Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Αρκετά νέα σεμινάρια θα γίνουν στα νησιά μας από το ΚΕΚ «Γ. Γεννηματάς»

24/11/2021
86 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ένα από τα πλουσιότερα έργα πανελλαδικά κάνει, αυτή τη στιγμή, το ΚΕΚ «Γ. Γεννηματάς», για το οποίο χθες, οι αρμόδιοι προέβησαν σε έναν απολογισμό και παρουσίασαν τις καινούργιες, καινοτόμες, δράσεις που προγραμματίζει, παρουσία και του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου.

Παρόντες στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ήταν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χρήστος Ευστρατίου καθώς και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Θανάσης Βυρίνης, αμφότεροι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ενώ η  Διευθύνουσα σύμβουλος του ΚΕΚ κα Βάνα Μανωλάκη παρουαίσε τον πρώτο κύκλο των νέων εκπαιδευτικών δράσεων για τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

Προλογίζοντας ο Περιφερειάρχης, ανέφερε ότι στις μέρες μας, το ΚΕΚ «Γ. Γεννηματάς», όπως και κάθε φορέας της Αυτοδιοίκησης, είναι πόλος δημιουργικός, καθαρός, υγιής και παραγωγικός».

Σήμερα, που τα δημοσιονομικά της χώρας βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση στέκεται δίπλα σε όλα τα σημαντικά θέματα της κοινωνίας. Το ΚΕΚ «Γ. Γεννηματάς» προσφέρει  έργο, από τα πλουσιότερα πανελλαδικά. Και τις δύο χρονιές της πανδημίας, αποτέλεσε πολύτιμο μέρος του συνολικότερου σχεδίου, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη ομάδα, 30.000, εκπαιδευμένων στη διαχείριση της πανδημίας και πιστοποιημένων επαγγελματιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο», τόνισε. Ακόμη, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά στο ΚΕΚ, ξεκινώντας από τους μετόχους της Εταιρείας, με τους οποίους, όπως είπε, έχουν μία εξαιρετική συνεργασία,

Από την πλευρά της η κα Μανωλάκη είπε ότι «το Αυτοδιοικητικό ΚΕΚ «Γιώργος Γεννηματάς», με πολυετή εμπειρία και παρουσία στη διαχείριση  και υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων ανέργων και εργαζομένων, υποδέχεται την καινούργια χρονιά με την έναρξη ενός νέου κύκλου δράσεων για τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες. Ακολουθώντας τις εξελίξεις και με βάση τις νέες επιταγές επιμόρφωσης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το μεγαλύτερο μέρος των προγραμμάτων θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, εξ αποστάσεως, μέσω εξειδικευμένες πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, ενώ τα χειροτεχνικά προγράμματα θα παρουσιαστούν και θα υλοποιηθούν διά ζώσης.

Ειδικότερα, η διευθύνουσα σύμβουλος του ΚΕΚ «Γ. Γεννηματάς» κα Βάνα Μανωλάκη κάνοντας έναν απολογισμό των σεμιναρίων για το πρώτο εξάμηνο του 2021 (λίγο πριν ξεκινήσει η τουριστική σεζόν) έκανε γνωστό ότι υλοποιήθηκαν μέσω εξ αποστάσεως εκπαίδευσης 342 σεμινάρια που αντιστοιχούν σε 8.480 ώρες εκπαίδευσης. Συνολικά τα σεμινάρια αυτά τα παρακολούθησαν 13.682 εκπαιδευόμενοι, από τους οποίους 10.968 ήταν από τα Δωδεκάνησα και 2.714 από τις Κυκλάδες, προερχόμενοι σχεδόν από το σύνολο των νησιών της Περιφέρειας.

Το ΚΕΚ προετοιμαζόμενο για τις νέες δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις για την περίοδο Νοεμβρίου 2021-Απριλίου 2022 οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των έργων «Δράσεις, ενημέρωσης, επιμόρφωσης και κατάρτισης στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες», με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καλεί όλους όσοι ενδιαφέρονται να  παρακολουθήσουν κάποια από τα νέα προγράμματα, να δηλώσουν έγκαιρα την επιθυμία τους και να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους, με μέγιστο αριθμό δηλώσεων τα τρία σεμινάρια ανά κύκλο εκπαίδευσης. 

Η έναρξη εγγραφών θα γίνει από τις 24/11/2021 στην ιστοσελίδα του ΚΕΚ www.kek-gennimatas.gr, στην οποία έχει αναρτηθεί η λίστα των προγραμμάτων που θα ξεκινήσουν άμεσα.

Οι θεματικές κατηγορίες των προγραμμάτων είναι πολλές και ενδιαφέρουσες. Νέα σεμινάρια θα προστεθούν στη λίστα όσων αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας, καθώς αυτή είναι δυναμική και θα ανανεώνεται διαρκώς.

•    ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ (ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ,  ΤΟΥΡΚΙΚΑ, ΑΡΑΒΙΚΑ) ΕΣΤΙΑΣΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΑ

•    ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ-ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ

•    ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜARKETING AND SOCIAL MEDIA ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

•    ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

•    ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

•    MARKETING ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΠΩΛΗΣΕΙΣ - ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

•    Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ, ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΤΟΥ ΒΟΤΣΑΛΩΤΟΥ

•    ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ - ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ - ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗ  - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ 

•    ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ-ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

•    ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Γ’ ΗΛΙΚΙΑΣ

•    ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ-ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ

•    ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

•    ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ

•    ΟΡΟΦΟΚΟΜΙΑ

•    ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

•    ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ

•    ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ 

•    ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

•    ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ

•    ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ COVID

•    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

«Δυναμικό είναι και το μητρώο των εκπαιδευτών και εκπαιδευτριών του ΚΕΚ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ».

Επιθυμία και στόχος μας είναι να αξιοποιούνται κάθε χρόνο και νέοι εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες από όλα τα νησιά, ενισχύοντας το ανθρώπινο δυναμικό του τόπου μας και για το λόγο αυτόν το μητρώο του ΚΕΚ παραμένει διαρκώς ανοικτό για νέες εγγραφές», υπογράμμισε η κα Μανωλάκη και πρόσθεσε: 

«Είμαστε προσανατολισμένοι στο να ενισχύουμε τις συνεργασίες μας με τοπικούς φορείς ή να δημιουργούμε νέες, να συμμετέχουμε σε ερευνητικά προγράμματα, εμπλουτίζοντας το πλαίσιο και τη στόχευση των δράσεών μας. Η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου, του Σπιτιού της Ευρώπης και της Προξενικής Αρχής της Γαλλίας έχει στόχο την υλοποίησης καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων και ημερίδων».

Στο πλαίσιο αυτό, έκανε γνωστό ότι στις 4 Δεκεμβρίου στο Νεστορίδειο Μέλαθρο, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα για τα 200 χρόνια από την επανάσταση με θέμα «Τα Δωδεκάνησα στον αγώνα για την ελευθερία».

«Από τη δική μου την πλευρά θα ήθελα να υπερτονίσω ότι στο πλαίσιο της χαρτογράφησης των εκπαιδευτικών αναγκών – μέσω διαλόγου με τους επάρχους, τους δημάρχους όλων των νησιών, συλλόγων και εθελοντικών ομάδων – ενισχύεται η δικτύωση ανθρώπων και φορέων.

Μέσα από αυτή δικτύωση προκύπτουν νέες ιδέες και νέες συνεργασίες και κατά αυτόν τον τρόπο, την τρέχουσα περίοδο σκοπεύουμε να συνδιοργανώσουμε καινοτόμες δράσεις για την προώθηση του εθελοντισμού, της πολιτικής προστασίας, της «πράσινης» ανάπτυξης, της οικολογίας», δήλωσε απ’ την πλευρά του ο κος Ευστρατίου.

Τέλος, ο κ. Βυρίνης, υπογράμμισε ότι τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται πλέον σε μεγαλύτερα ποσοστά η επαγγελματική κινητικότητα εργαζομένων είτε για λόγους εύρεσης νέας ή καλύτερης θέσης εργασίας είτε γιατί κάποια επαγγέλματα πλέον εξαφανίζονται από την αγορά εργασίας.

Οι συνθήκες στην αγορά εργασίας αλλάζουν ραγδαία, η εξέλιξη της τεχνολογίας επιφέρει έντονες μεταβολές  και ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός καλείται να παρακολουθεί τις εξελίξεις αυτές προκειμένου να παραμείνει απασχολήσιμος.


https://www.rodiaki.gr/article/468188/arketa-nea-seminaria-tha-ginoyn-sta-nhsia-mas-apo-to-kek-g-gennhmatas?fbclid=IwAR1cWjRwg4kIxE8HHHbaZ_vbqF2WarufrkeZQwRNQgNQUhEI3g77PM2C2aA

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ