Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Δ. ΒΟΝΑΠΑΡΤΗΣ: ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ

14/09/2023
112 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Με μεγάλη συγκίνηση διάβασα το επαινετικό σχόλιο ,με τη θαρραλέα άποψη , του γνωστού συμπατριώτη μας δικηγόρου Γιάννη Κασιώτη, που αφορά στο πρόσφατο ποιητικό, αφηγηματικό μου έργο «Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΚΡΙΝΩΝ», με ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσίασή του στις 5-9-2023 στο Αμανιού.

 Πρώτα-πρώτα απευθύνω θερμές ευχαριστίες σε όσους, τη βραδιά της εκδήλωσης, τίμησαν με την παρουσία τους, εμάς τους παρουσιαστές ,αφηγητές και μουσικούς. Ευχαριστώ επίσης, με συναδερφικά αισθήματα, όλα τα τοπικά ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά.

 Όμως η ενσυναίσθησή μου, δεν μου επιτρέπει ν΄ αφήσω ασχολίαστο το γεγονός ότι  αυτή η υψίστη επιβράβευση στην ταπεινότητά μου ,όπως προανέφερα, «απενεμήθη» από ένα συντοπίτης μας , όχι μόνο διακεκριμένο νομικό, αλλά από τον κατάμεστο μόρφωσης, γνώσεων και ευγενικών συναισθημάτων, Γιάννη Κασιώτη.

Και δεν μπορώ να μην αναφερθώ , με ελάχιστα μόνο λόγια, στη λογοτεχνική αξία των έργων του, στην οποία υποκλίνομαι. Τα μυθιστορήματά του –και όχι μόνο-που έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα, αποτελούν κόσμημα στην ελληνική λογοτεχνία. Οι σκηνές που αποτυπώνονται στις μυθιστορίες του, εμφανίζονται μπρος στα μάτια του αναγνώστη, σαν δρώσες εικόνες, σαν ζωντανές σκηνές θεατρικών παραστάσεων.

Μ΄ αυτά τα λίγα εκφράζω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο  Γιάννη Κασιώτη. Αισθάνομαι την ιδιαίτερη βαρύτητα αναγνώρισης του έργου μου από μέρους του και σημειώνω πως ακόμα ένα άλλο κίνητρο με ώθησε να γράψω αυτές τις γραμμές. Για να γνωρίσουν οι εκτός Κω «μιντιακοί» αναγνώστες μας , την ιδιότητα του Γ.Κ. ως ποιητή, λογοτέχνη και λαογράφου.

 Κως 12-9-2023

Δημήτρης ΒοναπάρτηςΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΣΟΥ

ΜΙΧΑΛΗ ΕΜΜ. ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΟΝΑΠΑΡΤΗ

"ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΚΡΙΝΩΝ"
 Με πολλή χαρά πληροφορήθηκα την έκδοση του νέου ποιητικού έργου του συμπατριώτη μας δόκιμου συγγραφέα, Κασιώτη στην καταγωγή και διαμένοντα στην Κω , Δημήτρη Βοναπάρτη "Ο Χορός των Κρίνων". Το πολυκοπιασμένο αυτό έργο του, που αποτελείται από δύο χιλιάδες επτακόσιους ογδόντα τέσσερεις (2.784) λυρικούς ιαμβικούς, ομοιοκατάληκτους, δεκαπεντασύλλαβους στίχους, έχει σαν θέμα του την ταυτόχρονη αγάπη δυο νεαρών αδελφών για τον ίδιο άντρα, παραπέμποντας ιστορικά στην παλαιότερη, αναγεννημένη μετά τον τραγικό "Πατημό", Κάσο, στην κοινωνία της και στις συνήθειές της.


 Είναι ένα έργο βαριά φορτισμένο συναισθηματικά, που βαδίζει σ΄ ένα παράλληλο μονοπάτι με τον θρυλικό "Ερωτόκριτο" του Βιτσέντζου Κορνάρου. Κι όπως εκείνος αναδεικνύει μέσα από το έργο του την ιδιαίτερη πατρίδα του και τον πολιτισμό της, έτσι και ο Δημήτρης Βοναπάρτης, άξιο τέκνο της Κασιακής διασποράς, αναδεικνύει μέσα από το δικό του έργο, με τρόπο γλαφυρό, τον τόπο των προπατόρων του, την Κάσο, και τον δικό της πολιτισμό.


 Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ και δημόσια τον συγγραφέα για τη νέα αυτή λογοτεχνική του δημιουργία, που θα βρει -είμαι βέβαιος- τη θέση της στη βιβλιοθήκη κάθε Κασιώτη, κάθε Κασιώτισσας και κατ' επέκτασιν στη βιβλιοθήκη κάθε Δωδεκανήσιου συμπατριώτη μας και όχι μόνο.


 Εύχομαι από καρδιάς στο συγγραφέα να είναι καλοτάξιδο το νέο του βιβλίο και στο ΚΕΝΤΡΟ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ της Κω, που το εξέδωσε, και άλλες ανάλογες επιτυχίες.

Μιχάλης Εμμ. Ερωτόκριτος,

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ