Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Απάτη "phishing" με θύμα έναν 54χρονο στην Κω - Του ζήτησαν τους κωδικούς της τράπεζας για ανανέωση κωδικών ασφαλείας

07/05/2023
470 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Την 5η Μαΐου 2023 καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Κω από έναν 54χρονο ότι την 2α Μαΐου 2023 έλαβε μήνυμα (sms) στο κινητό του τηλέφωνο από την «Εθνική Τράπεζα» για ανανέωση κωδικών ασφαλείας.
Πάτησε τον σύνδεσμο του μηνύματος και του εμφάνισε την πλατφόρμα της τράπεζας, εκεί εισήγαγε τον τετραψήφιο κωδικό ασφαλείας (pin) και άνοιξε η εφαρμογή με τα στοιχεία και τους λογαριασμούς του.
Εφόσον κατάλαβε ότι η εφαρμογή δεν χρειαζόταν ανανέωση των κωδικών, την έκλεισε.
Την επόμενη μέρα ανεπιτυχώς προσπαθούσε να συνδεθεί στον λογαριασμό του μέσω ηλεκτρονικής διαδικτυακής πλατφόρμας “e banking” της Εθνικής Τράπεζας.
Μετέβη στην Εθνική Τράπεζα για να αλλάξει τους κωδικούς πρόσβασης και ενημερώθηκε ότι έχει πραγματοποιηθεί μια συναλλαγή αξίας 3628,0) ευρώ σε μια εταιρεία πώλησης επίπλων γραφείου!
Η τράπεζα τον ενημέρωσε ακόμη ότι οι δράστες προσπάθησαν να εκδώσουν 4 διαφορετικές κάρτες με το όνομά του, τις οποίες και ακύρωσε. 


dimokratiki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 07/05 - 15:09
Γνώστης
Καθημερινά οι τράπεζες ενημερώνουν,η αστυνομία, το διαδίκτυο, αναφέρονται περιστατικά ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ.Εσεις εκεί το χαβα σας.Τι να πω;Να σας αφαιρέσουν τις κάρτες;Ημαρτον.......

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ