Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γ. Κίτσης: Κύριε Δήμαρχε γιατί ολιγωρείτε για τα λιμενικά έργα;

19/11/2022
114 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω το 2020 με πρόεδρο τον  Χόνδρο Κω/νο και  Αν/πρόεδρο τον  Ναβροζίδη  Χαράλαμπο εξασφάλισε επιχορήγηση  907.000 ευρώ, για μελέτες που αφορούν στα λιμάνια ευθύνης του ΔΛΤ ΚΩ μέσω χρηματοδότησης από το  <ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ>  που αφορούν:

α. Master   Plan  λιμένα Κω.

β. Χωροταξικό αναπτυξιακό σχέδιο λιμένα  Μαστιχαρίου .

γ. Πρόγραμμα ανάπτυξης λιμένα   Καμαρίου  Κεφάλου.

δ. Καθορισμός χερσαίας ζώνης λιμένα   Καρδάμαινας.

Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει η διαδικασία διαγωνισμού ανάθεσης των μελετών.

Κύριε Δήμαρχε γιατί  ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΤΕ ? 

H κατασκευή προβλήτας για τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι και η ολοκλήρωση των μελετών ανάπτυξης για τα λιμάνια Μστιχαρίου - Καρδάμαινας - Κεφάλου είναι ζωτικής σημασίας  για το νησί μας γιατί θα εξασφαλίσει δεκάδες νέες  θέσεις εργασίας για τους ντόπιους δημότες και έσοδα για  τις επιχειρήσεις του νησιού μας με την αύξηση των προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων -επιμήκυνση τουριστικής περιόδου όλο τον χρόνο.

Προτείνεται σε πρώτη φάση η προέκταση της  υφιστάμενης  προβλήτας κατά 200 μέτρα προς την πολεμική σκάλα για πλαγιοδέτηση κρουαζιερόπλοιου όπως  στο σχεδιάγραμμα. Σε δεύτερη φάση  προτείνεται να μελετηθεί η επέκταση της πολεμικής σκάλας κατά μήκος  έως 100 μέτρα και η   κατασκευή εσωτερικής μαρίνας με πλωτές προβλήτες. Σε τρίτη φάση αν κριθεί αναγκαίο από τους μελετητές η κατασκευή μόλου για πλαγιοδέτηση και άλλου κρουαζιερόπλοιου. Οι μετρήσεις είναι ενδεικτικές. Οι πλωτές προβλήτες μπορεί να γίνουν και σταθερές όπως στην μαρίνα. Τα ακριβή μεγέθη θα καθορισθούν από τις μελέτες του MASTER PLAN. Επίσης οι μελέτες θα καθορίσουν τις υποδομές για τις επίγειες  εγκαταστάσεις  υποδοχής-αναχώρησης-μετακίνησης-ανεφοδιασμού  προμηθειών, νερού-απορροής  λυμάτων  με σύνδεση στον βιολογικό  κλπ. 

Στον παρακάτω σύνδεσμο του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας αναφέρονται οι διαδικασίες ανάθεσης και οι μελέτες του Master Plan .

(http://docplayer.gr/646599-Thema-anaptyxiaka-programmata-kai-meletes-diaheirisis-master-plan-limenon-diethnoys-endiaferontos-kai-limenon-ethnikis-simasias.html )

Ο Δήμος Καλύμνου συνέταξε το  Master  Plan και το υπέβαλε στο αρμόδιο υπουργείο και χρηματοδοτείται με 8.000.000 ευρώ   ώστε να δημιουργηθούν 2  θέσεις πλαγιοδέτησης, 1  φορτηγού και 1  τουριστικού κρουαζιερόπλοιου  και 1  θέση  πρυμνοδέτησης   1 Ε/γ-Ο/Γ πλοίου 200μ.

Ο Δήμος Λέρου  χρηματοδοτείται με 3.000.000 ευρώ για  επέκταση του μόλου με προβλήτα μήκους περίπου 150μ. και πλάτος 3μ.  για την πλαγιοδέτηση επιβατικών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων. 

Ο Δήμος Καρπάθου  χρηματοδοτείται με 9.000.000 ευρώ για κατασκευή νέας αποβάθρας.

Ο Δήμος Πάτμου χρηματοδοτείται με 1.000.000 ευρώ για  επέκταση υφιστάμενου προβλήτα Ε/Γ-Ο/Γ σκαφών.

Ο Δήμος Λειψών χρηματοδοτείται με 5.000.000 ευρώ για κατασκευή  αποβάθρας Ο/Γ σκαφών.

Ο Δήμος Μεγίστης χρηματοδοτείται με 3.900.000 ευρώ για ανακατασκευή  κρηπιδωμάτων.

(https://www.rodiaki.gr/article/464247/exi-limenika-erga-tha-ginoyn-sta-dwdekanhsa)

Κύριε Δήμαρχε έστω και τώρα για να μην χαθεί η χρηματοδότηση των 907.000 ευρώ να ξεκινήσετε  ΑΜΕΣΑ  την διαδικασία ανάθεσης του διαγωνισμού ώστε να εκπονηθούν οι μελέτες οι οποίες έχουν χρόνο ωρίμανσης τουλάχιστον 2 χρόνια.


Γιώργος Κίτσης

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
Ανώνυμος
Ανώνυμος 21/11 - 08:53
ΛΙΜΑΝΙΩΤΗΣ
στα χαρτια κανεις ανωγια και κατωγια. στην πραξη ειναι δια φορετικα. ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ εκανε σε 3 χρονια πολλα εργα. μη ξεχναμε την χαμενη πενταετια ΚΥΡΙΤΣΗ. ο ΘΕΟΔΟΣΗΣ θα κανει και πολλα ακομα γιατι ο κοσμος ειναι μαζι του!!
Ψιτ
Ψιτ 19/11 - 23:15
-
Α.ΦΑΣΗ....τοπογραφικο για μπακαληδες..Β.ΦΑΣΗ.....γελαμε με τα Ευγε σου....χαχαχααχαχαχαχαχ
Κώστας
Κώστας 19/11 - 21:56
Σε πούλησαν
Κε Κίτση κρίμα ο αγώνας που έκανες προοεκλογικά, τόσα χρόνια δεν έμαθες τι εστί καρέκλα ? Ο κολητός σου ο Ζαχαρός τι λέει για όλα αυτά σφυρίζει αδιάφορα φαντάζομαι.Με λίγα λόγια "ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ"

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ