Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες - Έντονα φαινόμενα σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα

02/06/2023
93 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Πρόσκαιρη αλλά σημαντική θα είναι η επιδείνωση που θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα. Αιτία ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο κινούμενο από τις ακτές της Αφρικής προς την Κύπρο, αναμένεται να επηρεάσει με ισχυρά φαινόμενα, κυρίως τα νότια και ανατολικά τμήματα του Αιγαίου. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική), ωστόσο επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι τοπικά πολύ έντονα και συστήνεται να υπάρξει αυξημένη προσοχή.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Σήμερα, Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ στη συνέχεια θα επηρεαστούν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και περιοχές της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας. Τις θερμές ώρες της ημέρας, όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ορεινά κυρίως ηπειρωτικά τμήματα. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Αφρικάνικής σκόνης στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 27-29, στην Ήπειρο από 15 έως 28-29 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 28-30, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 28-30 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 28, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 16 έως 25 βαθμούς, και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 27-28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο, θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι στα νότια πελάγη θα επικρατήσει ανατολικό ρεύμα με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

 

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους, κυρίως μετά το μεσημέρι. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα εκδήλωσης σποραδικών καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27-28 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26-27 βαθμούς.


thetoc.gr


Ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κω για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού


Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω ανακοινώνει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης  καιρού που ισχύει για σήμερα Παρασκευή 2-06-2023.
 Συγκεκριμένα,
 Πρόσκαιρη επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στην περιοχή μας σήμερα  Παρασκευή 2-06-2023 από βαρομετρικό χαμηλό που κινείται νότια της Κρήτης προς την  Κύπρο, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα τα
 φαινόμενα από αργά το απόγευμα της Παρασκευής (02-06-2023) και από τα δυτικά θα  εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα όπου θα παρουσιάσουν  ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας..
 Δίχως πανικό θα πρέπει από όλους μας να υπάρχει ΠΡΟΛΗΨΗ ώστε να μην αντιμετωπίσουμε  άσχημες καταστάσεις εάν τελικά το φαινόμενο εκδηλωθεί στην περιοχή μας. Έτσι ο καθένας
 μας θα πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα εκείνα μέτρα που απαιτούνται για την  προσωπική μας ασφάλεια αλλά και την προστασία των συνανθρώπων μας.

Ενδεικτικά αναφέρονται:


  Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά·  φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα·  και λειτουργούν κανονικά.
  Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη·  διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της  εκδήλωσής τους
  Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και· παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων  (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε·  κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν
 βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ  επικίνδυνη και για τα ζώα.
  Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες·  πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες,  σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ.
 κάτω από μπαλκόνια).
  Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως:Τροχαία·  κλπ.
 Χρήσιμα τηλέφωνα σε περίπτωση ανάγκης :
 Πυροσβεστική Υπηρεσία: 2242044170
 Αστυνομικό Τμήμα Κω 2242022100
 Δημοτική Αστυνομία Κω: 2242360471
 Αστυνομικό Τμήμα Αντιμάχειας: 2242051222
 Νοσοκομείο Κω: 2242054200
 Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κω: 2242046196, 6948077251
 Λιμεναρχείο Κω: 2242026594

Με εκτίμηση
 Ο Αντιδήμαρχος Κω

Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας
 Καμπουράκης Αντ. Σταμάτης


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ