Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Χριστούγεννα με κλειστά μαγαζιά αλλά ανοιχτά κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και click away - Στις 11 οι ανακοινώσεις

11/12/2020
28 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Πέτσας και Γεωργιάδης θα κάνουν τις επίσημες ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ισχύσουν την περίοδο των Χριστουγέννων.

Αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. Τα νέα μέτρα θα γίνουν γνωστά στις 11 το πρωί κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, η οποία θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως.

Σε αυτήν θα συμμετέχει και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.


Οι ειδικοί σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται πως εισηγήθηκαν την περιορισμένη επαναλειτουργία των καταστημάτων, προκειμένου να μην υπάρξει έκρηξη της διασποράς του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, προκρίνεται το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των βιβλιοπωλείων ενώ θα μπορέσουν να λειτουργήσουν με τη διαδικασία του click away και ορισμένα εμπορικά καταστήματα. Επομένως, η εστίαση και το λιανεμπόριο ουσιαστικά θα διατηρήσουν το λουκέτο που έχει επιβληθεί σε όλη τη διάρκεια του lockdown.

Απαντήσεις αναμένονται κατά τη σημερινή ενημέρωση και για το τι θα γίνει με τις εκκλησίες, ενώ ο κ. Πέτσας σημείωσε χθες ότι επαναξιολογείται και το θέμα της δεκαήμερης καραντίνας όσων έρχονται από το εξωτερικό πέραν φυσικά των υποχρεωτικών τεστ που προβλέπονται.


Τι είναι το click away

To click away χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό στο εξωτερικό προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα έχουν παραγγείλει εκ των προτέρων και διαδικτυακά το προϊόν που θέλουν, θα το προπληρώνουν και με το αποδεικτικό παραγγελίας – πληρωμής θα το παραλαμβάνουν από έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ο οποίος θα βρίσκεται έξω από το μαγαζί.

Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται ο συνωστισμός, τόσο εντός των καταστημάτων, όσο και στους εμπορικούς δρόμους των μεγάλων πόλεων, καθώς η έρευνα αγοράς δεν θα γίνεται εντός του καταστήματος, αλλά από το e-shop.

"Φρένο" στις μετακινήσεις τις μέρες των γιορτών

Από χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιέγραψε και τον τρόπο με τον οποίο θα περάσουν οι πολίτες τις γιορτινές μέρες, ο οποίος δεν περιλαμβάνει προφανώς τις πολλές μετακινήσεις. "Όλοι πρέπει να δείξουμε αυτοσυγκράτηση, να προσέξουμε τις επαφές μας, αυτό το χρονικό διάστημα. Είναι κάποιες εβδομάδες κρίσιμες ακόμη μπροστά μας. Η σύσταση που έχουμε κάνει είναι να μείνουμε με την οικογένειά μας, το πολύ με μία ακόμη οικογένεια φίλων, γνωστών μας, κοντά στον κύκλο μας τέλος πάντων, ανθρώπων που το τελευταίο διάστημα συναναστρεφόμαστε. Κι έχουμε βάλει τον ορισμό των 9 ατόμων όχι για άλλο λόγο αλλά για ό,τι έχει να κάνει με τη διασπορά" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι αρκετές εβδομάδες μείναμε σε καθεστώς lockdown και θα παραμείνουμε έως τις 7 του μήνα στις βασικές μας δραστηριότητες. Εξέφρασε την ελπίδα αυτό το χρονικό διάστημα να το εκμεταλλευτούμε με σωστό τρόπο ώστε να μη θέσουμε σε κίνδυνο τις εβδομάδες από το Γενάρη και μετά. Γιατί, όπως είπε έχουμε μπροστά μας για πρώτη φορά μία αχτίδα αισιοδοξίας.

"Ο εμβολιασμός φαίνεται ότι θα ξεκινήσει κανονικά, είναι η βασική μας ασπίδα απέναντι στον ιό. Ας φροντίσουμε να γίνει γρήγορα και ομαλά χωρίς προβλήματα, από το επιδημιολογικό φορτίο που μπορεί να υπάρχει" σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ