Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ξεκίνησε την Παρασκευή το Αντιπολεμικό - Αντιρατσιστικό διήμερο φεστιβάλ στην Κω

18/06/2022
122 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής το Αντιπολεμικό – Αντιρατσιστικό διήμερο φεστιβάλ, που διοργανώνει στην Κω (στο πάρκο Κώων αγωνιστών Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – έναντι Μητρόπολης), η Αντιφασιστική Κίνηση Κω, η Κινηματογραφική Λέσχη Κω και το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Κω - Σκηνή Β.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει προβολή ταινίας, θεατρικά δρώμενα, ζωντανή μουσική, DJ set,, αφήγηση παιδικού παραμυθιού, συλλογική κουζίνα, έκθεση σκίτσων, βιβλιοπωλείο, ανοιχτή συζήτηση, είναι μερικές μόνο από τις δράσεις τις οποίες θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει κάθε επισκέπτης, αλλά και να συμμετέχει ενεργά, με ελεύθερη πάντα είσοδο.

Η παρούσα δράση έρχεται να σταθεί μαζί με τις αντιπολεμικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα παγκοσμίως τη δεδομένη χρονική περίοδο, σε συνδυασμό με όλα τα σημαντικά γεγονότα που κατακλύζουν τις ζωές μας τα τελευταία χρόνια (γεωπολιτικά παιχνίδια, πανδημία, προσφυγικό, διακρίσεις, έμφυλη βία, ακρίβεια). Η ανάγκη για έκφραση και εξωστρέφεια πάνω στα ζητήματα αυτά γίνεται πράξη, με ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, επανοικειοποίηση των δημόσιων χώρων και την κοινωνία της Κω σε πρώτο πρόσωπο. Διάλογος, προβληματισμός και κριτικός στοχασμός, με την ελπίδα για κοινά συμπεράσματα, συλλογικές πρακτικές και ενεργή διεκδίκηση συνθηκών καλύτερης ζωής.

Απέναντι στον πόλεμο, τον φασισμό, την ανελευθερία, απαντάμε με τέχνη και εξωστρέφεια, αλληλεγγύη και ανθρωπιά, επιδιώκοντας ειρήνη και ελευθερία. Γιατί ο πόλεμος φαίνεται γλυκός μόνο σ’ αυτούς που δεν τον ξέρουν.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ:

- 18:30: Συλλογική κουζίνα: Φέρνουμε φαγητό και τρώμε μαζί.

Έκθεση σκίτσων, κινηματικό βιβλιοπωλείο.

- 19:00: Ζωντανή μουσική: Ρεμπέτικο, με τις κομπανίες των Ηλία Παπαηλία, Περικλή Ντόβα και Κυριάκου Παπούλη, Ιπποκράτη Πατάκου.

- 21:00: Θεατρική ανάγνωση: Πέρσες (Αισχύλου), Θεατρική Ομάδα Δήμου Κω - Σκηνή Β’.

- 22:00: Ζωντανή μουσική με τον Μάνθο Αρμπελιά

- 23:00: DJ set

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ