Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Η εκδήλωση της ΕΓΕ για την γιορτή της μητέρας (φωτο)

08/05/2022
158 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

(Φώτο-ρεπορτάζ -Ξανθίππη Αγρέλλη)

Μετά από διάλειμμα περίπου δυόμιση ετών η Ένωση Γυναικών Κω, οργάνωσε μια εξαιρετική φιλική εκδήλωση, για τα μέλη της τιμώντας την γιορτή της μητέρας.

Οι απαγορεύσεις, η καραντίνα, τα κλεισίματα στο σπίτι, οι διάφοροι περιορισμοί, δεν άφηναν πολλά περιθώρια  δράσης   για την ΕΓΕ ΚΩ. Έτσι  το απόγευμα της Κυριακής, στον φιλόξενο, υπαίθριο χώρο του ‘ΑΒΑΝΤΙ’, συγκεντρώθηκαν τα μέλη της ΕΓΕ, που απήλαυσαν τσάι με νόστιμα βουτήματα και ευχάριστη κουβεντούλα, μια και είχαν καιρό να τα πουν. Στο τέλος δε, έφυγαν όλες ευχαριστημένες με ένα μοσχοβολημένο γλαστράκι από βασιλικό. Η  πρόεδρος της  ΕΓΕ Κω κ. Μαίρη Φάκκου, μαζί με την κ. Χρυσούλα Σαπουλίδου του ΔΣ, καλωσόρισαν τις παριστάμενες και μίλησαν για την παγκόσμια ημέρα της μητέρας.

Η ομιλία της ΕΓΕ για την Γιορτή της μητέρας

‘’ Η Ένωση Γυναικών Ελλάδος, τιμάμε τις μητέρες της Κω, τις μητέρες της Ελλάδος, τις μητέρες του κόσμου. Τιμάμε  όλες ανεξαιρέτως, βιολογικές, θετές, ανάδοχες,  μονογονεικες,  τις μητέρες -ηρωίδες που μεγαλώνουν παιδιά ΑΜΕΑ, τις μητέρες που δεν έχουν τολμήσει να σπάσουν τη σιωπή και υπομένουν την ενδοοικογενειακή βία .   

Η σκέψη μας είναι στις μητέρες του πολέμου της Ουκρανίας και όπου γης, στις μητέρες της προσφυγιάς, που αναζητούν μια φιλόξενη γωνιά, μακριά από την αντάρα και την φωτιά του πολέμου, στις γυναίκες θύματα γυναικοκτονίας.

Τιμάμε κάθε μητέρα, για τους αδιάκοπους, σκληρούς, συνήθως αφανείς, καθημερινούς κόπους, σε μια διαρκή προσπάθεια να εξισορροπήσει τους πολλαπλούς ρόλους της και να αναγνωρίζουμε με ευγνωμοσύνη, την πολύτιμη προσφορά της στο βασικό κύτταρο της κοινωνίας, την οικογένεια,- χωρίς να παραγνωρίζεται η συνεισφορά του πατέρα.

Πιστεύουμε  ότι η μητρότητα, ως ύψιστη διάσταση της ανθρώπινης ύπαρξης, είναι υπόθεση τόσο της κοινωνίας, όσο και της κεντρικής και της τοπικής εξουσίας. Και η αναγνώριση και η υποστήριξη της, είναι αυτονόητη υποχρέωση και όχι μια απλή, επετειακή αναφορά.’’

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ