Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ozempic: «Φρενίτιδα» και στην Κω για το διαβητικό φάρμακο που αδυνατίζει – Ελλείψεις στα φαρμακεία του νησιού

07/05/2023
1018 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

«Φρενίτιδα» επικρατεί και στην Κω με το ενέσιμο φάρμακο Ozempic που χορηγείται με ενέσιμη μορφή σε διαβητικούς όμως φαίνεται παράλληλα να βοηθά και στην απώλεια κιλών.

Σε επικοινωνία που είχε το Βήμα της Κω με φαρμακεία του νησιού, διαπιστώσαμε ότι η ζήτηση είναι τόσο υψηλή και στο νησί μας, που το φάρμακο βρίσκεται σε έλλειψη. Παράλληλα εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο από κατοίκους της Κω για το Ozempic, αλλά και Τούρκους οι οποίοι επισκέπτονταν το νησί για να πάρουν το ενέσιμο φάρμακο προκειμένου να χάσουν κιλά.


«Άφαντο» το Ozempic στα φαρμακεία της Κω – Τούρκοι έρχονται στην Κω για να το βρουν

« Είναι αλήθεια ότι και στα φαρμακεία του νησιού μας τους τελευταίους μήνες με αποκορύφωμα τον προηγούμενο μήνα, η ζήτηση του Ozempic ήταν σε υψηλά επίπεδα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει έλλειψη και στα φαρμακεία της Κω όπως συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι έρχονταν αρκετοί Τούρκοι και ζητούσαν το Ozempic παρουσιάζοντας μάλιστα πολλές φορές κάποια χαρτιά τύπου συνταγή για να το πάρουν. Κάποιοι έλεγαν ότι το ήθελαν για να αδυνατίσουν, άλλοι για ιατρικούς λόγους» σημείωσε φαρμακοποιός σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας.

Τα φάρμακα που αποτελούν αγωγή χρόνιων νοσημάτων δίνονται με ιατρικές συνταγές αυτοί είναι οι γενικοί κανόνες που ισχύουν. Βέβαια υπάρχουν οι περιπτώσεις ασθενών που είτε είναι ανασφάλιστοι και δεν έχουν συνταγή από γιατρό του ΕΣΥ ή για κάποιο άλλο λόγο, ζητούν να πάρουν φάρμακα χρόνιων παθήσεων χωρίς συνταγή και μάλιστα πληρώνουν την τιμή στο 100% χωρίς κάποια συμμετοχή ασφαλιστικού φορέα.
 
 

Προβληματίζει η αύξηση των διαβητικών σε μόλις ένα χρόνο – Πόσο στοιχίζει ένα κουτί Ozempic

«Το Ozempic χωρίς συνταγή έχει τιμή 110 ευρώ. Αν υπάρχει συνταγή , υπάρχει ελάχιστη έως καθόλου συμμετοχή του κάθε ασφαλισμένου δικαιούχου. Αν λοιπόν έχουν αυξηθεί οι συνταγές γιατρών δεν ευθύνονται οι φαρμακοποιοί για αυτό. Έχει παρατηρηθεί ότι έχουν αυξηθεί οι διαβητικοί στην Ελλάδα από πέρυσι σε ποσοστό περίπου 20%. Είναι όλοι διαβητικοί»;

Μάλιστα το φαρμακείο σημειώνει ότι ο αριθμός της αύξησης των διαβητικών είναι σίγουρα πολύ μεγάλος σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα κάτι που δημιουργεί προβληματισμό σε επιστημονικό κόσμο και φορείς.


Πανζουρλισμός και στην Κω για ένα κουτί


« Η ζήτηση του Ozempic στην Κω τις τελευταίες ημέρες έχει πέσει. Όσοι προσπαθούσαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες να το βρουν και δεν τα κατάφεραν , έχουν πια σταματήσει να το ζητούν. Ξέρουμε ότι γύρισαν σχεδόν όλα τα φαρμακεία της Κω για να βρουν ένα κουτί. Οι διαβητικοί που δεν το βρίσκουν, κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό που τους παρακολουθεί, έχουν αλλάξει αγωγή. Το θέμα είναι αν όσοι διαβητικοί δεν βρίσκουν το ενέσιμο Ozempic είναι όντως διαβητικοί, ή δηλώθηκαν έτσι το τελευταίο διάστημα για να λάβουν το ενέσιμο για λόγους αδυνατίσματος».

Να σημειωθεί πάντως ότι ο πανζουρλισμός που επικρατεί είναι παγκόσμιος με το σκεύασμα σε άλλες χώρες να πωλείται αρκετά ακριβά. Στην Ελλάδα χωρίς συνταγή το κόστος είναι περίπου 110 ευρώ και στην Αμερική 1.600 δολάρια.


Η περίεργη ληστεία στην Κω τον Απρίλιο – Ο κλέφτης πήρε ινσουλίνες!

Όταν τα νέα ( μετά και τα Όσκαρ και τα σχόλια του παρουσιαστή για εκπληκτικές εμφανίσεις λόγω Ozempic) ταξίδεψαν και στην Ελλάδα περί απώλειας βάρους με διαβητικό φάρμακο, σημειώθηκε μία περίεργη ληστεία στην Κω.

Θυμίζουμε ότι αρχές Απριλίου συνελήφθη 37 Γεωργιανός από τις αστυνομικές αρχές της Κω ο οποίος είχε διαπράξει δύο ληστείες και μεταξύ των κλοπιμαίων ήταν και ενέσεις ινσουλίνης!

Δεν γνωρίζουμε αν το περιστατικό συνδέεται με την ινσουλίνη που αδυνατίζει, ούτε εάν ο Γεωργιανός ληστής ήταν υπέρβαρος, πάντως είναι ένα πραγματικό γεγονός που είχε προκαλέσει εντύπωση όταν γνωστοποιήθηκε.


Σκεπτικισμός για τις πιθανόν παρενέργειες

Αυτό πάντως που σημειώνουν επιστήμονες είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει τις παρενέργειες του σκευάσματος όταν λαμβάνεται για άλλους λόγους πέρα της ρύθμισης της ινσουλίνης. Επειδή είναι σχετικά νέο , είναι άγνωστο εάν επηρεάζει αρνητικά και άλλα ζωτικά όργανα.

Επίσης έχει παρατηρηθεί και γνωστοποιηθεί από χρήστες κυρίως στο Tik Tok ότι όταν σταμάτησαν τις ενέσεις , πήραν σταδιακά το βάρος τους πίσω και αντιστοίχως ανέβηκαν και πάλι οι δείκτες σε χοληστερίνη , ζάχαρο, πίεση κτλ.


Χρούσος (ενδοκρινολόγος) για Ozempic: Είναι φάρμακο για διαβητικούς, παχύσαρκους -Όχι για να βγει κάποιος στην παραλία

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη χρήση του διαβητικού φαρμακευτικού σκευάσματος Ozempic, που βοηθά στο αδυνάτισμα, κρούει μέσω του iefimerida.gr ο διεθνώς αναγνωρισμένος ενδοκρινολόγος Γιώργος Χρούσος.

«Δεν πρέπει να το παίρνουν κάποιοι που επιθυμούν μόνο και μόνο να βγουν καλλίγραμμοι στην παραλία, αλλά αυτοί που πραγματικά έχουν πρόβλημα που χρήζει θεραπείας, όπως οι διαβητικοί και τα άτομα με νοσηρή παχυσαρκία», λέει ο ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας, διευθυντής στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Υγείας Μητέρας, Παιδιού και Ιατρικής Ακριβείας.

Καλεί, μάλιστα, την πολιτεία να εξετάσει το ενδεχόμενο κάλυψης του κόστους από τα ασφαλιστικά ταμεία και στην περίπτωση των παχύσαρκων, όπως συμβαίνει με τους διαβητικούς. «Αυτοί στους οποίους ο γιατρός συνταγογραφεί το φάρμακο είναι άνθρωποι που πρέπει να αδυνατίσουν γιατί αντιμετωπίζουν σοβαρή παχυσαρκία. Μέχρι σήμερα αυτοί οι ασθενείς πληρώνουν το σκεύασμα από την τσέπη τους. Κακώς, κατά την άποψή μου. Το κράτος θα γλίτωνε πολλά χρήματα αν οι άνθρωποι αυτοί έχαναν 5 με 10 κιλά. Όλα τα προβλήματα όπως υπέρταση, υπερχοληστερολαιμία, διαβήτης κ.ά. προέρχονται από την παχυσαρκία και κοστίζουν σε ιατρικές επισκέψεις, φαρμακευτικές δαπάνες κ.ά.».


Σάντυ Λαδικού


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ