Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ε. Παπαδούλη: Αβεβαιότητα στον χώρο των μικρών τουριστικών διαμερισμάτων - Απαραίτητη η επιπλέον στήριξη του κλάδου

23/06/2020
109 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Σε «αναμονή» φαίνεται να βρίσκονται οι ιδιοκτήτες μικρών καταλυμάτων στην Κω για την φετινή τουριστική περίοδος. Όπως εξήγησε η πρόεδρος του σωματείου κα. Ελένη Παπαδούλη μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο 91.5, η κατάσταση είναι εξαιρετικά περίπλοκη από κάθε άποψη. Υγειονομικά, θα πρέπει να εφαρμοστούν νέα πρωτόκολλα, να ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες, να διασφαλιστούν σε περίπτωση κρούσματος και να μην βρεθούν προ εκπλήξεως.

«Πονοκέφαλο» προκαλεί και το θέμα των κρατήσεων. Σύμφωνα με την πρόεδρο όσα ενοικιαζόμενα δωμάτια είχαν συμβόλαια με τουριστικά πρακτορεία βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση καθώς φαίνεται ότι τίποτε δεν ισχύει και ασκούνται πιέσεις για περαιτέρω μειώσεις στις τιμές. Επίσης οι μεμονωμένες ηλεκτρονικές κρατήσεις βρίσκονται στον αέρα με πολλούς τουρίστες να μην δέχονται την επιλογή του voucherκαι δεκάδες ιδιοκτήτες καταλυμάτων να μην έχουν αυτή την στιγμή την δυνατότητα επιστροφής των χρημάτων.

« Σίγουρα η αβεβαιότητα που επικρατεί προκαλεί πανικό. Δεν γνωρίζουμε για την Κω πότε και ποια αεροπλάνα θα έρθουν. Για να ανοίξουν τα διαμερίσματα πρέπει οι ιδιοκτήτες να εκπαιδευτούν. Η κυβέρνηση είπε ότι εάν υπάρχουν κρούσματα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα lockdown ενός προορισμού. Αυτό δημιουργεί φόβο διότι να είστε σίγουροι τα καταλύματα είναι κυρίως οικογενειακά και οι ιδιοκτήτες θα κάνουν τα πάντα ώστε να είναι υγειονομικά σωστοί. Πρόκειται όμως για έναν αόρατο εχθρό που δεν ξέρουμε να διαχειριστούμε».

Σχετικά με τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης και του Δήμου Κω η κα. Παπαδούλη ανέφερε ότι θα χρειαστεί αυτός ο κλάδος να στηριχθεί περαιτέρω στα δημοτικά τέλη αλλά και από την κυβέρνηση. Μάλιστα είπε ότι το επίδομα των 800 ευρώ δεν ήταν επαρκείς καθώς δόθηκαν σε επιχειρήσεις κλειστές που περίμεναν να δουλέψουν τους επόμενους μήνες. Επίσης σχολίασε τα χρηματοδοτικά εργαλεία στα οποία ελάχιστοι έχουν καταφέρει να ενταχθούν και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Η πρόεδρος Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων νήσου Κω ζήτησε από όλα τα μέλη να επικοινωνήσουν με τα γραφεία στο 22420 26 393 ώστε να γίνει μία αναλυτική ενημέρωση και να προσφερθεί σε όλους η απαραίτητη καθοδήγηση για να ανοίξουν.

Τέλος, προέτρεψε τους επαγγελματίες να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους με αισιοδοξία διότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα μικρά καταλύματα να γεμίσουν από κόσμο. " Το μεγάλο στοίχημα είναι να ανοίξουμε. Θα έχουμε όμως κόσμο; Δεν το ξέρουμε. "


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ