Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ένα νέο είδος ζωντανού οργανισμού ανακάλυψε στην Κω ο φοιτητής Αντώνης Αβρίθης

14/10/2022
872 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ένα νέο είδος ζωντανού οργανισμού ανακάλυψε στο νησί της Κω ο 20χρονος φοιτητής-YouTuber Αντώνης Αβρίθης που ασχολείται από μαθητής Γυμνασίου με την παλαιοντολογία. 

Πρόκειται για ένα γαστερόποδο (υδρόβιο σαλιγκάρι) που ο Αντώνης Αβρίθης το ανακάλυψε στο χωριό Πυλί της Κω και το οποίο έλαβε και το όνομά του τιμητικά από τους ειδικούς (πρέπει να είναι και η μόνη περίπτωση στη χώρα που δίνεται όνομα σε νέο είδος προς τιμήν εικοσάχρονου).

«Ένα όνειρό μου έγινε πραγματικότητα»


«Από μικρός, γοητεύθηκα από τη βιολογία και τη μελέτη της ζωής στον πλανήτη ενώ οι εξερευνήσεις και η προσωπικότητα του Κάρολου Δαρβίνου αποτέλεσαν την αφετηρία του ταξιδιού μου. Ένα από τα πρώτα μου όνειρα ήταν να ανακαλύψω κάτι καινούργιο, ένα νέο είδος, και το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα» δηλώνει στη «Ροδιακή» ο Αντώνης Αβρίθης. Ήδη, δημοσιεύτηκε η περιγραφή του νέου είδους Radomaniola avrithisi (Glöer & Fischer 2022).

«Έπειτα από έρευνα που έκανα σε όλες τις πηγές του νησιού που φιλοξενούν γαστερόποδα συνέλεξα και δείγματα αυτού, του «άγνωστου» μέχρι σήμερα οργανισμού» αναφέρει ο 20χρονος φοιτητής, ενώ για το πώς έγινε η ανακάλυψη, «εικόνες από τις τοποθεσίες και πληροφορίες μπορούν να δουν οι ενδιαφερόμενοι στην ανάλογη παρουσίαση που δημοσίευσα στο κανάλι μου στο Youtube https://youtu.be/mRDLgboMNHI».

«Όλα ξεκίνησαν, λέει ο Αντώνης Αβρίθης, από τότε που βρήκα το πρώτο μου απολίθωμα, σε μια απομακρυσμένη χαράδρα του νησιού, κοντά στο χωριό Αντιμάχεια. Τότε που αντιλήφθηκα ότι το ταξίδι στον χρόνο δεν ήταν κάτι τόσο μακρινό σαν έννοια και ότι θα μπορούσα να μάθω για κόσμους που κανείς άνθρωπος δεν έχει δει ξανά. Τότε αγάπησα την παλαιοντολογία. Δεν είναι μόνο οι δεινόσαυροι παλαιοντολογική κληρονομιά, και ιδιαίτερα στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά μνημειώδη παλαιοντολογικά ευρήματα.

Το παλαιοντολογικό μουσείο της Κω ήταν μια πρώτη προσπάθεια που κατέληξε στη δημιουργία συλλογής απολιθωμάτων μέσα σε έναν σχολικό χώρο, πέρυσι. Όμως δεν σταμάτησε εκεί, ένα χρόνο μετά φτάνουμε στο σήμερα, όπου με σύγχρονα μέσα, το YouTube και το TikTok, και αγγίζοντας κοινό 50.000 ανθρώπων, προσπαθώ να κάνω την παλαιοντολογία “pop”. Ο στόχος μου δεν είναι να γίνω διάσημος, θέλω απλά να αλλάξω την κατάσταση για την επιστήμη που αγαπώ, η οποία βρίσκεται υπό εξαφάνιση στη χώρα μας, και να γίνω ερευνητής σε αυτόν τον κλάδο».

Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στο 1ο Γυμνάσιο Κω, περιλαμβάνονται σπάνια ευρήματα, έτσι ώστε να τα γνωρίσουν οι μαθητές και οι κάτοικοι του νησιού, όπως επισημαίνει στη «Ροδιακή» ο Αντώνης Αβρίθης, ο οποίος δεν κρύβει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή.

rodiaki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ