Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ξεκινά το πρόγραμμα για τα χαμηλότοκα δάνεια στους νέους - Πώς θα αγοράσετε σπίτι έως 150.000 ευρώ με 457 ευρώ τον μήνα και 15.000 μετρητά

31/03/2023
148 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

"Σπριντ" 120 ημερών για την υπογραφή των "χρυσών δανειακών συμβάσεων" - Ξεκινά τη Δευτέρα η υποβολή των αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα "Το σπίτι μου".

Είστε νέοι ηλικίας έως 39 ετών. Το εισόδημά σας (οικογενειακό) ξεπερνά τα 10.000 ευρώ αλλά δεν υπερβαίνει το όριο των 16.000 ευρώ αν είστε ανύπαντροι και 24.000 ευρώ αν είστε παντρεμένοι. Δεν διαθέτετε ακίνητο στο όνομά σας που να καλύπτει τις στεγαστικές σας ανάγκες.

Έχετε δικαίωμα -από Δευτέρα- να κάνετε αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα "το Σπίτι μου", το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα στην περίοδο του πολύ ακριβού χρήματος να εξασφαλίσετε δάνειο με "έκπτωση" 75% στους τόκους (ή και ακόμη και περισσότερο αν είστε τρίτεκνοι ή πολύτεκνοι.

Πραγματική ευκαιρία, καθώς ένα ακίνητο αξίας 150.000 έως 200.000 ευρώ -με προϋπόθεση να έχει χτιστεί τουλάχιστον 15 χρόνια πριν- μπορεί να αποκτηθεί με μόλις 15.000 ευρώ μετρητά (δηλαδή το 10% της αξίας του) αλλά και μια μηνιαία δόση που θα περιορίζεται στα 457 ευρώ τον μήνα για 30 χρόνια. Ακόμη και για ένα σπίτι των 150.000 ευρώ, αυτό το ποσό είναι χαμηλότερο από το ενοίκιο που θα πρέπει να καταβάλλετε. Και σίγουρα είναι πολύ χαμηλότερο από ένα δάνειο που θα λαμβάνατε με όρους αγοράς από οποιαδήποτε τράπεζα.

Υπολογίζεται ότι στα 150.000 ευρώ, το όφελος από την επιδότηση των τόκων ανέρχεται στα 318 ευρώ τον μήνα ή στα 3826 ευρώ τον χρόνο.

Οι λεπτομέρειες για τη διαδικασία υποβολής της αίτησης παρουσιάζονται σήμερα και η σχετική αίτηση θα μπορεί να υποβάλλεται από την επόμενη εβδομάδα. Πρακτικά, όσοι μπουν στη διαδικασία και λάβουν τη σχετική έγκριση, θα πρέπει να βρουν άμεσα το ακίνητο που θα αγοράσουν (αν δεν το έχουν ήδη κάνει) καθώς ο στόχος είναι ο κάθε "φάκελος" να ολοκληρώνεται μέσα σε 120 ημέρες.

Το πρόγραμμα έχει περιορισμούς. Δηλαδή:

· Η αγορά του ακινήτου δεν μπορεί να γίνει από συγγενή πρώτου ή δεύτερου βαθμού του αγοραστή ή από σύζυγο ή πρόσωπο που συνδέεται με σύμφωνο συμβίωσης με τον αγοραστή.

· Η έκταση του ακινήτου που αποκτάται δεν μπορεί να υπερβαίνει τα εκατόν πενήντα (150) τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.) και το ακίνητο βρίσκεται εντός οικιστικής περιοχής, επί οικοδομής με παλαιότητα τουλάχιστον δεκαπέντε (15) έτη κατά τον χρόνο της αγοράς.

· Το ακίνητο αποκτάται κατά πλήρη κυριότητα από τον αγοραστή ή τους αγοραστές, αν πρόκειται για συζύγους ή για μέρη συμφώνου συμβίωσης, με κατανομή του ποσοστού κυριότητας μεταξύ τους ανάλογη με την οικονομική συμβολή καθενός από αυτούς στο χορηγούμενο δάνειο.

· Το ύψος του δανείου δεν μπορεί να υπερβαίνει τις εκατό πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ.

· Η διάρκεια του δανείου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τριάντα (30) έτη.

· Το δάνειο δεν μπορεί να καλύπτει περισσότερο από το ενενήντα τοις εκατό (90%) της αξίας του ακινήτου που αποκτάται, όπως αυτή αναγράφεται στο συμβόλαιο αγοράς. Το υπολειπόμενο τίμημα καλύπτεται από ίδιους πόρους του αγοραστή.

· Το δάνειο χρηματοδοτείται κατά εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.). Για το ποσοστό του δανείου που χρηματοδοτείται από τη Δ.ΥΠ.Α. δεν οφείλεται τόκος.

· Το υπολειπόμενο δάνειο χορηγείται από πιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί νομίμως στην Ελλάδα. Αν ο δανειολήπτης είναι ή καθίσταται, μετά από τη σύναψη του δανείου, τρίτεκνος ή πολύτεκνος, το ποσό των τόκων καλύπτεται από τη Δ.ΥΠ.Α..

· Δεν μπορεί να ζητηθεί η παροχή προσωπικής εγγύησης τρίτου ως προϋπόθεση για τη χορήγηση του δανείου

· Το δάνειο απαλλάσσεται από την εισφορά της παρ. 3 του άρθρου 1 του ν. 128/1975 (Α' 178).

Έτσι, αν κάποιος αγοράσει σπίτι 150.000 ευρώ θα πρέπει να βρει 15.000 ευρώ κεφάλαιο και τα υπόλοιπα 135.000 θα τα δανειστεί. Αν όμως ανεβάσει την αξία του σπιτιού στα 200.000 ευρώ, το δάνειο δεν θα μπορεί να είναι και μεγαλύτερο από 150.000 ευρώ άρα τα ίδια κεφάλαια θα πρέπει να ανέβουν στα 50.000 ευρώ.

Αξίζει κάποιος πάντως να εξαντλήσει το ποσό του δανείου καθώς με την επιδότηση που δίνεται (75%) το επιτόκιο περιορίζεται στην περιοχή του 1,4% οπότε είναι χαμηλότερο ακόμη και από αυτό που προσφέρουν οι προθεσμιακοί λογαριασμοί για τις καταθέσεις. Επίσης, η ρευστότητα θα είναι πολύ χρήσιμη στους δικαιούχους καθώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι ένα ακίνητο 15ετίας και πάνω θα χρειαστεί χρήματα για την ανακαίνισή του.thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ