Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Η Ν. Μπακογιάννη στο Ράδιο Πρώτο για την υπόθεση Μπεκατώρου και την παρενόχληση που δέχθηκε η ίδια

19/01/2021
41 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Για τις εξελίξεις που υπάρχουν μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου περί σεξουαλικής κακοποίησης αλλά και την παρενόχληση που είχε δεχθεί η ίδια από παράγοντα του στίβου, μίλησε στο Ράδιο Πρώτο 91.5 η ασημένια Ολυμπιονίκης κα. Νίκη Μπακογιάννη. Η άλτρια επί ύψους ξεκαθάρισε ότι τέτοια περιστατικά δεν συμβαίνουν κάθε μέρα και θα πρέπει η πολιτεία να εισάγει μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης αλλά και ψυχολογικής υποστήριξης στα σχολεία. Επίσης τόνισε την αναγκαιότητα να γίνει εντονότερη η παρουσία των αθλητών στις ομοσπονδίες.


« Η Σοφία δεν μίλησε τώρα αλλά βγήκε δημοσίως στις 25 Νοεμβρίου ήμερα κατά της βίας των γυναικών. Δεν αντέδρασε κανείς. Ξαναβγήκε δημοσίως αρκετές φορές και τότε αντιλήφθηκαν οι αρμόδιοι την σοβαρότητα της καταγγελίας της. Μίλησα και εγώ γιατί θέλω να συμπαρασταθώ στην Σοφία. Είναι μία σοβαρή γυναίκα η οποία έχει δοξάσει και τιμήσει την Ελλάδα. Για αυτό το λόγο είπα για την δική μου περίπτωση με παράγοντα ο οποίος με πλησίασε αλλά τον έκοψα τότε.»


Η Ολυμπιονίκης της Ατλάντα τόνισε ότι τέτοια περιστατικά δεν συμβαίνουν κάθε ημέρα , είναι μεμονωμένες περιπτώσεις και συνήθως προέρχονται από άτομα που γνωρίζει το θύμα και έχει κάποια εξουσία.


«Είμαστε όλες ενωμένες. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε η επικοινωνία στην σημερινή της μορφή. Δεν υπήρχε ίντερνετ. Τώρα μας δόθηκε η ευκαιρία και μιλάμε. Τότε ήταν άλλες εποχές μπορεί και να μας χαρακτήριζαν και τρελές. Εγώ το δικό μου περιστατικό το είχα επικοινωνήσει στο στενό μου περιβάλλον.»
Η Νίκη Μπακογιάννη μίλησε και για την ανάγκη να ενισχυθούν οι αθλητικές ομοσπονδίες με αθλητές και να σταματήσει από παραγοντισμός από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό.


Τέλος προέτρεψε τους γονείς να συνεχίσουν να στέλνουν τα παιδιά τους σε αθλητικές δραστηριότητες ενώ έκανε και κάποιες προτάσεις για την βελτίωση της εκπαίδευσης.


« Οι γονείς μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε ακαδημίες και συλλόγους και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να παραδίδουμε τα παιδιά στο ακέραιο. Πιστεύω ότι η όλη καθοδήγηση ξεκινά από το σπίτι και το σχολείο. Είναι ανάγκη να εισαχθούν μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και να υπάρχει ψυχολογική υποστήριξη στους μαθητές. Χρειάζονται βοήθεια στο πως να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους καθώς μέσα από την ήττα κερδίζεις πολλά. Εμείς πηγαίναμε σε αγώνες και είχαμε ψυχολόγους και βοήθεια.»

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ