Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ο Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. κ. Αμβρόσιος στο κοιμητήριο της Κω - Τρισάγιο και στον τάφο του Τέλη

05/12/2022
146 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Αρχιερατικό μνημόσυνο,  υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων, μακαριστών Ιερωμένων, που πιστά διακόνησαν την Εκκλησία του Χριστού, τέλεσε ο Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. κ. Αμβρόσιος. ΄Χαίρεστε και αγαλλιάστε, οι εν ουρανοίς κεκοιμημένοι.’         

    Ήταν  ένα συγκινητικό, Αρχιερατικό μνημόσυνο και συγχώρηση, των επί γης αμαρτιών που είχαν όλοι οι κεκοιμημένοι το πρωί της Δευτέρας, στο κοιμητήριο του Αϊ Γιάννη.           

Ο αξιοσέβαστος Ιεράρχης μας, Επίσκοπος Αμβρόσιος, κάθε φορά που θα έλθει στην Κω, στον τόπο που τον αγάπησε, τον τιμά και τον σέβεται, επισκέπτεται αυτούς που μετοίκησαν εις Κύριον. Τέλεσε πρώτα Αρχιερατικό μνημόσυνο,  στους τάφους των Αρχιερέων, που διακόνησαν στην Εκκλησιαστική Επαρχία της Κω. Έπειτα  έψαλλε συγχωρητικό μνημόσυνο, σε έλους τους ιερείς, που κάποτε ήταν κοντά του, συνυπηρετώντας τον Κύριο, στο Ιερό Βήμα των Εκκλησιών, του νησιού μας. Λες και τους καλούσε έναν, έναν,  εκεί στα μνήματα των Ιερέων, όπου αναπαύονται οι μακαριστοί, παπά Μιχάλης Αυγουλάς -παπά Μανώλης Γρηγοριάδης -παπά Κωνσταντής Πίκουλας -παπά Γιώργης Σκανδαλίδης -παπά Γιώργης Μυλωνάς -παπά Γιάννης Καματερός- παπά Ζαχαρίας Διακοπαναγιώτης- παπά Χρήστος Τσουκνιάς – παπά Νικόλας Ανδρέου, παπά Ευστάθιος   Παπαχαρτοφίλης. 

  Οι  μακαριστοί Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος  Μουζουράκης- Αρχιμανδρίτης Ευάγγελος Βραχνάς -Αρχιμανδρίτης Φιλήμων Φωτόπουλος-παρόντων των ιατρών ανιψιών του, οδοντιάτρου Αντώνη και χειρούργου Αθανασίου.                      Επίσης  οι  Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σαρρής- Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Γρύλλης -και ο  Ιεροδιάκονος Μιχαήλ Πολίτης.  Ύστερα  πέρασε στους γνωστούς   του, όπως στον αείμνηστο πολύ- ιατρό -χειρουργό Θεόφιλο Πέρο, που εδώ και 33 χρόνια δεν είναι πια κοντά μας, παρόντων των παιδιών του, Αναστασίας ιατρού μικροβιολόγου και Γεωργίου  ιατρού  χειρούργου.  Η συγκίνηση όλων των παρισταμένων στο παλιό κοιμητήριο, ήταν έκδηλη και ο αξιαγάπητος, πνευματικός μας πατέρας Αμβρόσιος, χάθηκε στην αγκαλιά των πνευματικών του τέκνων, χαρίζοντας σε όλους  την Εικόνα του Αγίου Αμβροσίου, για ευχή και ευλογία.  Ας  είναι αιωνία  η μνήμη των κεκοιμημένων και να έχουν γαλήνια ανάπαυση, στους κήπους της Ουράνιας Εδέμ.

Ξανθίππη Αγρέλλη

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ 05/12 - 21:44
ΕΚΚΛΗΣΙΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟ ΙΕΡΑΡΧΗ ΠΑΤΕΡΑ ΑΜΒΡΟΣΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΟΥ.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ