Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Αθώος κρίθηκε Αλβανός κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών στην Κω

12/01/2023
121 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων ένας υπήκοος Αλβανίας που συνελήφθη σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και παρέμεινε επί 4μηνο προσωρινά κρατούμενος, κατηγορούμενος για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ο κατηγορούμενος εφέρετο ως μέλος πολυμελούς συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών σε Κω και Κάλυμνο.

18 κάτοικοι Καλύμνου, Κω, Πρέβεζας, Καλαμάτας και Αττικής κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων την 18η Ιουνίου 2018 ως μέλη δύο εγκληματικών οργανώσεων, που λειτουργούσαν παράλληλα και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

10 εξ αυτών ήταν κρατούμενοι στις φυλακές ενώ η εξιχνίαση της υπόθεσης, που προσέλαβε ασύλληπτες διαστάσεις, επιτεύχθηκε με μαγνητοφώνηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των κατηγορουμένων.

Το δικαστήριο με απόφαση, που εξέδωσε τότε, έκρινε ενόχους μόνο για την πράξη της σύστασης συμμορίας 11 εκ των κατηγορουμένων και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών και ενός μηνός την οποία μετέτρεψε σε χρηματική.

Οι πρώτοι 7 κρίθηκαν αθώοι διακίνησης ναρκωτικών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης ενώ για 6 δεν προέκυψαν καθόλου στοιχεία.

Η υπόθεση «ξεφούσκωσε» τότε στην δίκη ενώ οι 7 που κρίθηκαν τότε ένοχοι δικάζονται σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου την 12η Ιανουαρίου 2023. Στις δύο οργανώσεις εφέροντο να είχαν ηγετικό ρόλο δύο κάτοικοι της Καλύμνου, ηλικίας 36 και 42 ετών, ενώ εμπλοκή στην υπόθεση εφέρετο να έχει κι ένας 28χρονος Ροδίτης. Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, που παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μεταξύ μελών του κυκλώματος στις φυλακές του Μαλανδρίνου, στις Αχαρνές, στην Αττική και στην Κάλυμνο. Τα όσα προέκυψαν από την παρακολούθηση των τηλεφώνων απεστάλησαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κω σε ογκώδη δικογραφία και ακολούθησε η άσκηση ποινικών διώξεων και η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εκ των οποίων 8, σε βάρος ισάριθμων κατηγορουμένων, εκτελέστηκαν στην Κάλυμνο κι ακόμη ένα από το Τ.Α. Αχαρνών.

Σημειώνεται ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι κατηγορούμενοι είναι γνωστοί από παλαιότερες υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών στις αρχές, τοξικομανείς, που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές.

Στην πρώτη οργάνωση συγκεκριμένα ηγετικό ρόλο εφέρετο να έχει ένας 36χρονος Καλύμνιος και δύο αδελφοί του 35 και 34 ετών.

Συμμετείχαν ακόμη ένας 48χρονος Καλύμνιος, ένας 28χρονος Ροδίτης, 3 Αλβανοί, μια 30χρονη Καλύμνια, ένας Καλύμνιος και μια κάτοικος Κω.

Στη δεύτερη οργάνωση εφέρετο να είχε ηγετικό ρόλο ένας 42χρονος Καλύμνιος και μέλη αυτής ήταν ακόμη τρία άτομα και συγκεκριμένα ένας 34χρονος, ένας 36χρονος κι ένας 48χρονος, κάτοικοι ομοίως Καλύμνου.

Αθώα κρίθηκε εξάλλου μια γυναίκα στην οποία αποδόθηκε ότι επικοινωνούσε με 3 άτομα και τους ενημέρωνε σχετικά με την επικείμενη διενέργεια ερευνών εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων.

Στις περιπτώσεις κατηγορουμένων στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών προέκυψε ότι ήταν για ιδίαν χρήση. Πηγή:www.dimokratiki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ