Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Την Κυριακή 12/3 οι εκδηλώσεις για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

06/03/2023
118 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, μετατίθενται για την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 όλες οι εκδηλώσεις – δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση – στο πλαίσιο του εορτασμού  της 75ης Επετείου της 7ης Μαρτίου, ημέρας της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα. 


Ο Υπουργός Εσωτερικών απάντησε θετικά σε κοινό αίτημα που υπέβαλαν νωρίτερα σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, για την μετάθεση του εορτασμού της επετείου, λόγω του συλλογικού πένθους για την τραγωδία των Τεμπών. 

Ο κ. Βορίδης έκανε δεκτό το αίτημα που υπεβλήθη, λαμβάνοντας υπόψιν τη χρονική εγγύτητα της μεγάλης γιορτής της Δωδεκανήσου, με το συνταρακτικό γεγονός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών και το εθνικό πένθος που ακολούθησε. 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε σχετικά:

«Αύριο, είναι μια μεγάλη ημέρα για τα Δωδεκάνησα. Συμπληρώνονται 75 χρόνια από τότε που ένας μεγάλος αγώνας ευοδώθηκε και τα νησιά μας ενώθηκαν με την μητέρα Πατρίδα. 

Σε αυτούς που αγωνίστηκαν για να κερδίσουμε την ελευθερία μας, μετά από 638 χρόνια σκλαβιάς, χρωστάμε τον μέγιστο σεβασμό. 

Σήμερα, μέσα στο βαρύτατο κλίμα που επικρατεί στην ψυχή όλων λόγω της ανείπωτης τραγωδίας των Τεμπών, αισθανόμενοι το χρέος να τιμήσουμε με την στάση μας, τα θύματα αυτής,  μεταθέτουμε, δεν ακυρώνουμε, τις εκδηλώσεις της Ενσωμάτωσης για την Κυριακή 12 Μαρτίου.

Δίνουμε στο συλλογικό μας πένθος τον χρόνο που χρειάζεται». 

Σημειώνεται ότι η αυριανή ημέρα, ημέρα Τρίτη 7η Μαρτίου,  παραμένει ημέρα υποχρεωτικής αργίας για τις επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες γενικά, στα όρια του Νομού Δωδεκανήσου, οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές.  Το Γραφείο Τύπου 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ