κω, το Τμήμα Κτηνιατρικής του νησιού και φυσικά από τον Σύλλογο Κτηνοτρόφων της Κω και να τοποθετηθούν δημοσίως σχετικά με την αποδοχή, την απόρριψη και την τυχόν πρόταση για τροποποίησή της.

Ταυτόχρονα, αιτούμαστε την αυστηρή εφαρμογή του ήδη υφισταμένου πλαισίου, ως αυτό καθορίζεται από τον νόμο, αλλά και την από 27-01-2020 απόφαση του δημάρχου της Κω, με ΑΔΑ: ΨΒΤΨΩΛΕ-ΜΚ9, σύμφωνα με την οποία έχει συγκροτηθεί Συνεργείο Περισυλλογής ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων. Για την αποτελεσματική περισυλλογή των ανεπιτήρητων ζώων είναι απαραίτητη η ανέγερση σχετικής εγκατάστασης/καταφυγίου, όπου θα στεγάζονται τα περισυλλεχθέντα ζώα. Αιτούμαστε όπως μας γνωστοποιηθεί με ποια απόφαση του Δήμου έχει αποφασιστεί η ανέγερση της εγκατάστασης αυτής και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία ανέγερσής του.

Οι πλείστες και μείζονες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος των κτηνοτρόφων στη χώρα μας είναι εν πολλοίς γνωστές και κατανοητές, όμως για εμάς δεν είναι αρκετό αυτό για να συμβιβασθούμε με την ιδέα των «εκπτώσεων» στο δικαίωμα ευζωίας των ζώων.


Ολλανδική οργάνωση προστασίας των ζώων “MODESTOS”

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 6
ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ 27/08 - 18:38
LOCAL
ΠΡΟΣ : "Modestos και Ολλανδούς "Εχουν δίκιο οι ως άνω σχολιαστές που λένε να κοιτάξετε την Χώρα σας και αφείστε την Κω.Εχετε γεμίσει νόμιμα χασισοποτεία ττο Αμστερνταμ και νόμιμους οίκους ανοχής και μάλιστα το κάνατε ατραξιον τα κόκινα φανάρια(red lights) + coffee shops((χασισοποτεία), kai sex show.Να κοιτάξετε τα του ο'ικου σας να αφήσετε τις υπερβολικές ζωοφυλικές ευαισθησίες, και να αφήσετε τους Κτηνοτρόφους της Κω να ζήσουν.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 27/08 - 08:14
Ελληνικη δικαιοσυνη
Ποια Ελληνικη δικαιοσυνη? Καλα τα λενε οι ανθρωποι. Μεσαιωνσς εινσι στην Ελλαδα οταν προκειται για τα ζωα. Καμια ευαισθησια σπο το τους κτηνουτοφους. Αντε που παρρξηγηθηκσνε κιολσς
Ελληνας
Ελληνας 27/08 - 02:44
Ζωοφιλος
Με αυτά που κάνετε οι κτηνοτρόφοι εγκαταλείπουν το επάγγελμα γιατί δεν αντέχουν τα πρόστιμα που εσείς σαν απικοιοκρατες είστε η αιτία . Έρχεται το συνθετικό πλαστικό κρέας και τα καληεργημενα σκουλίκια και έντομα.Αυτα θέλετε; κουμάντο στη χώρα σας. Η Ελλάδα έχει νόμους και αστυνόμους. Επειδή ήμαστε στην Ευρώπη δεν σημαίνει ότι είμαστε και σκλάβοι σας. Γίνατε αντιπαθεστατοι και προσβλητικοι οι Ολλανδοί γι'αυτό κοιτάξτε τη χώρα σας πρώτα. Έχουμε και εμείς ευαισθησίες για τα άτυχα ζώα αλλά δεν επεμβαίνουμε στους νομούς άλλης χώρας.
Ελληνας
Ελληνας 27/08 - 00:18
Ελληνική δκκαιοσυνη
Καλή είναι η ευαισθησία για τα άτυχα τα ζώα. Όμως στην Ελλάδα υπάρχουν νόμοι και υπηρεσίες κτηνιατρικής αστυνομία δικαιοσύνη. Σταματήστε λοιπόν να επεμβαίνετε σε μια ξένη χώρα σαν αποικιοκράτες του μεσαίωνα. Γίνεστε προσβλητικοι οι Ολλανδοί και αντιπαθητικοί. Μακάρι να δείχνετε ευαισθησία στην νόμιμη κτηνοβασια με οίκους ανοχής στη χώρα σας. Επίσης μακάρι να δείχνετε ευαισθησία στις γυναίκες που έχετε ημίγυμνες στις βιτρίνες στα κόκκινα φωτάκια red lights στο Άμστερνταμ.δεν υπάρχει πιο μεγάλος εξευτελισμός . Κοιτάξτε λοιπόν τη χώρα σας και εδώ υπάρχουν νόμοι στην χώρα μας.
ΝΙΚΟΣ
ΝΙΚΟΣ 26/08 - 17:23
ΜΠΟΧΑΛΟΙ...
ΘΕΛΑΤΕ ΦΡΕΣΚΑ ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΩΡΙΜΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΑΠΙΑ ?
BATMAN
BATMAN 26/08 - 17:22
Kos
Πολύ σωστά τα λένε οι άνθρωποι. Οι κτηνοτρόφοι της κω δεν αναφέρθηκαν καν στις συνθήκες διαβίωσης των ζώων

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ