Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Στο 71% η κυριαρχία της “Όμικρον” στην Π.Ε. Κω

05/01/2022
829 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Μια νέα και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μελέτη για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας παρουσιάζει ο ειδικός στατιστικολόγος Νίκος Καρδούλας.

Σύμφωνα με αυτή η νέα μετάλλαξη Όμικρον κυριαρχεί στο 76% των μολύνσεων κορωνοϊού στην επικράτεια και στο 83% των μολύνσεων στην Αττική, αλλά οι εισαγωγές για νοσηλεία στα νοσοκομεία λόγω της Όμικρον ήταν μόλις 1,2% επί των συνολικών μολύνσεών της μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με προσομοίωση του μαθηματικού μου μοντέλου.

Που είναι κυρίαρχη η Όμικρον και που δεν είναι

Από τον παραπάνω πίνακα διαπιστώνεται:

· Στις 69 από 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας η Όμικρον κυριαρχεί με ποσοστό πάνω από 50% επί του συνόλου των μολύνσεων.

· Στις ΠΕ Θάσου, Ιθάκης, Ικαρίας, Καρπάθου – Κάσου, Κέας – Κύθνου, Νάξου, Σύρου, Τήνου και Χίου η Όμικρον είναι κυρίαρχη με ποσοστό πάνω από 90%.

· Κυρίαρχη με ποσοστό από 80% έως 90% είναι η Όμικρον στις ΠΕ Ανατολικής Αττικής, Άνδρου, Αρκαδίας, Βορείου Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Λήμνου, Νήσων Αττικής, Νότιου Τομέα Αθηνών, Πάρου, Ρόδου και Σάμου.

· Η Όμικρον δεν είναι ακόμα κυρίαρχη στις ΠΕ Κέρκυρας, Μήλου, Μυκόνου, Ξάνθης και Σποράδων, όπου τα ποσοστά της είναι κάτω από 50%.

· Στο σύνολο της Αττικής η Όμικρον είναι κυρίαρχη με ποσοστό 83%.

Εκτίμηση ποσοστού εισαγωγών σε νοσοκομεία που αποδίδονται στην Όμικρον

Στο παρακάτω γράφημα απεικονίζεται το εβδομαδιαίο σύνολο των εισαγωγών στα νοσοκομεία της Ελλάδας από τις 28 Νοεμβρίου 2021 μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2022.

Ο Νίκος Καρδούλας είναι Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π., MSc στην Αγγλία, πρώην καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Συνταγματάρχης ε.α. Πηγή:www.dimokratiki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ