Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Η. Καματερός: Λύσεις με μελέτες για Ζιά και υποδομές

21/03/2023
67 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Συναντηθήκαμε με το ΔΣ του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων και συζητήσαμε γενικότερα προβλήματα υποδομών στο νησί μας αλλά και ειδικότερα για το επείγον ζήτημα της πρόσβασης και κυκλοφορίας στη Ζια.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο κλάδος των οδηγών λεωφορείων κουβαλά μεγάλο βάρος ευθύνης για τις μετακινήσεις πλέον των 2 εκατομμυρίων επισκεπτών στο νησί μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Για αυτό και η συμμετοχή τους στις όποιες συλλογικές διαδικασίες χάραξης αναπτυξιακής πολιτικής του τόπου μας είναι απαραίτητη.

Τονίσαμε την ανάγκη εκπόνησης αναπτυξιακού σχεδίου και μελετών για τις υποδομές του νησιού μας, όπως είναι τα λιμενικά έργα, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, υγείας, μεταφορών, αλλά φυσικά και του οδικού δικτύου που πρέπει να λειτουργεί με ασφάλεια. Το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα πρέπει να μας αφυπνίσει.

Το ίδιο πρέπει να γίνει και με την Ζια και την ευρύτερη περιοχή του Ασφενδιού. Θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η μελέτη.

Ως τότε όμως και επειδή το πρόβλημα απαιτεί κατεπείγουσες λύσεις πρέπει άμεσα τους επόμενους μήνες η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β’  βαθμού να προχωρήσει σε αυτές.

Προτάσεις υπάρχουν, είτε για δημιουργία νέου χώρου πάρκινγκ είτε με μονοδρομήσεις και με παράλληλη φωτεινή σηματοδότηση κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτό ζητήσαμε τη γνώμη του σωματείου για να εξετάσουμε και να προτείνουμε τη δημιουργία πάρκινγκ για τα λεωφορεία στο παλιό λατομείο της Ζιας με πρόσβαση από το Λαγούδι και μονοπάτι μέχρι την πλατεία, ως κοντοπρόθεσμη λύση, χωρίς αυτό να αναιρεί την ανάγκη εκπόνησης ολοκληρωμένης μελέτης. 


Ηλίας Καματερός 

αρχιτέκτονας

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ
ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ 22/03 - 23:06
ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΜΕΓΑΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΛΕΟΝ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΠΑΕΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥ.ΚΑΜΑΤΕΡΕ ΟΛΟΙΟΙ ΚΩΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΡΙΟΥΝΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΡΙΟΥΝΤΕ ΓΕΝΝΕΕΣ ΤΩΝ ΓΕΝΝΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 21/03 - 23:00
ΑΠΟΡΙΑ ΚΩΟΥ
ΝΔ -ΑΝΕΛ -ΣΥΡΙΖΑ,ένα τσιγάρο δρόμος.Εαν αυτό δεν λέγεται πολιτικός γυρολόγος τότε τί; Και ως επιδόρπιο, η ?? μας δοσμένη στην ΚΚΕ..... Κοίτα να δείτε τι μπορεί να επιβιώσει σε αυτό το νησί .....ΜαγνητιΚΩΣ έπρεπε να λέγεται, με αυτά που έλκει.....

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ