Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Kατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο απολογισμός των πεπραγμένων της Δημ. Αρχής

01/07/2022
485 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε, η ειδική συνεδρίαση για τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για τα έτη 2019-2021, όπου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τους ψήφους της Δημ. Αρχής.

Στην εισήγησή του (την οποία παραθέτουμε παρακάτω) ο κ. Νικηταράς, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτά τα τρία χρόνια “πετύχαμε πολλά, αλλά μπορούμε περισσότερα”.

Τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή, με ευθύνη στις αποφάσεις της, οδηγεί την Κω με σιγουριά στους στόχους που έχει θέσει, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που βρήκε απέναντί της, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του, ότι «στο τέλος θα τα καταφέρουμε, γιατί η Κως έχει αποδείξει τις δυνάμεις και τις δυνατότητες της».

Αναφέρει, ότι το σημαντικότερο που έχει πετύχει μέχρι τώρα η Δημ. Αρχή, είναι η ενότητα της κοινωνίας και η εμπιστοσύνη που έχει χτιστεί ανάμεσα στο Δήμο και τους δημότες, διαμορφώνοντας έτσι κοινή στάση και ένα ενιαίο μέτωπο, που έχει ανάγκη η κοινωνία, για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της εποχής μας.

Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι παρέλαβαν έναν Δήμο σε τελματώδη κατάσταση, με πολλά προβλήματα, όμως τώρα έχει αλλάξει πορεία και κοιτάει μπροστά, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο.

Για την οικονομική κατάσταση του Δήμου, ανέφερε ότι σε σχέση με το 2019, τα έσοδα, λόγω του κορωνοϊού εμφανίζουν μείωση που ξεπερνά τα 7 εκ. ευρώ, όμως με σωστή διαχείριση, ο Δήμος κατάφερε να στηρίξει τους δημότες και την τοπική οικονομία, σχεδιάζοντας παράλληλα, μεγάλες δράσεις για τα επόμενα χρόνια. 

Για τον Τουρισμό, υπογράμμισε ότι η Κως, για πρώτη φορά, διαθέτει Διεύθυνση Τουρισμού, μέσα από την μετατροπή του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΚΩΑΝ σε Οργανισμό Διαχείρισης Προορισμού (DMO), ενώ επισήμανε ότι το Νησί μας, διαθέτει πλέον φωνή παντού.

Αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει, αλλά και σε αυτά που έχει ανάγκη η Κως και σχεδιάζονται για τα επόμενα χρόνια, με ορίζοντα 12ετίας, ενώ κάνει λόγο για βελτίωση της εμφάνισης - λειτουργίας της πόλης και των χωριών.

Για τον τομέα της Υγείας, είπε ότι ανέλαβαν πρωτοβουλίες ακόμη και σε θέματα που δεν ήταν αρμοδιότητας τους, αναφέροντας ως μεγάλο στόχο το νέο νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο να σταματάει η πίεση προς κάθε κατεύθυνση, για τη στελέχωση των υφιστάμενων δομών υγείας.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την είσοδο της Κω στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενός στόχου δεκαετιών, που πλέον απέκτησε περιεχόμενο, με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα που υλοποιείται στο Νησί και αφορά στη διοίκηση, τον τουρισμό, την υγεία και την ευεξία. 

Κλείνοντας, ο κ. Νικηταράς, τόνισε ότι «μέλημα και στόχος μας, είναι η Κως να μείνει όρθια, να αντέξει τις πιέσεις και να είναι πρωταγωνιστής, στο παρόν και το μέλλον». 

Ακολούθησαν οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων (Γ. Κυρίτσης, Ι. Ρούφα και Κ. Μακρή), οι οποίοι κατηγόρησαν τον Δήμαρχο για μηδενικό έργο.

* Ο κ. Κυρίτσης ανέφερε το πόσο δύσκολο είναι να κάνεις κάποιος απολογισμό, όταν δεν έχει να παρουσιάσει έργο, τονίζοντας ότι η Κως δεν επαιτεί, αλλά πρέπει να διεκδικεί αυτά που της αξίζουν και σίγουρα της αξίζουν περισσότερα.

* Η κ. Ρούφα τόνισε ότι ο πήχης έχει κατέβει αρκετά και ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι εκτός θέματος, καθώς απουσιάζει ο απολογιστικός πίνακας των έργων και αυτό γιατί δεν έχει γίνει κανένα έργο την τελευταία τριετία.

Επίσης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ΚΩΑΝ, χαρακτηρίζοντας την «παραμάγαζο», που  δίνει χωρίς έλεγχο χρήματα σε ιδιώτες

* Η κ. Κ. Μακρή κατηγόρησε την Δημ. Αρχή ότι υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και των μεγάλων και όχι των πολιτών και των εργαζόμενων, τονίζοντας ότι η Δημ. Αρχή πρέπει να διεκδικήσει από την Κυβέρνηση, αυτά που χρειάζεται και έχει ανάγκη  η τοπική κοινωνία

Παρακολουθήστε όλη τη συνεδρίαση:


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 02/07 - 00:57
σαν έκθεση ιδεών μας φάνηκε...
σαν έκθεση ιδεών μας φάνηκε, δεν υπήρχαν πίνακες με στοιχεία για υλοποίηση έργων και οικονομικά στοιχεία !!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ