Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ 1

Μεγάλες καθυστερήσεις παρουσιάζονται στην καταβολή των χρημάτων που αφορούν το μεταφορικό ισοδύναμο. Για περισσότερους από έξι μήνες δεν έχει πιστωθεί το ποσό του μεταφορικού ισοδύναμου στους δικαιούχους νησιώτες που έχουν ταξιδέψει.  

Εξ όσων γνωρίζουμε έχουν εξοφληθεί όσοι ταξίδεψαν έως και τον Μάιο του 2021 με τα ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν από τον Ιούνιο του 2021 έως και σήμερα να μην έχουν ενισχυθεί οικονομικά. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ταξίδια των νησιωτών έως τον Μάιο ήταν ελάχιστα εξαιτίας των αυστηρών μέτρων και περιορισμών που υπήρχαν λόγω της πανδημίας. Με το άνοιγμα του τουρισμού και την άρση των περιοριστικών μέτρων, οι κάτοικοι των νησιών ξεκίνησαν και πάλι να μετακινούνται με πλοία και αεροπλάνα για λόγους υγείας, υπηρεσιακούς, επαγγελματικούς ή αναψυχής.  

Αρκετοί ταξιδιώτες νησιώτες έχουν επικοινωνήσει μαζί μας εκφράζοντας τα παράπονά τους καθώς πολλές φορές λόγω έκτακτων αναγκών ( θέματα υγείας) πληρώνουν πολύ ακριβά τα εισιτήρια με το πλοίο ή το αεροπλάνο. 

Μάλιστα για λόγους υγείας ταξιδεύουν όλο και περισσότεροι από την Κω το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό στο νοσοκομείο της Κω. 

Το μέτρο της ενίσχυσης των νησιωτών που θεσπίστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ως στόχο την οικονομική ενίσχυση των ακριτών στα πλαίσια της νησιωτικότητας. Για αυτό μάλιστα η καταβολή των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων, γινόταν σχετικά γρήγορα σε διάστημα περίπου ενός μήνα.  

Σε επικοινωνία που είχαμε με την γραμμή εξυπηρέτησης Μεταφορικού Ισοδύναμου, πληροφορηθήκαμε ότι έχουν καταβληθεί τα χρήματα για όσα ταξίδια έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τις 13 Μαΐου 2021. Για την αποπληρωμή των ταξιδιών από 14 Μαΐου έως και σήμερα δεν έχει γίνει κάποια πληρωμή κάτι, που ευελπιστούν να γίνει σύντομα, χωρίς όμως να υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες για το πότες. 

Καλό θα είναι οι βουλευτές του νομού μας να δουν το θέμα και να ασκήσουν πιέσεις ώστε να αποζημιωθούν όπως δικαιούνται οι ταξιδιώτες σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα καθώς τα ποσά που δίνονται πολλές φορές στα εισιτήρια είναι μεγάλα και επιβαρύνουν σημαντικά το κάθε νοικοκυριό.  

Σάντυ Λαδικού  


  • 20 Οκτωβρίου 2021
  • 0 Σχόλια

  • ΤΟΠΙΚΑ

Άλλη μια σημαντική πρωτοβουλία από τον συμπατριώτη μας γιατρό Νίκο Καστανό και το Παγκόσμιο Ιπποκρατικό Κίνημα.
Εγκατέστησε προτομή του Ιπποκράτη και δενδρύλλιο από τον ιστορικό πλάτανο της Κω στην Ιατρική σχολή « Universidad de Extremadura» στην πόλη Badajoz της Ισπανίας.
Έτσι άλλη μια Ιατρική σχολή της Ισπανίας μπαίνει στο δίκτυο των «ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ»,δημιουργώντας έτσι ισχυρούς δεσμούς με το νησί της Κω,γενέτειρας του Ιπποκράτη!
Νομιζω είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες για το Δήμο και το ΔΙΙΚ αλλά και την Περιφέρεια ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία αυτή και να υποστηρίξουν ηθικά την τεράστια προσπάθεια του συμπατριώτη μας κ.Νίκου Κάστανου!


Νίκος Κανταρζης - Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΝΑΙ

  • 19 Οκτωβρίου 2021
  • 0 Σχόλια

  • ΤΟΠΙΚΑ

Τα τελευταία δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν στο νοσοκομείο της Κω σχετικά με τις φιάλες οξυγόνου, ήταν αρκετά για να ωθήσουν πολίτες του τόπου μας για εξεύρεση λύσης στο σημαντικό πρόβλημα που προέκυψε. 

Σύμφωνα με απόλυτα πληροφορίες, ο φαρμακοποιός κ. Σταύρος Αξαρλής επικοινώνησε με στελέχη μεγάλης Eλληνικής φαρμακευτικής εταιρείας και εξασφάλισε μία γενναιόδωρη δωρεά για να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε στο νοσοκομείο Κω. 

Την είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης που αφορούσε τα νέα οδοντιατρικά ιατρεία που θα λειτουργήσουν σε επιλεγμένα νησιά χάρη σε ελληνικούς και αμερικανικούς Ροταριανούς Ομίλους. 

Ο κ. Αξαρλής εξήγησε πως προέκυψε η δωρεά της νέας γεννήτριας και του συστήματος  παραγωγής οξυγόνου που θα προσφερθεί από ελληνική φαρμακευτική εταιρεία προς το νοσοκομείο Κω, μετά από επαφές που είχε ο ίδιος. 

« Το απόγευμα εκείνο που πληροφορήθηκα ότι οι εθελοντές διασώστες μετέφεραν από το νοσοκομείο της Καλύμνου με το φουσκωτό τους ενώ υπήρχε και απαγορευτικό προς το νοσοκομείο της Κω φιάλες οξυγόνου, σκέφτηκα ότι κάτι πρέπει να γίνει άμεσα διότι έρχεται χειμώνας όπου θα επικρατούν συνθήκες κακοκαιρίας και δεν γνωρίζει κανείς ποια θα είναι η πορεία του Covid.  

Έτσι ήρθα αμέσως σε επικοινωνία με επαφές που διατηρώ επί σειρά ετών σε μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία με σημαντική φιλανθρωπική δράση στην χώρα και παρουσίασα το πρόβλημα που υπάρχει. Η εταιρεία δέχτηκε και οι διαδικασίες προχωρούν ήδη.  Έγιναν συζητήσεις με το νοσοκομείο της Κω, δόθηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για τη νέα γεννήτρια και το σύστημα που θα παράγει και θα γεμίζει τις φιάλες οξυγόνο και όλα έχουν δρομολογηθεί.» 

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία υπερσύγχρονη γεννήτρια που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες ενός μεγάλου νοσοκομείου ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις και να καλύπτονται όλες οι ανάγκες όσες μεγάλες και εάν προκύψουν στην Κω.  

Η αξία των μηχανημάτων ανέρχεται στις 65.000 ευρώ και η διαδικασία έχει προχωρήσει τόσο πολύ και έτσι σύντομα θα εγκατασταθεί στο νοσοκομείο μας η νέα γεννήτρια. Μάλιστα, θα έρθει ο ίδιος ο πρόεδρος της φαρμακευτικής στο νησί μας στην επίσημη παρουσίαση όπως δεσμεύτηκε στον κ. Αξαρλή.  

Ο φαρμακοποιός μάλιστα ανέφερε ότι ενδεχομένως και αυτή την εβδομάδα να πέσουν οι υπογραφές στα συμφωνητικά της δωρεάς μεταξύ της φαρμακευτικής εταιρείας και του νοσοκομείου Κω. Μετά, θα είναι θέμα χρόνου η παραλαβή της γεννήτριας και η λειτουργία της ώστε ποτέ ξανά να μην μείνει το νοσοκομείο της Κω χωρίς οξυγόνο.  

Τέτοιες πρωτοβουλίες συμπολιτών μας είναι άξιες συγχαρητηρίων και θα πρέπει να αναδεικνύονται καθώς επωφελείται το κοινωνικό σύνολο, η δημόσια υγεία και ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών που έχει εκλείψει το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των αλλεπάλληλων προβλημάτων που έχουν προκύψει στο νοσοκομείο μας. 

Σάντυ Λαδικού  


  • 19 Οκτωβρίου 2021
  • 3 Σχόλια

ΕΞΟΔΟΣ