Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Mε μικρή συμμετοχή η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κω για το νέο νομοσχέδιο Υγείας

01/12/2022
646 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Λίγοι ήταν για ακόμα μία φορά οι συμπολίτες μας, που συμμετείχαν στο κάλεσμα για διαμαρτυρία του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κω, για το νομοσχέδιο Υγείας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Καρανάσιου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο μας ενώ τόνισε ότι με το νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την Υγεία, δίνεται η χαριστική βολή στο ΕΣΥ, αφού καταργεί το καθεστώς πλήρως και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών του ΕΣΥ.

«Αντί να κάνουν μόνιμες προσλήψεις – είπε- προκηρύσσουν- θέσεις μερικής απασχόλησης για νοσοκομειακούς γιατρούς, οι οποίοι θα διατηρούν το δικαίωμα απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, βαθαίνοντας ακόμα περισσότερο την εμπορευματοποίηση της υγείας, οδηγώντας τους ασθενείς στα κοράκια της ιδιωτικής υγείας».

Ζήτησε επίσης, να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχους και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας στο νοσοκομείο μας, καθώς και να χορηγηθούν όλες οι κανονικές και ειδικές άδειες, όπως και τα ρεπό που οφείλει η Διοίκηση στους εργαζομένους του νοσοκομείου Κω.

Συγκλονιστική ήταν η ομιλία της κ. Βούλα Παπαστεργίου, που εργάζεται στο 6ο ειδικό σχολείο, μέσα σε ένα κοντέινερ όπως είπε και κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Ανέφερε ότι εργαζόταν ως νοσηλεύτρια επί κορωνοϊού, ενώ υπογράμμισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας γιατρός ή ένας εκπαιδευτικός ή δημόσιος υπάλληλος από άλλο μέρος που έρχεται στην Κω, όπου αναγκάζεται να μένει σε ξενοδοχείο. Επίσης, ενημέρωσε ότι αύριο θα γίνει ο πλειστηριασμός του σπιτιού της, τονίζοντας με νόημα "κανένα σπίτι, στο χέρι τραπεζίτη".

Χαιρετισμό απηύθυναν ο εκπρόσωπος της B' ΕΛΜΕΔ κ. Πρόδρομος Τοπρακτσίογλου και η Πρόεδρος του Εργ. Κέντρου Ι. Λάμπρου.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 02/12 - 11:11
Α
Μήπως εχει και γιατρούς το νοσοκομείο για να διαμαρτυρηθούν?
Πολιτικός αναλυτής
Πολιτικός αναλυτής 02/12 - 00:47
Αριστερά όχι δεξιά γυναικοκτονιες
Πω πω κόσμος... τρεις και ο κούκος και η κουκουβάγια τέσσερεις.....

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ