Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ 1

Σε αναμονή για την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το πως θα ξεκινήσει ο οριζόντιος εμβολιασμός στην Κω ως νησί με περισσότερους από 10.000 κατοίκους, είναι ο Δήμαρχος Κω.  

Αυτό σημαίνει ότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα των εμβολιασμών στο νησί καθώς σας θυμίζουμε ότι ελάχιστοι του ηλικιακού γκρουπ 30 – 45 κατάφεραν να κλείσουν ραντεβού εξαιτίας της υποστελέχωσης του εμβολιαστικού κέντρου στο Κ.Υ. Πλατανίου.  

Ο κ. Νικηταράς συμμετείχε στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός το πρωί της Τρίτης όπου και παρουσιάστηκε το πρόγραμμα μαζικών εμβολιασμών των νησιωτών.  

Στις πρώτες του δηλώσεις ο δήμαρχος είπε στο «ΒτΚ»: « Άμεσα φαίνεται ότι θα ξεκινήσει ο οριζόντιος εμβολιασμός των Κώων πολιτών. Εκτιμώ ότι ίσως και την επόμενη εβδομάδα να ανοίξει η διαδικασία. Περιμένουμε την ΠΝΠ που θα ορίζονται όλες οι λεπτομέρειες γύρω από την διαδικασία. Δεν ξέρουμε ακόμη με ποιον τρόπο θα συμμετέχουμε ως δήμος. Αν θα συμβάλλουμε με κτιριακές εγκαταστάσεις, οικονομικά ή άλλο τρόπο. Όλα αναμένεται να αποσαφηνιστούν την Πέμπτη. Είναι κάτι που ήθελαν οι νησιώτες διότι ανοίγει η τουριστική περίοδος και οι εμβολιασμοί δεν έχουν προχωρήσει στους ρυθμούς όπως θα έπρεπε. Αυτό φαίνεται ότι θα αλλάξει και πολύ γρήγορα ξεκινά ο οριζόντιος εμβολιασμός στην Κω όσων πολιτών το επιθυμούν.» 

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι : Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και δήμαρχοι νησιών, ώστε να βρεθεί το σχέδιο για τον εμβολιασμό των κατοίκων νησιών με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων. 

Θα δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους αυτών των νησιών να εμβολιαστούν έως τις 25 Ιουνίου. Σημειώνεται ότι έχει προηγηθεί ο εμβολιασμός των κατοίκων νησιών με πληθυσμό κάτω των 10.000. 

Με την αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα του τουρισμού να έχει ξεκινήσει, η κυβέρνηση στοχεύει να μετατρέψει άμεσα τα νησιά σε covid-free προορισμούς και γι' αυτό θα προχωρήσει σε καθολικό εμβολιασμών των νησιών. Ο στόχος είναι διπλός. Αφενός να στηριχθούν τα νησιά της χώρας και αφετέρου να δοθεί ένα μήνυμα ότι οι σημαντικότεροι τουριστικοί προορισμοί θα είναι έτοιμα να υποδεχθούν επισκέπτες. 

Σάντυ Λαδικού  


  • 11 Μαΐου 2021
  • 0 Σχόλια

  • ΤΟΠΙΚΑ

Αυτό που δεν επιτρέπει σε κανέναν να έχει διαφορετική άποψη γι’ αυτό που ο ίδιος αποφάσισε ότι είναι ωραίο!

Απλά πράγματα δηλαδή.  


Αναρωτιέται ο φίλος Ηλίας, αν υπάρχουν αποφάσεις Αρχιτεκτονικού συμβουλίου.

Μα εδώ δεν ξέρουμε αν υπάρχουν αποφάσεις των αρμοδίων δημοτικών οργάνων για να μη πω αν υπάρχουν αποφάσεις Δημοτικού συμβουλίου, για άλλες παρόμοιες κατασκευές!


Και όσον αφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί πολύ απλά δεν συνεδριάζει αλλά και στην περίπτωση που συμβεί αυτό, τότε απαγορεύεται ο λόγος ακόμα και στους δημοτικούς συμβούλους!

Μιλώ για το Δημοτικό Συμβούλιο που την προηγούμενη περίοδο, φιλοξένησε Υπουργούς και Βουλευτές, που είχαν όσο χρόνο ήθελαν να μιλήσουν, ακόμα και αν ήταν κάθετα αντίθετοι με την τότε Δημοτική αρχή!


Θα αναρωτιέται κανείς, μα πως συνδέονται όλα αυτά, με την ιστορία των άθλιων κατασκευών της πιο κακόγουστης δημοτικής αρχής που πέρασε ποτέ από την Κω; (έχει απόλυτο δίκιο ο Δημήτρης που μιλάει για παρωχημένη «αισθητική» περασμένων δεκαετιών!) 

Συνδέονται και παρασυνδέονται! 

Το πρόσωπο του φασισμού που έτριξε σήμερα τα δόντια του, ανώνυμα όπως πάντα αφού είναι και δειλοί, σε όποιον τους αμφισβήτησε, βρήκε ευκαιρία και βγήκε από το λαγούμι του.


Είναι το ίδιο πρόσωπο που καθύβριζε επί πέντε χρόνια στα καφενεία όλα τα στελέχη της δημοτικής αρχής Κυρίτση, σπίλωνε υπολήψεις και «κρεμούσε στα μανταλάκια» τις ζωές τους και τις οικογένειες τους!


Είναι το ίδιο πρόσωπο που σήμερα μοιράζει εξώδικα και μηνύσεις σε όποιον τους αντιπολιτεύεται, σε όποιον έχει διαφορετική άποψη από την δική τους!


Να μην έχετε καμία αμφιβολία, τώρα που άρχισαν να εισπράττουν την αμφισβήτηση, θα γίνουν πιο επιθετικοί, προσωπικά το περιμένω, άλλωστε το έχω εισπράξει ουκ ολίγες φορές!


Να γιατί το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα! 

Μάθημα που έχει να κάνει τελικά, με τα κατά καιρούς και ανάλογα με τους προσωπικούς σχεδιασμούς κάποιων συγκροτούμενα «Συμβούλια Πολιτικής Αρχιτεκτονικής», ώστε την επόμενη φορά που θα «σχεδιάζουν» το χτίσιμο μιας νέας παράταξης με μόνο σκοπό να μην βγει Δήμαρχος ο Κυρίτσης, να μη την ξαναπατήσουν οι συμμετέχοντες Αρχιτέκτονες και κυρίως οι πολίτες της Κω»!

Αλλιώς το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο «πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως εριμμένοι» και πάνω τους θα σκοντάφτουν ακόμα και οι πρωτομάστορες του κατασκευάσματος!!!!


ΒΑΣΩ ΠΗ

Δημοτική Σύμβουλος Κω


  • 11 Μαΐου 2021
  • 5 Σχόλια

  • ΤΟΠΙΚΑ

Αναδιαμορφώνεται ο αύλειος χώρος του Σβουρένειου ΚΔΑΠ ΜΕΑ χάρη στην έμπρακτη αγάπη των υποστηρικτών της εκπαιδευτικής. Η οικογένεια Δημήτρης Κυριακού – Στεργία Μαραγκού και η επιχείρηση Kiriaku Professional, οι εργολάβοι Φίλιππος & Παράσχος Τρύπας καθώς και η Ιντερμπετόν, ανέλαβαν να καλύψουν εξολοκλήρου την ανακαίνιση του χώρου. 

Πιο συγκεκριμένα διαμορφώνεται η αυλή ως προς το πάτωμα και θα τοποθετηθεί υπόστεγο. Επίσης θα υπάρχουν σύγχρονες ανέσεις για τα παιδιά. Αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες μέχρι τέλους του μήνα.  

Το πρωί της Δευτέρας συναντήθηκαν οι έμπρακτοι υποστηρικτές με τον Δήμαρχο Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά, την πρόεδρο της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ κα. Διονυσία Τελλή , την υπεύθυνη κοινωνικής πολιτικής κα. Σταματία Κανταρζή και τον διευθυντή του Σβουρένειου κ. Κώστα Χατζηδαυίδ. 

Η συνάντηση έγινε στο προαύλιο του σχολείου μέσα σε φιλικό κλίμα με συγκίνηση καθώς όπως είπε ο κ. Νικηταράς, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες από τοπικούς επιχειρηματίες όπως το ζεύγος Κυριακού οι οποίοι στηρίζουν διαχρονικά το Σβουρένειο και δίνουν δύναμη ώστε να συμμετάσχουν και άλλοι ενεργοί πολίτες του τόπου μας. 

« Είναι παιδιά μας και θα βρισκόμαστε δίπλα στο σχολείο να τα βοηθάμε για όσο χρειαστεί » δήλωσε ο κ. Δημήτρης Κυριακού και η κα. Στεργία Μαραγκού οι οποίοι τα τελευταία χρόνια με διακριτικότητα και μεγάλη αγάπη στηρίζουν έμπρακτα το Σβουρένειο αλλά και άλλες κοινωνικές δομές της Κω. 

Είναι ευτυχές που σε τόσο περίπλοκες εποχές και δύσκολες, ευαίσθητες κοινωνικές του νησιού μας έχουν συμπαραστάτες τοπικές επιχειρήσεις. Ένα παράδειγμα προς μίμηση.  

Σάντυ Λαδικού  

  • 10 Μαΐου 2021
  • 1 Σχόλια

ΕΞΟΔΟΣ