Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΜΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ, ΟΡΘΡΟ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑ (ΧΑΛΙΚΟΥΡΑ)

25/04/2022
181 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής και προστασίας εορτάστηκε και φέτος, με πανηγυρικό Εσπερινό την παραμονή της εορτής του, την Κυριακή του Πάσχα 24/4, και με Όρθρο και Θεία Λειτουργία, τη Δευτέρα του Πάσχα 25/4, η τιμή του ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου στο γραφικό εξωκλήσι του Αη Γιώργη του Κεφάλα (περιοχή Χαλικούρα).

Αρκετοί ήταν οι πιστοί που παραβρέθηκαν τόσο στον Εσπερινό όσο και στην πρωινή Θεία Λειτουργία που τελέστηκαν από τον Πανοσολογιότατο Ιεροκήρυκα Αρχιμανδρίτη κ. Ιωακείμ Οικονομίκο και τον Πρωτοπρεσβύτερο ιερέα Ιωάννη Διακοπαναγιώτη, συνεπικουρούμενοι από τους ιεροψάλτες της Αγίας Παρασκευής κ.κ. Μιχάλη Χατζηνικήτα, Δημήτρη Διακονικολή και τον αειθαλή Μιχάλη Γκινή και τη σημαντική συμβολή της νεωκόρου της ενορίας κα Δήμητρας Παπαδοπούλου.

Στο κήρυγμά του ο κ. Ιωακείμ αναφέρθηκε στο σημαντικό βίο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου που τιμάται τόσο από τους Χριστιανούς, με εκκλησίες και εξωκλήσια αφιερωμένα σε εκείνον, με πρώτο τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό ναό στο Φανάρι, όσο και από μουσουλμάνους, οι οποίοι αναγνωρίζουν την βοήθεια που πρόσφερε και σε εκείνους, παρότι αλλόθρησκοι.

Ο Άγιος Γεώργιος να πρεσβεύει και να φυλάσσει όλο τον κόσμο.  

  

Εκ της Εκκλησιαστικής Επιτροπής

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ