Συμμετέχουμε στις Ευρωεκλογές και κρίνουμε το αποτέλεσμα τους, δήθεν ευρωπαϊκά, όταν η χώρα μας δεν έχει καμιά σχέση με τα πολιτικά συστήματα και τα συστήματα διακυβέρνησης των κρατών και των λαών της Ευρώπης Κάνουμε συγκρίσεις με τα άλλα κράτη και βγάζουμε συμπεράσματα όταν στα άλλα κράτη την ευθύνη για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, την εκπαίδευση, την υγεία, την διαβίωση, την πρόνοια και την στέγη την έχουν οι πολίτες και οι Δήμοι τους και όχι οι πολιτικοί των κυβερνήσεων!
Στην Ελλάδα το αποτέλεσμα των εκλογών εξαρτάται από ελάχιστους ανθρώπους! Από τους αρχηγούς των κομμάτων! Αυτοί σύμφωνα με το Σύνταγμα ελέγχουν το κόμμα και αυτοί έχουν την ευθύνη των προτάσεων και της διαχείρισης όλων των δημοσίων υποθέσεων από τα εθνικά θέματα, μέχρι την λειτουργία του νηπιαγωγείου στο τελευταίο χωριό! Οι αρχηγοί των κομμάτων και οι κολλητοί τους!
Στην Ελλάδα επίσης, η ψήφος των πολιτών στις εκλογές διαμορφώνεται από την καλή η κακή λειτουργία του συνόλου των δημοσίων υποθέσεων από τα μικρότερα καθημερινά προβλήματα μέχρι και τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά, δημοσιονομικά και εθνικά. Αυτό το γεγονός ανοίγει την βεντάλια της απόφασης των πολιτών σε δεκάδες ουσιώδη ή επουσιώδη θέματα και άρα σε ενδεχόμενα λαθεμένες κρίσεις, αλλά και σε αδιαφορία και αποχή, αφού άλλοι είναι αυτοί που θα του επιλύσουν τα προβλήματα. Αντίθετα στην Ευρώπη η αποχή αφορά τα μεγάλα θέματα αφού τα καθημερινά τα επιλύουν οι ίδιοι και οι Δήμοι τους.
Στην ουσία το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών που αφορούσε την Ευρώπη και τις επιπτώσεις της συμμετοχής μας σε αυτή, σε μας περιορίστηκε στην αντιπαράθεση των ελλαδικών προβλημάτων και ο λαός απείχε ή τιμώρησε, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί το μεγάλο πρόβλημα του πολιτικού μας συστήματος που εάν η λειτουργία του συνεχιστεί οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες και σίγουρα μοιραίες για την χώρα.
Ούτε τα κόμματα, ούτε ο λαός είναι συμμέτοχοι στις αποφάσεις και τις ευθύνες διαχείρισης των δημοσίων υποθέσεων. Μάλιστα είναι ανύπαρκτες οι βαθμίδες και οι βαθμοί ευθύνης ανά δημόσια υπόθεση και ανά περιοχή, ώστε και οι κρίσεις να είναι οριοθετημένες και ακριβείς! Τα πάντα είναι καθετοποιημένα και εξαρτώνται σύμφωνα με το Σύνταγμα από έναν άνθρωπο. Τον αρχηγό του κόμματος και φυσικά τον περίγυρο του…
Αυτό το πολιτικό σύστημα είναι πλέον παρωχημένο. Είναι ένα σύστημα που η εμπιστοσύνη του λαού προς αυτό συνεχώς απομακρύνεται όλο και περισσότερο. Και το χάσμα μεταξύ του λαού και της πολιτικής διευρύνεται. Τα κόμματα είναι αλλού και η κοινωνία αλλού! Είμαστε μια χώρα σαν το καράβι που έχει έναν καπετάνιο και όλοι οι άλλοι είναι επιβάτες!
Μην πιστέψετε ότι οι εκλογές αφορούσαν τα κόμματα και τον λαό! Τους αρχηγούς των κομμάτων αφορούσαν και φυσικά τους Ηρακλειδείς τους.. Αυτοί έχασαν εκτός από τον κ. Κασσελάκη που από το πουθενά πήρε 15%!
Υπάρχει λύση? Υπάρχει ελπίδα? Υπάρχει πρόταση?
Το πολιτικό μας σύστημα και το σύστημα διακυβέρνησης είναι μονοπρόσωπο και συγκεντρωτικό! Και άρα αυτός που θα δώσει την λύση υποχρεωτικά είναι ένας αρχηγός! Ένας που θα αποφασίσει να αλλάξει το πολιτικό σύστημα και το σύστημα διακυβέρνησης, να αποποιηθεί τις υπερεξουσίες του και να μεταφέρει ευθύνες στα κόμματα και στους πολίτες!
Τους γνωρίζουμε όλους, τους μεγάλους και τους μικρούς αρχηγούς εκ των οποίων κανένας μέχρι σήμερα δεν είπε και δεν έδειξε ότι έχει την θέληση να μειώσει την εξουσίες του! Ο μόνος που έμεινε να μάθουμε είναι ο Κασσελάκης που από το πουθενά πήρε 15%.
Θα φανεί στους επόμενους δύο με τρεις μήνες. Τόσο χρειάζεται γιατί είναι καλοκαίρι. Να είστε σίγουροι. Εάν και ο Κασσελάκης βουλιάξει στην γλύκα της εξουσίας και στις σειρήνες του 3, του 5, του 10 και του 15%, όπως όλοι οι άλλοι, τότε να είστε σίγουροι ότι το καράβι θα συνεχίσει την ίδια πορεία. Ανταρσία αποκλείεται να γίνει γιατί όλοι κοιμούνται στις καμπίνες της πρώτης, της δεύτερης και της τρίτης θέσης ή στο μπαλαούρο και όσο θα καθυστερεί η εμφάνιση άλλου καπετάνιου το πλοίο θα το λυμαίνονται οι πειρατές…