Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Κικίλιας: Νωρίτερα η έναρξη της σεζόν για να καλυφθεί η "αυξημένη ζήτηση"

17/02/2022
480 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Τον Μάρτιο θα ξεκινήσει επίσημα η τουριστική σεζόν στην Ελλάδα φέτος, νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Reuters ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος σημείωσε πως υπάρχουν «θετικά δείγματα» για αυξημένη καλοκαιρινή κίνηση.


Με τη στασιμότητα που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού στα διεθνή ταξίδια το 2020, ο ελληνικός τουρισμός υπέφερε τη χειρότερη χρονιά στον κλάδο, με μόλις επτά εκατ. επισκέπτες και έσοδα 4 δισ. ευρώ. 


Η τουριστική βιομηχανία της χώρας, η οποία αντιστοιχεί στο 1/5 της ελληνικής οικονομίας και μία στις πέντε θέσεις εργασίας, άρχισε να ανακάμπτει το 2021, με την τουριστική σεζόν να ξεκινά επίσημα τον Μάιο και φέρνοντας έσοδα 10,5 δισ. ευρώ.

«Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για τον ελληνικό τουρισμό», ήδη «υπάρχει μεγάλη ζήτηση και ισχυρή δυναμική για τον ελληνικό τουρισμό το 2022» δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters και επισήμανε πως «μεγάλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες, μεγάλες αεροπορικές εταιρίες, θέλουν να παρατείνουν την περίοδο, από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο».

«Η Ελλάδα είναι ανοιχτή για όλους, από σήμερα. Όμως η επίσημη σεζόν, η καλοκαιρινή σεζόν, φέτος, ξεκινά για εμάς από την 1η Μαρτίου» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Μία έναρξη, νωρίτερα από τις άλλε χρονιές, σημαίνει πως τα ξενοδοχεία που κλείνουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μπορούν να επαναλειτουργήσουν νωρείτερα και πως οι μεγάλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες μπορούν να φέρνουν τουρίστες σε μεγαλύτερες ομάδες.

Παράλληλα, ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού τόνισε πως «ύστερα από την τεράστια κρίση της παγκόσμιας δημόσιας υγείας, ο κόσμος τείνει να θέλει να ταξιδέψει, να απολαύσει τις διακοπές του, να ξοδέψει χρήματα και νομίζω ότι η Ελλάδα είναι σε ευνοϊκή θέση εκκίνησης», ενώ σημείωσε πως παρότι η υγειονομική κρίση συνεχίζεται, πλέον «έχουμε τα όπλα να την αντιμετωπίσουμε, με νέα φάρμακα και εμβόλια».


insider.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Αναγνώστες
Αναγνώστες 17/02 - 21:30
Τουρισμός
Πολλές προεκλογικές υποσχέσεις. ήδη η νέα πιο μεταδοτική μετάλλαξη Δελταομικρον του φονικού ιού δύο σε ένα έχει περάσει στην Ευρώπη.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ