Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

«Κιβωτός του Κόσμου»: 12 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς της

30/11/2022
44 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Σε μια σημαντική κίνηση προχώρησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στο πλαίσιο των ερευνών για την οικονομική διαχείριση στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», καθώς προχώρησε με εντολή του επικεφαλής της σε δέσμευση προσωπικών λογαριασμών συγκεκριμένων προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή για δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών τόσο για τον πατέρα Αντώνιο όσο και για την πρεσβυτέρα, αλλά και για τους γονείς του πατρός Αντωνίου, τη μητέρα του και τον πατέρα του, ο οποίος διαθέτει λογαριασμό στο όνομά του, αν και έχει ήδη αποβιώσει. Η δέσμευση έγινε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προκειμένου να ελεγχθούν οι εν λόγω λογαριασμοί, αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις απόσυρσης χρηματικών ποσών, ενώ δεν έχουν δεσμευθεί εταιρικοί λογαριασμοί της «Κιβωτού» που έχουν εντοπιστεί, καθώς κρίθηκε ότι τυχόν δέσμευσή τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της, όπου διαβιούν δεκάδες απροστάτευτα παιδιά.

Στους λογαριασμούς της «Κιβωτού», σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν κατατεθειμένα 12 εκατ. ευρώ. Στους προσωπικούς λογαριασμούς του πατρός Αντώνιου και της συζύγου του υπάρχουν αντίστοιχα κατατεθειμένα περίπου 250.000 ευρώ. Δεν υπάρχει δεύτερη τραπεζική θυρίδα. Υπάρχει μόνο μία την οποία επισκέφθηκε η πρεσβυτέρα, πριν από μερικά εικοσιτετράωρα. Χθες επίσης, ξεκίνησαν και συνεχίζονται έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του ζεύγους σε Κολωνό και Ραφήνα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πάντως, από παράγοντες της Αρχής για το Ξέπλυμα, η έρευνά της για τα οικονομικά της εν λόγω δομής αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρόνο, ενώ έρευνες διενεργεί στο πεδίο των οικονομικών και η Οικονομική Αστυνομία. Ενδιαφέρον πάντως εμφανίζουν οι έρευνες της Αρχής, η οποία εκτός του ότι είναι ανεξάρτητη δεν εμποδίζεται από κανένα απόρρητο φορολογικό ή τραπεζικό.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι έρευνες της Εισαγγελίας Ανηλίκων για το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης, με τον έλεγχο καταγγελιών για κακομεταχείριση παιδιών ή την καταγγελία 19χρονου, πρώην τροφίμου στη δομή, για σεξουαλική παρενόχληση.

Πηγή kathimerini.gr

Ιωάννα Μάνδρου


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Αγράμματος δικηγόρος
Αγράμματος δικηγόρος 30/11 - 16:16
Εγκλήματα οικονομικά
Ελεηστε τον φτωχό. Αυτά είναι λεφτά όχι παίζουμε. Δουλεύετε εσείς κορόιδα και εμείς θα τα κονομαμε πατώντας πάνω στα ψυχικά πτώματα των παιδιών. Φυλακή και να μην βγουν ποτέ τους οι απατεώνες που ντροπιάζουν την Εκκλησία.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ